Švédsko – J. Kórea 1:0 (kon.) | Belgicko – Panama 3:0 (kon.) | Tunisko – Anglicko 1:2 (kon.)
koniec
Tunisko
1:2 (1:1)
Anglicko
Pondelok 18.06.2018, 20:00 • Volgograd Aréna (Volgograd) • Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a pozývame vás k sledovaniu ďalších priamych prenosov zo záverečného turnaja 21. svetového šampionátu vo futbale. (21:55:58)
     
    Angličania nevedeli celý druhý polčas nájsť recept na defenzívu Tuniska. Nakoniec sa im to podarilo v nadstavenom čase zásluhou presného hlavičkového zakončenia kapitána Harryho Kanea.

    Tunisania boli blízko k ďalšiemu prekvapeniu na ruských majstrovstvách sveta, ale nakoniec im kvalitná defenzívna hra nepriniesla želaný výsledok.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Marcus Rashford síce neudržal loptu na hracej ploche, ale umožnil Angličanom stráviť záverečné sekundy duelu ďaleko od brankára Pickforda.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Eric Dier.
    90+1. Harry Kane (ENG) - 1:2
     
    90+1
    Anglicko dalo gól!
    Tunisania sa chytajú za hlavy, Anglicko totiž strháva vedenie na svoju stranu! Center Trippiera sa podarilo Maguireovi predĺžiť na zadnú žrď k HARRYMU KANEOVI a elitný kanonier skóroval pohotovou hlavičkou k pravej žrdi!
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu uplynul. Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    89
    Loftus-Cheek dokázal uniknúť ľavému bekovi Tunisanov, avšak loptu už v hre neudržal. Angličanom sa kráti čas a ďalšie prekvapenie na úkor favorita na ruských majstrovstvách sveta naberá čoraz reálnejšie kontúry.
     
    88
    Výborná krídelná akcia Anglicka, Rashford po centre z pravej strany umne prepustil loptu za seba, tam bol jeho klubový spoluhráč Lingard, ale ten nedokázal vystreliť.
     
    87
    Tuniská defenzíva si však dokázala poradiť s centrovanou loptou. Peknú akciu potom predviedol Loftus-Cheek, ale jeho center dokázali obrancovia súpera zraziť.
     
    86
    Striedajúci mladík Rashford si pri postrannej čiare vypýtal faul. Kieran Trippier pošle loptu do pokutového územia centrom.
     
    85
    Striedanie v tíme Tunisko: z ihriska odchádza Vahbí Chazrí, prichádza Sabír Chalífa.
     
    84
    Aj druhý brankár Tuniska musí byť v dnešnom dueli ošetrovaný
    Ben Mustapha však bude v poriadku.
     
    83
    Marcus Rashford sa snažil presadiť individuálne. Po vniknutí do pokutového územia však bol zastavený. Angličania následne kopali roh a pískal sa faul Johna Stonesa na brankára Tunisanov.
     
    82
    Young hľadal hlavu Maguirea, ale ten sa vo vzdušnom súboji nedokázal presadiť. Remízový rezultát je čoraz bližšie a bližšie.
     
    81
    Ďalšiu ofenzívnu štandardnú situáciu využijú Angličania na center do pokutového územia.
     
    80
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    79
    Skutočne to bol Ashley Young, ktorý sa pokúsil prinavrátiť vedenie na stranu Anglicka. Z priameho kopu dokázal prestreliť múr, ale prepálil aj brvno tuniskej brány.

    Michal Bakoš

    Góly: 35. Sasí – 11. Kane, 90+1. Kane

    Karty:   34. Walker (ENG)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:8.
    Tunisko: Hasan (15. bin Mustafá) – Maríá, bin Júsif, Bronn, Maalúl – Schirí, Badrí, Sasí – bin Júsif, Chazrí (C) (85. Chalífa), Slití (73. bin Amúr).
    Náhradníci: bin Mustafá, A. Maslúsí – Binaluání, Haddadí, Baduí, Chauí, bin Amúr, Chalíl, Srarfí, Chalífa, Čaalalí, Naggúz.

    Anglicko: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli (80. Loftus-Cheek), Henderson, Lingard (90+3. Dier), Young – Sterling (68. Rashford), Kane (C).
    Náhradníci: Butland, Pope – Alexander-Arnold, Cahill, P. Jones, Rose, Dier, Loftus-Cheek, Rashford, Vardy, Welbeck.

    Rozhodca: Roldán – Guzmán, de la Cruz (COL)