Kolumbia – Japonsko 1:2 (kon.) | Poľsko – Senegal 1:2 (kon.) | Rusko – Egypt 3:1 (kon.)
koniec
Kolumbia
1:2 (1:1)
Japonsko
Utorok 19.06.2018, 14:00 • Mordovia Aréna, Saransk • Majstrovstvá sveta • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Japonska vstupujú do turnaja prekvapujúcou výhrou nad Kolumbiou 2:1. Dá sa povedať, že kľúčový moment sa odohral už po troch minútach hry, keď bol vylúčený Carlos Sánchez. Juhoameričania síce po úspešnej penalte Šindžiho Kagawu dokázali vyrovnať skóre, ale v 73. minúte rozhodol o výhre hostí po rohovom kope Juja Osako. V samotnom závere už Kolumbii chýbali sily na prípadné vyrovnanie, a tak sa dostáva do neľahkej pozície. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:57:35)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Ejdži Kawašima (Japonsko).
     
    90+3
    Japonsko je opäť o minútu bližšie k vytúženému záverečnému hvizdu. Navyše, teraz zostáva v držaní lopty, pretože si voči pravidlám pomohol krajný obranca Santiago Arias.
     
    90+2
    Kolumbíjčania to skúsili dlhou nakopnutou loptu na Carlosa Baccu. Ten sa ale nedokázal presadiť a bez najmenších problémov si pre loptu prišiel japonský brankár Ejdži Kawašima.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Damir Skomina nadstavuje päť minút. Kolumbia má tak ešte pomerne dosť času na strelenie vyrovnávajúceho gólu. James Rodríguez tomuto cieľu ale útočným faulom rozhodne nepomáha.
     
    90
    Po dlhom čase sa dostali do pokutového územia súpera aj zverenci Josého Pékermana. Po hlavičkovom biliarde sa ale píska postavenie mimo hry, v ktorom bol zrejme Radamel Falcao.
     
    89
    Pomaly sa dostávame k naplneniu riadneho hracieho času a stále musíme konštatovať rovnaký scenár. Japonsko má loptu na kopačkách a smeruje za ziskom troch bodov.
     
    88
    Kolumbia sa nevie dostať na dlhší časový úsek k lopte. Japonsko zatiaľ kontroluje záverečné minúty a brankár Ejdži Kawašima sa pozerá na hru z úctivej vzdialenosti.
     
    87
    Ďalší nedovolený zákrok v podaní najväčšej hviezdy kolumbijského celku. Japonci tak budú mať výhodu priameho kopu na útočnej polovici ihriska a približujú sa cennému víťazstvu.
     
    86
    Hviezdny James Rodríguez to teraz prehnal s dôrazom a zozadu fauloval Genkiho Haragučiho. Zaslúžene tak vidí žltú kartu a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    85
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Z ihriska odchádza Juja Osako, ktorý je doposiaľ hrdinom stretnutia. Na jeho miesto prichádza Šindži Okazaki pôsobiaci vo farbách Leicesteru City.
     
    84
    Japonci držia loptu na svojich kopačkách. Dopredu sa bezhlavo nehrnú a čakajú na záverečný hvizd. Oslabená Kolumbia akoby už nemala síl na to, aby mohla aktívne napádať rozohrávku súpera.
     
    83
    Juja Osako teraz zostáva ležať na hracej ploche a zrejme bude potrebovať ošetrovanie. Celú situáciu prichádza skontrolovať aj Damir Skomina, ktorý dnes udelil jednu žltú a jednu červenú kartu.
     
    82
    Juja Osako sa dostal do ďalšieho hlavičkového zakončenia. Davinson Sánchez ho neubránil, no mal šťastie, že jeho rival mieril vedľa brány Davida Ospinu. Ten okamžite rozohral odkop od brány.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej desaťminútovky dnešného stretnutia. Japonsko je blízko k tomu, aby získalo cenné tri body. Hrdinom je zatiaľ Juja Osako, ktorý pred pár minútami skóroval hlavou.
     
    80
    Desať minút pred koncom prichádza k avizovanému striedaniu. Vyčerpaný Gaku Šibasaki odchádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Hotaru Jamaguči.
     
    79
    Gaku Šibasaki zostáva sedieť na hracej ploche a vyzerá to tak, že dnešný zápas sa pre neho skončí. Je fyzicky veľmi náročný, a tak sa nemožno čudovať, že japonský futbalista je zrelý na striedanie.
    78. James Rodríguez (CLM)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 39. Quintero – 6. Kagawa (pen.), 73. Osako

    Karty:   64. Barrios (CLM), 86. James Rodríguez (CLM) – 90+4. Kawašima (JPN)   3. Ca. Sánchez (CLM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:9.
    Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sánchez, Murillo, Mojica – Ca. Sánchez, Lerma – Cuadrado (31. Barrios), Quintero (59. James Rodríguez), Izquierdo (70. Bacca) – Falcao (C).
    Náhradníci: Cuadrado, C. Vargas – C. Zapata, Barrios, Bacca, Aguilar, James Rodríguez, Y. Mina, Muriel, Uribe, F. Díaz, Borja.

    Japonsko: Kawašima – Sakaj, Jošida, Šódži, Nagatomo – Hasebe (C), Šibasaki (80. Jamaguči) – Haraguči, Kagawa (69. Honda), Inuj – Osako (85. Okazaki).
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Ueda, Honda, Endo, Okazaki, Usami, Muto, Jamaguči, Ošima, Makino, Sakaj.

    Rozhodca: Damir Skomina (SLO) – Jure Praprotnik (SLO), Robert Vukan (GER) – Mehdi Abid Charef (ALG)