Portugalsko – Maroko 1:0 (kon.) | Uruguaj – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Irán – Španielsko 0:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
1:0 (1:0)
Maroko
Streda 20.06.2018, 14:00 • Lužniki (Moskva) • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Na marockých hráčoch je badať frustráciu a nemožno sa tomu čudovať. Levi spod Atlasu predviedli kvalitný a aktívny výkon s množstvom dobrých akcií, avšak zlyhali vo finálnej fáze. Portugalsko nepredviedlo oslnivý výkon, celé druhé dejstvo najmä bránilo, no zásluhou gólu Cristiana Ronalda z prvého polčasu získalo tri body do tabuľky B-skupiny. Maroko v dvoch stretnutiach na 21. svetovom šampionáte nedokázalo skórovať a dvakrát prehralo 0:1 napriek dobrým výkonom. (15:57:06)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Portugalčania to v záverečnej minúte nadstaveného času robia skúsene, keď držia loptu na súperovej polovici.
     
    90+4
    Cristiano Ronaldo získal pre svoj tím rohový kop. Portugalsko tak môže získať cenné sekundy.
    90+3. Mehdi Benatia (MRK)
     
    90+3
    Tak to je naozaj neskutočné! Vyrovnanie mal na kopačke Medhi Benatia, ale ľavačkou poslal loptu len vysoko nad brvno Patriciovej svätyne! Maroku hrozí druhý duel na majstrovstvách sveta v Rusku bez streleného gólu.
     
    90+2
    Adrien Silva inkasoval krátko po príchode na ihrisko žltú kartu. Maroko môže odcentrovať loptu pred bránu Ruia Patrícia.
     
    90+1
    Plynie prvá z piatich minút, ktoré hlavný rozhodca pridal k druhému dejstvu.
     
    90
    Marocké levi sa ešte predsa len dostali do veľkej príležitosti! Hakim Ziyech vnikol do pokutového územia Portugalska ako víchor, z dobrej pozície zakončil ľavačkou, ale trafil len skúseného matadora Pepeho!
     
    90
    Čakáme na údaj o nadstavenom čase. Maroko má pred sebou už len minimálny čas na vytúžené vyrovnanie.
     
    89
    Striedanie v tíme Portugalsko: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Adrien Silva.
     
    87
    Marocké ofenzívne snaženie prerušené nedovoleným zákrokom na Williama Carvalha. Portugalský tréner Fernando Santos pripravuje záverečné striedanie.
     
    86
    Striedanie v tíme Maroko: z ihriska odchádza Karím El Ahmádí, prichádza Fajsal Fadr.
     
    85
    Kapitán Portugalska možnosť na piaty gól v Rusku nezužitkoval. Strelu poslal len do marockého múru. Následne sa opäť dostal k lopte a spadol na trávnik v pokutovom území, ale penaltu si nevypýtal.
     
    83
    Cristiano Ronaldo sa dostával do šance, Medhi Benatia ho však fauloval a Portugalsko má k dispozícii priamy voľný kop z hranice šestnástky.
     
    82
    V ofenzíve sa ukázalo i Portugalsko. Zo strany Bruna Fernandesa sa pýtal center na zadnú žrď, ale zvolil strelu, ktorá mu na pravačku nesadla podľa predstáv.
     
    81
    Lopta sa po rohu odrazila do druhej vlny k pravému obrancovi Nabilovi Dirarovi, ktorý to vyskúšal pohotovo, ale nepresne. Zakončil len na tribúnu.
     
    80
    Maroko v týchto momentoch stupňuje svoj tlak. Do šestnástky Portugalska prichádza jedna lopta za druhou. Ďalšiu tam africký tím pošle od rohovej zástavky.

    Michal Bakoš

    Góly: 4. Ronaldo

    Karty:   90+2. Adrien Silva (POR) – 40. Benatia (MRK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:23.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva (59. G. Martins), W. Carvalho, Moutinho (89. Adrien Silva), Mário (70. B. Fernandes) – Ronaldo (C), Guedes.
    Náhradníci: Beto, A. Lopes – Alves, Rúben Dias, R. Pereira, Rui, B. Fernandes, Manuel Fernandes, Adrien Silva, G. Martins, Quaresma, André Silva.

    Maroko: Mohand – Dirár, Benatia (C), M. da Costa, Hakimí – El Ahmádí (86. Fadr), Busufa – N. Amrabat, Bilhanda (75. Carcela-González), Zijach – Butaíb (69. El Kábí).
    Náhradníci: Bunú, Tadnautí – Mendyl, Saïss, Aït Bennasser, S. Amrabat, Carcela-González, Fadr, Harít, Buhaddúz, El Kábí, Nasjrí.

    Rozhodca: Geiger – Fletcher, Anderson