Dánsko – Austrália 1:1 (kon.) | Francúzsko – Peru 1:0 (kon.) | Argentína – Chorvátsko 0:3 (kon.)
koniec
Argentína
0:3 (0:0)
Chorvátsko
Štvrtok 21.06.2018, 20:00 • Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Tak toto čakal azda málokto. Chorvátski futbalisti najmä v druhom polčase dokonale zaskočili Messiho Argentínu a po góloch Anteho Rebića, Luku Modrića a Ivana Rakitića sa tešia z víťazstva 3:0. Partiu okolo Lionela Messiho tak v poslednom zápase skupiny proti Nigérii čaká mimoriadne náročná úloha v boji o postup. Navyše, situáciu nemajú príliš vo vlastných rukách, keď im do karát musí zahrať aj výsledok zajtrajšieho duelu medzi Islandom a Super Eagles z Afriky. Messi bol dnes doslova neviditeľný, uvidíme, ako sa bude vyvíjať atmosféra okolo úradujúcich vicemajstrov sveta. Pre dnešok je to už odo mňa všetko, prajem vám dobrú noc! (21:56:49)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ešte jedna úprava štatistík, žltá karta sa ušla dnes aj Marcelovi Brozovićovi.
     
    90+3
    Záver zápasu si ešte prichádza vychutnať obranca Vedran Ćorluka, ktorý nahrádza Maria Mandžukića.
     
    90+2
    Tretia gólová akcia Chorvátov akoby dokonale symbolizovala priebeh dnešného zápasu, najmä jeho druhého polčasu.
    90+1. Ivan Rakitić (CRO) - 0:3
     
    90+1
    Chorvátsko dalo gól!
    Argentína rozobratá na súčiastky. Chorvátsky protiútok po osi Rebić-Modrić a IVAN RAKITIĆ zakončuje do absolútne odkrytej brány Willyho Caballera!
     
    90
    Tento zápas sa bude v nadstavenom čase dohrávať ešte štyri minúty.
     
    90
    Až v úplnom závere riadneho hracieho času sme videli svetlý moment aj od Lionela Messiho, ktorý pekne našiel Maximiliana Mezu, jeho strelu však obetavým sklzom zblokoval Domagoj Vida!
     
    89
    Netradične v ofenzívnom priestore sme videli aj Marcela Brozovića, ktorý prihrávkou pod seba hľadal Maria Madžukića, nepresadil sa však ani Luka Modrić.
     
    88
    Argentína sa snaží zúfalo dobýjať mimoriadne disciplinovane pôsobiaceho súpera, Dejan Lovren s Domagojom Vidom to však dnes vzadu riadia takmer bez chyby.
    87. Ivan Rakitić (CRO)
     
    87
    Marcos Acuňa poslal k zemi tvrdým zákrokom Šimeho Vrsaljka a stáva sa tak tretím Argentínčanom so žltou kartou na svojom konte.
     
    86
    Po takmer minútovom čakaní sa k rozohratiu štandardnej situácie dostal Ivan Rakitić. No a čakanie sa takmer vyplatilo, keď stredopoliar Barcelony krásnym pokusom zatriasol brvnom brány Willyho Caballera!
     
    85
    Argentínčanom tečú nervy. Javier Mascherano poslal k zemi Ivana Rakitića, k stredopoliarovi Chorvátov prišiel Nicolás Otamendi, ktorý doňho nakopol loptu, za čo vidí žltú kartu.
     
    84
    Naopak, Chorváti majú tento duel absolútne pod kontrolou a sú už len pár desiatok sekúnd od dôležitých troch bodov.
     
    83
    Argentína dnes zlyháva tak v defenzívnej práci, ako aj pred bránou Danijela Subašića. Akoby to teraz veľmi nevýrazným zakončením len do náruče podčiarkol Gonzalo Higuaín.
     
    82
    Ivan Perišić si dnes odpracoval svoje a na ihrisko do posledných okamihov tohto zápasu posiela Zlatko Dalić už avizovaného Matea Kovačića.
    81. Luka Modrić (CRO) - 0:2

    Jakub Kocourek

    Góly: 53. Rebić, 81. Modrić, 90+1. Rakitić

    Karty:   51. Mercado (ARG), 85. Otamendi (ARG), 87. Acuňa (ARG) – 39. Rebić (CRO), 59. Mandžukić (CRO), 67. Vrsaljko (CRO), 90+4. Brozović (CRO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:22.
    Argentína: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (56. Pavón), Mascherano, E. Pérez (68. Dybala), Acuňa – Messi (C), Agüero (54. Higuaín), Meza.
    Náhradníci: Armani, Guzmán – Ansaldi, Banega, Biglia, Di María, Dybala, Fazio, Higuaín, Lo Celso, Pavón, Rojo.

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić (58. Kramarić), Modrić (C), Perišić (82. Kovačić) – Mandžukić (90+3. Ćorluka).
    Náhradníci: L. Kalinić, Livaković – Badelj, Bradarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Kovačić, Kramarić, Pivarić, Pjaca.

    Rozhodca: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)