Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (0:0)
Malmö FF
Štvrtok 21.02.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti londýnskej Chelsea nebudú chýbať v osemfinále Európskej ligy UEFA. V dnešnej odvete zdolali švédske Malmö 3:0 a v súčte oboch stretnutí triumfovali jednoznačným pomerom 5:1. Na Stamford Bridge v prvom polčase herne nenadchli, ale po zmene strán zlepšili svoj výkon a strelili tri góly. Postupne sa zapísali do streleckej listiny Olivier Giroud, Ross Barkley a Callum Hudson-Odoi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:54:38)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Ruben Loftus-Cheek (CHE)
     
    90+2
    V samotnom závere ešte mali domáci jednu gólovú šancu. Callum Hudson-Odoi prestrčil loptu na Rubena Loftusa-Cheeka, ale ten z tesnej blízkosti mieril len brankára Johana Dahlina.
     
    90+1
    Prvú minútu z nadstaveného času máme za sebou. Nestalo sa v nej prakticky nič zaujímavé. Chelsea sa drží na lopte a vyzerá to tak, že vyhrá rovnakým výsledkom ako jej mestský rival Arsenal.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému duelu ešte tri minúty. Tiež už ale nič nezmenia na tom, že pre Malmö sa táto pohárová sezóna končí a naopak londýnska Chelsea bude pokračovať v osemfinále.
     
    89
    Emerson takisto patrí medzi hráčov, ktorých výkon dnes budeme hodnotiť veľmi pozitívne. Znovu podporil útočnú formáciu, centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného hosťujúceho obrancu Lasseho L. Nielsena.
     
    88
    Exekútorom priameho kopu bol tentokrát sám faulovaný Willian. Snažil sa prekvapiť hráčov švédskeho klubu strelou po zemi, ale gól nestrelil. Okrem toho sa pískal aj útočný faul Oliviera Girouda.
     
    87
    Willian prenikal s loptou do šestnástky súpera, no tesne pred ňou bol faulovaný Fouadom Bachirouom. Nasledovať tak bude podobná štandardná situácia, z ktorej strelil druhý gól stretnutia Ross Barkley.
     
    86
    Callum Hudson-Odoi predviedol ďalšiu peknú akciu. Ešte sa snažil prestrčiť loptu na striedajúceho Rubena Loftusa-Cheeka, ale skôr než ďalší mladý hráč londýnskej Chelsea bol pri lopte Johan Dahlin.
     
    85
    Určite mi diváci, čo sledujú tento zápas dajú za pravdu, že mladý Callum Hudson-Odoi si gól rozhodne zaslúžil. Už v prvom polčase bol jedným z najlepších hráčov a na trávniku a pred pár sekundami korunoval svoj výkon.
    84. Callum Hudson-Odoi (CHE) - 3:0
     
    84
    Chelsea dala gól!
    Hráči v modrých dresoch završujú zlepšený výkon v druhom polčase ďalším gólom. Willian preniesol hru na pravú stranu, kde bol osamotený CALLUM HUDSON-ODI. Len 18-ročný hráč vystrelil cez obrancu k vzdialenejšej žrdi a prekonal Johana Dahlina.
     
    82
    Domáci hráči držia loptu na svojich kopačkách a užívajú si posledné minúty dnešného merania síl. Dobrou správou je, že Sören Rieks môže pokračovať v zápase, a tak Malmö nehrá len s deviatimi mužmi.
     
    81
    Po veľmi dlhom čase sa dostali pred šestnástku súpera aj hostia. Carlos Strandberg mal veľmi veľa priestoru na ľavej strane, ale po jeho centri sa hráči v belasých dresoch nedostali do zakončenia.
     
    80
    Sören Rieks nevyzerá byť v najlepšom zdravotnom stave. Problémom je, že hosťujúci tréner si vyčerpal už všetky možnosti striedania. To znamená, že Malmö hrá momentálne len s ôsmimi hráčmi v poli.
     
    79
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Na trávnik sa dostane aj Ethan Ampadu, ktorý vymení kapitána Césara Azpilicuetu. Okrem toho sledujeme aj zdravotné problémy hosťujúceho záložníka Sörena Rieksa.
     
    78
    Diváci na tribúnach už oslavujú postup zverencov Maurizia Sarriho. Tí si tak aspoň čiastočne napravili reputáciu po vysokých prehrách v domácej súťaži a dobre sa naladili pred finále ligového pohára.
     
    76
    V rýchlom slede tu máme druhé striedanie Chelsea. Končí aj strelec nádherného gólu z priameho kopu Ross Barkley, ktorý v stredovej formácii prenecháva svoje miesto Jorginhovi.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 55. Giroud, 74. Barkley, 84. Hudson-Odoi

    Karty:   18. Barkley (CHE) – 31. Safari (MLM), 44. Rosenberg (MLM), 51. Christiansen (MLM), 52. Bengtsson (MLM)   73. Bengtsson (MLM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.
    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C) (79. Ampadu), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté (75. Loftus-Cheek), Barkley (76. Jorginho), Kovačić – Willian, Giroud, Hudson-Odoi.
    Náhradníci: Cumming – Jorginho, Higuaín, E. Hazard, Loftus-Cheek, David Luiz, Ampadu.

    Malmö FF: Dahlin – Vindheim, L. Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason (72. Gall), Christiansen (72. Lewicki), Bachirou, Rieks – Antonsson, Rosenberg (C) (62. C. Strandberg).
    Náhradníci: Melichárek – Larsson, Binaku, Lewicki, C. Strandberg, Ahmedhodžić, Gall.

    Rozhodca: Orel Grinfeld – Dvir Shimon, Roy Hassan – Idan Yarkoni (všetci Izrael)
    14.02.2019
    Malmö - Chelsea 1:2

    Góly: 80. Christiansen – 30. Barkley, 58. Giroud