Emmen – Utrecht 2:0 (kon.) | Groningen – Amsterdam 0:1 (kon.) | Arnhem – Zwolle 4:1 (kon.)
Feyenoord – Alkmaar 2:1 (kon.) | Venlo – Graafschap 4:1 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (0:1)
AZ Alkmaar
cz Sobota 20.04.2019, 20:45 • Stadion Feijenoord (Rotterdam) • Holandská Eredivisie • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Robin van Persie zaznamenal vítěznou branku, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:39:02)
     
    Feyenoord ve druhé části zápasu zaslouženě otočil stav zápasu na svou stranu, když se prosadili Tyrell Malacia a Robin van Persie. Domácí celek byl od úvodních minut lepším celkem, ale dlouho pálil jednu šanci za druhou. Vše se změnilo až po poločasové přestávce. Rotterdamští díky vítězství soupeři odskočili na šest bodů a upevnili si postavení na třetím místě tabulky. Alkmaar čekal na rychlé protiútoky, který ale moc nepředvedl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Yassin Ayoub (Feyenoord Rotterdam), jenž zastavil útok soupeře, do otevřené obrany, zatažením za ruku.
     
    90+1
    Alkmaar znovu rozehrával rohový kop, centr mířil na zadní tyč. Ovšem místo zakončení jsme viděli jen odklizení balonu do bezpečné vzdálenosti.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na informační tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Steven Berghuis prokličkoval mezi dvěma soupeři a poté zkusil zpoza vápna přelobovat brankáře. Jenže to se domácímu hráči už nepodařilo, a tak Marco Bizot znovu zakročil.
     
    88
    Adam Maher se snažil odcentrovat od postranní čáry, ale jeho pas byl sražen na další rohový kop. Tyrell Malacia míří před vlastní branku s bolestivou grimasou.
     
    87
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Jan-Arie van der Heijden.
     
    86
    Centr z levé strany letěl k zadní tyči, kde se nacházel Ron Vlaar. Jeho hlavička byla ale nepřesná a zamířila jen vedle domácí branky.
     
    85
    Robin van Persie dohrál, a tak předal před vystřídáním kapitánskou pásku Ericu Botteghinovi. Pokračujeme ve hře, jelikož v kombinaci jsou opět domácí.
     
    84
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Robin van Persie, přichází Yassin Ayoub.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Steven Berghuis (Feyenoord Rotterdam), který v pokutovém území soupeře podrazil bránícího hráče. Jedná se o zcela zbytečné napomenutí.
     
    82
    Na hranici šestnáctky si několikrát vyměnila míč dvojice Sam Larsson – Steven Berghuis. Prvně jmenovaný pak nezvládl klíčové prohození za obranu soupeře.
     
    80
    Deset minut schází do konce normální hrací doby. Po kombinaci přišlo zakončení z pravé strany, které si domácí gólman pohlídal.
     
    79
    V pokutovém území upadl po souboji Tonny Vilhena. Zatímco fanoušci si žádají pokutový kop, tak hráči domácího celku jsou v klidu a pokračují ve hře.
     
    78
    Robin van Persie je při chuti, opět si totiž došel pro balon do hloubi pole. Domácí kapitán pak zpoza vápna mířil do pravého spodního rohu, ovšem Marco Bizot opět zakročil.
     
    76
    Na druhé straně si do šestnáctky naběhl Myron Boadu, jenž vybojoval další roh. Centr od praporku zamířil do nebezpečného prostoru před brankou, ale hráči ve žlutých dresech míč podskočili.
     
    75
    Feyenoord rozehrával další rohový kop z pravé strany, jenže centr mířil jen na první tyč. Hostující obrana si tento prostor opět pohlídala a míč poslala do bezpečí.

    Michal Luxa

    Góly: 51. Malacia, 68. van Persie – 36. M. Seuntjens

    Karty:   83. S. Berghuis (FEY), 90+3. Ayoub (FEY)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 7:14.
    Feyenoord Rotterdam: Vermeer – Cuco Martina (59. St. Juste), Botteghin, van Beek, Malacia – Toornstra, Clasie, Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C) (84. Ayoub), Sam Larsson (87. van der Heijden).
    Náhradníci: Delle, Ten Hove – St. Juste, van der Heijden, Nieuwkoop, Verdonk, Sinisterra, Kokcu, Ayoub.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan – Midtsjö, Til (C), Maher – Stengs (74. Johnsen), M. Seuntjens (66. Boadu), A. Gudmundsson (66. Idrissi).
    Náhradníci: Velthuizen – Wijndal, S. Wuytens, van Rhijn, Hatzidiakos, Boadu, Johnsen, Idrissi.

    Rozhodca: Nijhuis – van Zuilen, Honig