Curaçao – Salvador 0:1 (kon.) | Jamajka – Honduras 3:2 (kon.)
koniec
Jamajka
3:2 (2:0)
Honduras
cz Utorok 18.06.2019, 03:30CONCACAF Gold Cup • Skupina C
     
    Máme za sebou utkání Gold Cupu, v němž Jamajka přehrála Honduras 3:2. V prvním poločase byli Jamajčané jasně lepším týmem, což přetavil Dever Orgill ke vstřelení dvou branek. Do druhého poločasu ale vstoupil aktivněji Honduras a v 54. minutě snížil zásluhou Anthonyho Lozana. Jenže o dvě minuty později Jamajku zase uklidnil stoper Damion Lowe, jenž se prosadil po rohovém kopu. Další snížení přišlo příliš pozdě, konkrétně ve druhé nastavené minutě, kdy se hlavičkou prosadil střídající Rubilio Castillo. Jamajka poslední minutu zvládla ubránit bez úhony a po vítězství 3:2 nad Hondurasem si tak zapisuje do tabulky důležité tři body. Další zápas čeká na oba celky v sobotu, Jamajka se utká se Salvadorem, Honduras vyzve Curacao. (05:35:17)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nervy na pochodu neudržel Alberth Elis, jenž se stejně jako většina týmu dožadoval odpískání penalty. Místo toho se ale dočkal žluté karty.
     
    90+4
    Probíhá poslední minuta zápasu. S Jamajkou to vypadá dobře, neboť centr Beckelese skončil v zámezí. Bude se tak pouze odkopávat od branky.
    90+2. Rubilio CASTILLO - 3:2
     
    90+2
    Honduras právě vstřelil branku!
    Tak pozor, ještě to bude drama! Centr Izaguirra z levé strany si našel RUBILIO CASTILLO, jehož hlavička zapadla k pravé tyči, Blake na tento pokus vůbec nezareagoval! Asistence: Emilio Izaguirre.
     
    90+1
    Alvas Powell se pěkně propracoval z pravé strany až na střed hřiště, na zakončení už mu však nevyzbyly síly, s jeho slabým zakončením si Luis Lopez poradil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Tentokrát se Nicholsonovi dařilo o poznání méně. Zamotal se do vlastní zasekávačky a prakticky zadarmo tak věnoval balón soupeři.
     
    88
    Shamar Nicholson obalamutil soupeře a poté se rozhodl vystřelit k levé tyči. Jeho pokusu nechybělo vůbec mnoho, nakonec proletěl těsně nad břevnem.
     
    87
    Leon Bailey se tak urputně snažil udržet míč, až se dopustil faulu. Od cesty si neušetřil pár peprných slovíček na adresu rozhodčího.
     
    86
    Brayan Beckeles v hlavičkovém souboji odvrátil balón pouze do zámezí, další cenné vteřinky může Jamajka pošetřit.
     
    85
    Honduras se ještě snaží s výsledkem něco udělat, jenže jakoby neměl kudy. Obrana soupeře je s výjimkou jednoho zaváhání opravdu skálopevná.
     
    84
    Na zemi skončila největší hvězda vedoucího celku, Leon Bailey. Opakované záběry ukázaly, že byl nedovoleně dohraný protihráčem, toho si však rozhodčí ani pomezní nevšimli.
     
    83
    Jamajka hraje přesně to, co potřebuje. Vyhází z pevné obrany a příležitostně se vydává i do brejků, další takový zažehnal Henry Figueroa, který zachytil přihrávku na Nicholsona.
     
    82
    Skvělý obranný zákrok na polovině hřiště předvedl Héctor Castellanos, jenž tak zabránil velmi slibně se rozvíjejícímu brejku Jamajky.
     
    81
    V hlavičkovém souboji se prosadil Shamar Nicholson. Byl ovšem daleko od branky, navíc hlavičku stejně poslal mimo tři tyče.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Honduras stále ztrácí dvě branky a šance na bodový zisk se tak snižuje každou vteřinou.
     
    79
    Dlouhý níkop na pravou stranu dokázal Alvas Powell odklidit alespoň do zámezí, Honduras bude vhazovat.

    Milan Huppert

    Góly: 15. Orgill, 41. Orgill (Vassell), 56. Lowe (Vassell) – 54. Lozano (Elis), 90+2. R. Castillo (Izaguirre)

    Karty:   90+5. Elis (HON)


    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, Francis, K. Lawrence – Vassell (77. Flemmings), M. Hector (68. A. Lewis), Williams – Orgill (68. Nicholson), Brown, Bailey.
    Náhradníci: Knight, D. Miller – Flemmings, Foster, Lambert, A. Lewis, Magee, Mattocks, R. Morris, Nicholson, Topey, J.-V. Watson.

    Honduras: L. Lopez – Beckeles, H. Figueroa, M. Figueroa (C), Izaguirre – Elis, Garrido (75. B. Acosta), Castellanos, Alexander López (73. R. Castillo) – Lozano, Quioto (57. Chirinos).
    Náhradníci: Fonseca, Zúñiga – D. Acosta, B. Acosta, Alvarado, J. Álvarez, Crisanto, R. Castillo, Chirinos, Maldonado, Reyes, Rojas.