Espanyol – Valladolid 0:2 (kon.) | Eibar – Vigo 2:0 (kon.) | Alavés – Mallorca 2:0 (kon.)
Levante – Osasuna 1:1 (kon.) | Sevilla – Sociedad 3:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:2 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 29.09.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:05)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 8:2.
    Strely mimo: 12:3.
    Rohy: 7:0.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 9:8.
     
    Sevilla predviedla výborný výkon a zaslúžene dnes víťazí. Do vedenia sa dostala hneď na začiatku druhého polčasu zásluhou Ocamposa a i potom kontrolovala priebeh hry. Domáci boli jasne lepší a veľká časť zápasu sa odohrávala len na polovici Realu Sociedad. Náskok Sevilly neskôr navýšil po pár sekundách na ihrisku Vázquez a ako sa ukázalo, bol to víťazný gól. Z ojedinelého útoku hostí totiž znížil Portugués, zo strany hostí to ale bolo všetko. Real Sociedad dnes predviedol veľmi slabý výkon a len mizerná efektivita domácich spôsobila, že si dnes zo Sevilly neodvezie poriadny debakel. V tabuľke hostí navyše Sevilla dohnala a oba tímy majú teraz po 13 bodov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia sa konečne dostali k lopte a hneď ju nakopli do šestnástky. Domáci ju trikrát odhlavičkoval, než sa dostala k Merinovi a ten ju z voleja poslal nad Vaclíkovu bránu.
     
    90+1
    Hostia sa zatiaľ nemôžu dostať do záverečného tlaku a namiesto toho musia naháňať domácich, ktorí si loptu umne posúvajú po celej šírke ihriska.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    89
    Domáci sa zamerali teraz skôr na taktickú hru. De Jong potiahol loptu k rohovej zástavke, kde mu napokon hlavný rozhodca odpískal faul na Monreala. I tak však útočník Sevilly získal pre svoj tím desiatky cenných sekúnd.
    87. Cristian Portugués (RSC) - 3:2
     
    87
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do zápasu! Ödegaard kolmou prihrávkou na pravej strane našiel v šestnástke Sevilly CRISTIANA PORTUGUÉSA, ktorý úplne presne vypálil cez Diega Carlosa k vzdialenejšej tyči. Brankár Vaclík napriek všetkej snahe už nedokázal proti tejto strele zasiahnuť.
     
    86
    Center Monreala napokon chytil Vaclík. Ten sa pokúsil o ďalekonosný výkop na Vázqueza, ktorý sa však k lopte cez obrancu Merina nedostal.
     
    84
    Moyà napokon loptu chytil a rýchlo ju rozohral na opačnú stranu. Na polovici Sevilly ju spracoval Monreal, ktorý zakladá útok hostí.
     
    83
    Do ďalšieho rýchleho protiútoku bežal Navas, ktorý chcel ešte prihrať rozbehnutému Nolitovi. Ten si síce prihrávku spracoval, namiesto k bráne sa ale rozbehol do krídla.
     
    82
    Strely: 18:2

    Prevaha Sevilly je viditeľná vo všetkých štatistických ukazovateľoch.
    80. Franco Vázquez (SEV) - 3:1
     
    80
    Sevilla dala gól!
    Fantastické striedanie trénera Sevilly Lopeteguiho! Pozo sa uvoľnil na pravej strane a poslal do bránkoviska hostí strieľaný center, ktorý brankár Moyà vyrazil. Bohužiaľ pre hostí však priamo k FRANCOVI VÁZQUEZOVI, ktorý svojim prvým kontaktom s hracím predmetom poslal loptu bez problémov do odkrytej brány hostí.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Franco Vázquez.
     
    78
    Ödegaard výbornou kolmicou vysunul za obranu Josého, ktorý však loptu trafil zle a z pravej strany v skvelej streleckej pozícii minul Vaclíkovu bránu.

    Michal Sadlek

    Góly: 18. Nolito, 47. Ocampos, 80. F. Vázquez – 4. Oyarzabal, 87. Portugués

    Karty:   59. Fernando (SEV) – 57. Ödegaard (RSC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8.
    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (79. F. Vázquez), Fernando, Ó. Torres (62. Jordán) – Ocampos (71. Pozo), L. de Jong, Nolito.
    Náhradníci: Bunú – Sergi Gómez, Rony Lopes, Jordán, F. Vázquez, Chicharito, Pozo.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente (46. Merino), Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Zurutuza (C) (62. Isak) – Januzaj (55. Portugués), José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Isak, Le Normand, Sangalli, Portugués, Muñoz, Merino.

    Rozhodca: Rojas – Iglesias, Munuera

    Diváci: 37 414