Barcelona – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
0:0 (0:0)
Real Madrid
Streda 18.12.2019, 20:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto El Clásica všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:02:42)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 5:17.
     
    Prvýkrát od novembra 2002 končí ligové El Clásico bezgólovou remízou. Dnešný zápas priniesol stovkám miliónov futbalových fanúšikov na svete zrejme veľké sklamanie a i domáci fanúšikovia dávajú piskotom najavo svoj názor. Domáci sa cez skvele organizovanú obranu Realu Madrid nedostali v druhom polčase absolútne k ničomu, ani hostia ale v taktickom boji toho dopredu veľa nepredviedli. Narozdiel od Barcelony však boli aspoň výrazne strelecky aktívnejší a strelili jeden gól zásluhou Balea, ktorý však nebol kvôli ofsajdu prihrávajúceho Mendyho uznaný. Na pozíciách oboch tímov v tabuľke sa tak dnešným zápasom nič nezmenilo. Barcelona je o skóre na prvom mieste pred druhým Realom a oba kluby majú pred treťou Sevillou náskok 5 bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Vidal po strate lopty v stredovom kruhu podrazil Kroosa. Hostia sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú a loptu si posúvajú predovšetkým v strede poľa.
     
    90+3
    Madridčania vytlačili domácich hráčov až pred ich šestnástku a napokon ich donútili i k chybe v rozohrávke. Nepresný pas Modrića na rozbehnutého Benzemu ale skončil až u brankára Barcelony ter Stegena.
     
    90+2
    Barcelona kombinuje na útočnej polovici, cez sformovanú obranu Realu sa jej ale zatiaľ nedarí dostať sa do streleckej pozície. Hostia v druhom polčase nedovolili Barcelone v útoku vlastne vôbec nič.
     
    90+2
    Žltú kartu za zrazenie prenikajúceho Fatiho na trávnik dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Messi obišiel Kroosa v strede poľa a hnal sa k šestnástke Realu, pred ňou ale obral Casemiro po jeho prihrávke výborným sklzom o loptu Suáreza. Hostia rýchlo otáčajú hru.
     
    88
    Benzema si nabehol na ľavú stranu šestnástky na pas Modrića, prihrávkou do druhej vlny ale vytlačil Rodryga mimo streleckej pozície. Domáci po zisku lopty okamžite vyrážajú do útoku.
     
    87
    Fati centrom z rohového kopu na zadnú tyč našiel Suáreza, ktorý však v súboji s obrancom Realu usmernil loptu výrazne mimo Courtoisovej brány.
     
    86
    Roberto prišiel na pravom krídle o loptu a Real rýchlo otočil hru. Bale si nabehol na prienikovú prihrávkou pomedzi obrancov Barcelony, loptu si ale predkopol priďaleko a tá skončila až u brankára ter Stegena.
     
    85
    V strede poľa ju získali hráči v bielom, v podstate hneď ju ale po faule Rodryga i strácajú. Barcelončania musia začať svoj útok znovu až z vlastnej polovice, pretože ich hostia neúnavne nadávajú.
     
    84
    Lenglet i Bale sú našťastie na nohách a odchádzajú za autovú čiaru. Loptu vráti do hry odkopom od svojej brány gólman Barcelony Marc-André ter Stegen.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Anssumane Fati.
     
    82
    Pri nábehu na center Mendyho z ľavej strany sa zrazili hlavami Lenglet a Bale. Obaja zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
     
    81
    Griezmann sa nedohodol so spoluhráčmi a kolmicou pomedzi obrancov Realu poslal loptu priamo za bránkovú čiaru. Brankár Courtois sa s odkopom od svojej brány neponáhľa.

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   21. Rakitić (BAR), 40. L. Suárez (BAR), 45. Lenglet (BAR) – 66. Casemiro (REA), 70. Bale (REA), 76. Isco (REA), 78. Ramos (REA), 90+2. Carvajal (REA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:17.
    FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo (55. Arturo Vidal), Piqué, Lenglet, Alba – Roberto, Rakitić, F. de Jong – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (83. Fati).
    Náhradníci: Neto – Busquets, Arturo Vidal, C. Pérez, Aleñá, Fati, Umtiti.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Valverde (80. Modrić), Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco (80. Rodrygo).
    Náhradníci: Aréola – Vinícius Júnior, Nacho Fernández, Jović, Rodrygo, Modrić, Militao.

    Rozhodca: Hernández – Bengoetxea, Fernández

    Diváci: 93 426