Zlín – Sigma Olomouc 1:0 (kon.) | Příbram – Opava 0:0 (kon.) | Jablonec – Sparta Praha 2:2 (kon.)
koniec
FK Jablonec
2:2 (0:2)
AC Sparta Praha
cz Sobota 09.11.2019, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Přeji hezký večer! (19:02:03)
     
    Je dobojováno! Jablonec nakonec proti Spartě vybojoval zasloužený bod za remízu 2:2!

    Do druhé půle nasadil Petr Rada Matouška s Chramostou a právě tato dvojice byla na hřišti nesmírně cítit. Jan Matoušek hned po návratu z kabin pohotovou ranou prostřelil Heču a snížil. Čtvrt hodiny před koncem se předvedl také Jan Chramosta, který si krásnou patičkou podal přihlášku do soutěže o gól sezóny. Dokonce to vypadalo, že Severočeši dosáhnou na obrat, gól Jugase ze samotného závěru ale neplatil.

    Sparta tedy promrhala velice dobře rozjeté utkání a bere pouze bod. Severočeši dnes mohou být spokojeni, před Pražany si totiž udrželi tříbodový náskok.
     
    Držení míče - 56 % : 44 %.
    Střely na branku - 3:3. Střely mimo - 5:0. Rohy - 10:6.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jan Sýkora se přes bohorovného Sáčka málem dostal do obrovské šance! V akci pokračoval Kratochvíl, který získal rohový kop. Z něj Severočeši nic nevytěžili.
     
    90+1
    V úvodu tříminutového nastavení si Vlastimil Hrubý šel pro balon, přičemž se dostal do kontaktu s Tettehem. Právě jemu je odpískán nedovolený zákrok.
     
    90
    Jan Krob zahrával rohový kop z levé strany a hlavička Jakuba Jugase dopadla přesně k tyči! Gól ale k obrovskému zklamání domácích hráčů i fanoušků neplatí z důvodu faulu, který rozhodčí našel ve vzájemném souboji Martina Doležala s Davidem Lischkou.
     
    89
    O slovo se přihlásil také Jablonec. Oba centry hosté odvrátili, domácí ale zůstávají u balonu a Petr Rada burcuje diváky na hlavní tribuně.
     
    88
    Matěj Hanousek (SPA) si chtěl pádem ve vápně vymodlit pokutový kop, místo toho ovšem od rozhodčího Královce vidí žlutou kartu za simulování!
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Benjamin Tetteh.
     
    87
    K hlavičce se po něm tlačil Georges Mandjeck, který si našel cestu mezi dvěma protihráči. Míč se mu poslat na branku ale nepodařilo.
     
    86
    Sparťané utahují šrouby a rádi by si vzali zpět promrhané vedení. Jablonečtí jsou poskládaní okolo svého vápna a důsledně jej brání. Nyní si hosté zkusí další roh.
     
    85
    Michal Trávník zblízka napálil Sýkoru a centr si mohl zopakovat od rohového praporku. Ve vápně ale nikoho nenašel, jeho balon byl příliš dlouhý.
     
    84
    Skvělou defenzivní práci odvedl Miloš Kratochvíl, jenž návratem zneškodnil příležitost Hanouska po narážečce a ještě o něj otřel míč. Bude se tedy kopat od Hrubého klece.
     
    83
    Tečovaný centr Michala Trávníka odvrátil Považanec na roh. Rozehrával ho Martin Frýdek, který se marně snažil najít vysokého Libora Kozáka.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Vojtěch Kubista.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Hašek, přichází Georges Mandjeck.

    Ondřej Belák

    Góly: 47. Matoušek, 74. Chramosta (Sýkora) – 4. Kozák (M. Hašek), 17. M. Frýdek (L. Krejčí)

    Karty:   45. Jovović (JAB), 45+2. Považanec (JAB), 56. Krob (JAB), 59. Kratochvíl (JAB) – 38. Vindheim (SPA), 62. Kozák (SPA), 64. M. Frýdek (SPA), 75. L. Krejčí (SPA), 88. Matěj Hanousek (SPA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 10:6.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Jugas, Břečka, Krob – Považanec – Jovović (46. Matoušek, 82. V. Kubista), Kratochvíl, T. Pilík (46. Chramosta), Sýkora – Doležal (C).
    Náhradníci: Richter – Hübschman, Hämäläinen, R. Acosta, Chramosta, V. Kubista, Matoušek.

    AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Semih Kaya, Lischka, M. Frýdek (C) – Vindheim (68. Matěj Hanousek), M. Hašek (82. Mandjeck), L. Krejčí, Trávník, Hložek – Kozák (88. Tetteh).
    Náhradníci: Nita – Costa, Hancko, Matěj Hanousek, Mandjeck, Juliš, Tetteh.

    Rozhodca: Královec – Nádvorník, Mokrusch.

    Diváci: 4 103