Brest – Paríž 1:2 (kon.) | Lille – Metz 0:0 (kon.) | Monaco – Dijon 1:0 (kon.)
Remeš – Angers 0:0 (kon.) | Štrasburg – Nîmes 4:1 (kon.)
koniec
Stade Brestois 29
1:2 (0:1)
Paríž Saint-Germain
cz Sobota 09.11.2019, 17:30 • Stade Francis-Le Blé (Brest) • Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Brestois v pozici nováčka pořádně potrápil Paris Saint-Germain, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:32:53)
     
    Sledovali jsme velmi pohledné utkání, kterému by asi slušela remíza. Vůbec to nevypadalo na souboj nováčka s nejlepším týmem Francie. Paris Saint-Germain šlo v závěru prvního poločasu do vedení, když se prosadil Ángel Di María. Jenže po přestávce Brestois pokračoval ve výborném výkonu a zásluhou bylo vyrovnání, o které se postaral Samuel Grandsir. Jenže v koncovce PSG potvrdilo svou kvalitu, soupeře zmáčklo a konečnou podobu dal výsledku Mauro Icardi. Hostující tým tak bere do tabulky další tři body, ovšem po velmi těžkém střetnutí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    K přímému kopu se postavil Ángel Di María, který nastřelil jen zeď. Přesto je jasné, že Paris Saint-Germain bere v těžkém utkání další tři body.
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta, kterou vidí Yoann Court (Brest). Domácímu hráči unikl Eric Choupo-Moting, kterého pak skluzem poslal na zelený pažit.
     
    90+3
    Již běží třetí nastavená minuta z pěti stanovených. Na hrací ploše zůstal přikrčený Ángel Di María, a tak se jde hlavní rozhodčí přesvědčit, zda je hráč v pořádku.
     
    90+2
    Centr do šestnáctky byl odvrácen, ale míč do ohně vrátil Julien Faussurier. Ke střele se pak po skvělém zpracování dostal Yoann Court, jehož halfvolej byl ale nepřesný a zamířil asi o metr nad břevno.
     
    90+1
    V nastaveném času pronikajícího soupeře zastavil Abdou Diallo (PSG), který si před něj dal ruku a trefil jej loktem do obličeje, a tak je zaslouženě potrestán.
     
    90
    Do pokutového území zamířil Julien Faussurier, který pak neustál souboj se soupeřem a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Ovšem hlavní rozhodčí byl situaci blízko a hned ukázal, že nic neviděl.
     
    88
    Další krásné hostujícího celku, který si v samotném závěru začal věřit. Od postranní čáry až do velkého vápna si to namířil Julian Draxler, jehož pokus minul zadní tyč jen o několik centimetrů, další pohledná akce PSG!
    86. Mauro ICARDI - 1:2
     
    86
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na domácí straně nedokázal zakončit Yoann Court, a tak se hra velmi rychle otočila, což bylo pro Brestois smrtící! Eric Choupo-Moting se nacházel na hranici ofsajdu, ale celou situaci zvládl a mohl přihrát před branku, kde si svůj nepovedený zákrok bude vyčítat Dénys Bain. Po jeho chybě se k míči probojoval MAURO ICARDI, který se z malého vápna často nemýlí.
     
    85
    Na levou stranu šestnáctky si naběhl Ángel Di María, jenž se prezentoval zakončením k první tyči. Ovšem Gautier Larsonneur předvedl pěkný zákrok a hra se znovu otočila.
     
    84
    Na pravé straně výborně pracuje Julien Faussurier, který ale trefil jen prvního bránícího hráče. Brestois sice vhazoval, ale znovu chyboval a musel se rychle vracet.
     
    83
    Jdeme do koncovky zápasu, ve které můžeme očekávat tlak favorita střetnutí. Paris Saint-Germain je také u míče a kombinuje na útočné polovině, ovšem domácí se výborně přesouvají.
    81. Eric Choupo-Moting (PSG)
     
    81
    U postranní čáry byl faulován Layvin Kurzawa, a tak Ángel Di María mohl poslat další centr do šestnáctky. Na míč si na malém vápně naskočil nově příchozí Eric Choupo-Moting, jehož hlavička byla nepřesná.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Eric Choupo-Moting.

    Michal Luxa

    Góly: 72. Grandsir (Court) – 40. Di María (Draxler), 86. Icardi (Choupo-Moting)

    Karty:   90+5. Court (BST) – 74. Draxler (PSG), 90+1. A. Diallo (PSG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.
    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier, Castelletto, Bain, Perraud – Belkebla, Diallo – Court, Autret (C) (65. Grandsir), Cardona (78. A. Mendy) – Charbonnier.
    Náhradníci: Léon – Ludovic Baal, Duverne, Grandsir, Magnetti, Mbock, A. Mendy.

    Paríž Saint-Germain: S. Rico – Dagba, Silva (C), A. Diallo, Kurzawa – Gueye, Verratti (80. Marquinhos), Draxler – Sarabia (80. Choupo-Moting), Cavani (80. Icardi), Di María.
    Náhradníci: Navas – Marquinhos, Bernat, Choupo-Moting, Icardi, Kimpembe, Paredes.

    Rozhodca: Lesage – Ocak, Hebrard