Montreal – LA Kings 3:2 (kon.) | Ottawa – Carolina 4:1 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 3:2 (2:1 po s.n.) | Toronto – Philadelphia 2:3 (1:2 po s.n.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
Colorado – Columbus 4:2 (kon.) | Calgary – St. Louis 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Florida 5:6 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Dallas 3:2 (po pr.) | Vancouver – NJ Devils 1:2 (kon.)
Detroit – Vegas 3:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Pittsburgh Penguins
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Chicago Blackhawks
cz Nedeľa 10.11.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jared MCCANN - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    JARED MCCANN se v posledních zápasech nachází ve výborné formě, kterou opět přetavil ve vítěznou branku. Domácí hráč se rozvážně rozjel, podíval se na brankáře a střelou o tyč mu nedal nejmenší šanci zasáhnout.
     
    64:16
    Na levé kruhu pro vhazování měl dost času John Marino, jehož pokus zamířil jen do brankáře Blackhawks. Domácí mohli rozhodnout, jelikož byli v situaci tři na dva.
     
    60:13
    Justin Schultz přihrál přes osu na pravý kruh, odkud se střelu z první prezentoval Jevgenij Malkin. Jeho pokus vyrazil dnes skvěle chytající Corey Crawford.
     
    55:54
    Dominik Simon to udělal perfektně, když se prohnal kolem soupeře a pak našel na vrcholu kruhu ruského spoluhráče. Jevgenij Malkin se do kotouče opřel z jedné, ale Corey Crawford se stal hrdinou okamžiku!
    50:57 Bryan RUST - 2:2
     
    50:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins dnes přejí válečným veteránům a teď jim darují vyrovnávací gól! John Marino předvedl, jaký má přehled, když přihrál přes osu na levý kruh. BRYAN RUST měl před sebou odkrytou branku a střelou pod víko se nemýlil. Asistence: John Marino a Jevgenij Malkin.
     
    48:38
    Sidney Crosby odešel do kabiny a zatím se z ní nevrátil. Domácí celek tak znovu mění své útočné řady!
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dylan Strome – 2 min., podrážení).
    36:04 Jake GUENTZEL - 1:2
     
    36:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Krásnou akcí se prezentoval Jevgenij Malkin, který projel až do útočného pásma, kde prohodil puk přes Slatera Koekkoeka do druhé vlny. Před branku mířil JAKE GUENTZEL, jehož zakončení zamířilo nekompromisně pod horní tyč. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    34:55
    Patrick Kane přihrál před branku, kam si z modré čáry najel Erik Gustafsson. Jeho pokus mířil pod horní tyč, ale brankář Penguins byl znovu úspěšný.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Ryan Carpenter – 2 min., sekání).
     
    31:51
    Pittsburgh se zlobí, protože kotouč v ponechané výhodě skončil v brance. Autorem gólu byl asi Dominik Kahun, který se hodně rozčiluje. Penguins ale budou hrát pouze přesilovou hru.
    28:47 Patrick KANE - 0:2
     
    28:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Po pravé straně uháněl do útočného pásma PATRICK KANE, jehož pokus zamířil nad lapačku domácího brankáře. Tohle by měl Matt Murray chytat. Asistence: Calvin de Haan.
     
    28:07
    Krásná akce domácího celku končí bez zakončení! Jake Guentzel přihrál na pravou stranu, odkud před branku přihrál Alex Galchenyuk. Ovšem před brankou se do puku netrefili Brian Dumoulin ani Sidney Crosby.
    27:09 Dominik KUBALÍK - 0:1
     
    27:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Na útočné modré čáře propadl Justin Schultz, a tak hosté ujížděli ve třech na jediného obránce. Brandon Saad přihrál na pravou stranu, odkud z jedné vystřelil DOMINIK KUBALÍK, na jehož pokus Matt Murray už dosáhnout nemohl. Asistence: Slater Koekkoek a Brandon Saad.
     
    25:20
    Patrick Kane rychlou přihrávkou našel na zadní tyči spoluhráče! Alex DeBrincat okamžitě vystřelil, ovšem Matt Murray se skvěle přesunul a stal se hrdinou okamžiku!
     
    24:51
    Diváci se zlobí, protože Jonathan Toews poslal na led Briana Dumoulina. Akce trvala dál a před Patrickem Kanem se ocitla odkrytá branka, kterou hostující sniper z první minul. Penguins reagují oddychovým časem!
     
    24:04
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brandon Tanev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    23:46
    Neuvěřitelný zákrok domácího brankáře! Dylan Strome přihrál přes brankoviště k levé tyči, kde se nacházel Alex DeBrincat. Jemu pokus nesedl, a tak Matt Murray zasáhl širokou holí.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., podrážení).
     
    23:22
    Sidney Crosby a Alex Galchenyuk ujížděli na jediného obránce. Celou situaci na sebe vzal domácí kapitán, jehož zakončení mířilo těsně nad horní tyč.
     
    21:31
    Justin Schultz bránil českého útočníka, který si najel mezi kruhy. David Kämpf vystřelil těsně nad ledem a do protipohybu gólmana, Matt Murray se musel pořádně natáhnout.
     
    19:25
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Patrick Kane – 2 min., hákování).
     
    17:52
    Na levé straně se nacházel osamocený Brandon Saad, který uháněl sám na brankáře. Jeho pokus domácího brankáře pokořil, ale zastavil se na levé tyči!
     
    14:43
    Corey Crawford znovu nerozehrál dobře, tentokrát našel u mantinelu českého soupeře. Dominik Simon ihned přihrál před branku, ale Nick Bjugstad vystřelil jen do brankářovy vyrážečky.
     
    07:25
    Brandon Tanev zavřel třetinu a chvíli počkal až mu před branku najede Teddy Blueger. Ten se pokusil zakončit do protipohybu gólmana, ale branku jen těsně minul.
     
    05:53
    Dvě obrovské šance měl na hokejce nový člen první formace! Nejprve si Alex Galchenyuk prostrčil hůl mezi nohy a zakončil do ramene hostujícího brankáře. Poté se stejný hráč natlačil do brankoviště, ale Corey Crawford si pokus mezi nohy pohlídal.
     
    05:13
    Cink! Blackhawks měli obrovské štěstí, protože Simonův pokus z levé strany hrací plochy zacinkal jen na brankovou konstrukci!
     
    03:56
    Z pravé strany přihrával před branku Jake Guentzel, který viděl svého kapitána. Sidney Crosby jen nastavil hůl, ale zakončení těsně nad ledem vyrazil betonem Corey Crawford.
     
    01:19
    Blízko první brance byl Alex Galchenyuk, který převzal přihrávku na hranici brankoviště. Ovšem jeho zakončení letělo přesně k tyči, kde se ještě nacházel Corey Crawford.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 37. Guentzel (Malkin, McCann), 51. Rust (Marino, Malkin), rozh. náj. McCann – 28. D. Kubalík (Saad, Koekkoek), 29. P. Kane (de Haan)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Jake Guentzel (PIT)
    1:0   Jonathan Toews (CHI)
    2. séria:
    1:0   Jevgenij Malkin (PIT)
    1:1   Patrick Kane (CHI)
    3. séria:
    2:1   Jared McCann (PIT)
    2:1   Alex DeBrincat (CHI)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Galchenyuk – Rust, Malkin (A), McCann – Simon, Bjugstad, Kahun – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, Määttä, Koekkoek – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – P. Kane, D. Strome, DeBrincat – A. Shaw, Kämpf, D. Kubalík – Caggiula, Carpenter, Z. Smith.

    Rozhodca: Skilliter, Pollock – Gibbs, Kovachik

    Diváci: 18 653