Turecko – Island 0:0 (kon.) | Česko – Kosovo 2:1 (kon.) | Anglicko – Čierna Hora 7:0 (kon.)
Portugalsko – Litva 6:0 (kon.) | Srbsko – Luxembursko 3:2 (kon.) | Albánsko – Andorra 2:2 (kon.)
Francúzsko – Moldavsko 2:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
6:0 (2:0)
Litva
cz Štvrtok 14.11.2019, 20:45 • Estádio Do Algarve • Kvalifikácia ME • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 11:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9. (22:35:34)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Portugalska, které svého soupeře porazilo poměrem 6:0. V tomto duelu jsme sledovali naprosto jednoznačnou podívanou, přičemž se domácí hned šestkrát mohli radovat, další šance pochytal dnes dobře chytající Šetkus. Naopak Litva nepodala vůbec dobrý výkon, za celé utkání si nevypracovala ani jednu větší příležitost.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že se žádné další branky už nedočkáme. Portugalsko se už moc nesnaží, naopak se snaží držet míč na polovině hostujícího celku.
     
    90+1
    Jota se zjevil s míčem na levém křídle, odkud se ještě snažil odcentrovat do pokutového území. Výsledkem je zisk dalšího rohového kopu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Ještě na řadu přijde nastavený čas.
     
    88
    Až příliš agresivně šel do souboje hostující Slivka, který si navíc při zpracování balónu pomohl rukou, což pochopitelně neuniklo ani hlavnímu sudímu.
     
    87
    Také hráči Litvy si chvíli užili kombinaci, načež se Šimkus pokoušel vysunout jednoho ze svých spoluhráčů, před kterým se povedlo zakročit Fontemu.
     
    86
    Portugalsko rozehrávalo na vlastní polovině, přičemž Fonte zkoušel u levé postranní lajny oslovit Ruie, který v tísni ještě přenášel hru do volného prostoru.
     
    84
    Do tutové šance se před malým momentem dostal Bruma, který pálil pouze doprostřed branky. To byla snadná práce pro Šetkus, který tuto střelu vykopl.
     
    83
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Cristiano Ronaldo, přichází Diogo Jota.
     
    80
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Fjodor Černych, přichází Donatas Kazlauskas.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Saulius Mikoliūnas (Litva).
     
    79
    Ronaldo se tentokráte zjevil na levém křídle, kde nezkoušel projít přes protihráče, nýbrž ještě pod sebou hledal volného Nevese, který váhá s rozehrávkou.
     
    78
    Až příliš agresivně vletěl do protihráče střídající Bruma, který v souboji o míč povalil hostujícího Mikoliunase. Rozehrávky se zřejmě ujme sám brankář Šetkus.
     
    77
    Litva se na delší časový úsek dostal na opačnou stranu, kde se dokonce usadila. Patrício si však žádný zákrok nepřipsal, centr totiž včas zablokoval Fonte.
     
    76
    Litva si vybojovala jednu z prvních standardních situací. Nakonec to na sebe vzal Novikovas, jehož vzdušná nabídka doputovala pouze na hlavu Pereiry.

    David Suchý

    Góly: 7. Ronaldo (pen.), 22. Ronaldo (Paciência), 52. Pizzi (B. Fernandes), 56. Paciência, 63. B. Silva (R. Pereira), 65. Ronaldo (B. Silva)

    Karty:   27. Palionis (LIT), 80. Mikoliūnas (LIT)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 11:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9.
    Portugalsko: Patrício – R. Pereira, Rúben Dias, J. Fonte, Rui – Neves, B. Fernandes (73. Moutinho), Pizzi – Ronaldo (C) (83. Diogo Jota), Paciência, B. Silva (66. Bruma).
    Náhradníci: J. Sá, Beto – André Silva, Bruma, Cancelo, Guerreiro, Diogo Jota, Moutinho, Danilo, R. Semedo, Podence, Éder.

    Litva: Šetkus – Mikoliūnas, Palionis, Girdvainis, Andriuškevičius – Slivka, Šimkus, Kuklys (57. D. Matulevičius) – Novikovas, Golubickas (72. Lasickas) – Černych (C) (80. D. Kazlauskas).
    Náhradníci: Černiauskas, Zubas – Baravykas, E. Jankauskas, Kasparavičius, L. Klimavičius, D. Kazlauskas, Lasickas, D. Matulevičius, G. Matulevičius, Vaitkūnas.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli (všichni Francie)