Leicester – Watford 2:0 (kon.) | Wolverhampton – West Ham 2:0 (kon.) | Manchester United – Tottenham 2:1 (kon.)
Chelsea – Aston Villa 2:1 (kon.) | Southampton – Norwich 2:1 (kon.) | Liverpool – Everton 5:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:2 (4:2)
Everton FC
Streda 04.12.2019, 21:15 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:15:30)
     
    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 5:4.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 5:6.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 13:17.
     
    Druhý polčas zaostal tempom a rýchlosťou hry za prvým dejstvom a až v závere hra ožila. Hostia sa predsa len pokúsili aspoň o zníženie a zdramatizovanie záveru a hlavne Kean mal na to obrovskú príležitosť, gól však nestrelili a na konci riadneho hracieho času inkasovali piaty gól z kopačky Wijnalduma. Liverpool tak jasne ovládol 234. „Merseyside derby“ a i po tomto kole má na čele pred druhým Leicesterom osembodový náskok. Everton po tretej prehre za sebou klesol na zostupové 18. miesto a asi by nebolo prekvapením, keby bol tento zápas posledným na lavičke Evertonu pre portugalského trénera Marca Silvu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci s prehľadom kontrolujú záver zápasu. Hneď po výkope po inkasovanom góle obrali hostí o loptu a obranná štvorica Liverpoolu si ju prihráva na vlastnej polovici.
     
    90+1
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Tak predsa strieľajú domáci ešte jeden gól! Center Shaqiriho odvrátila obrana Evertonu, pri pokračovaní tejto akcie sa ale dostala lopta k Firminovi na ľavej strane. Brazílčan obišiel Keanea a prihrávkou za seba posunul loptu do druhej vlny k GEORGINIOVI WIJNALDUMOVI, ktorý mal dostatok času si ju ešte i spracovať. Potom ju bez problémov zakrútil k ľavej tyči Pickfordovej brány.
     
    89
    Domáci získali hromadu času postupným útokom na polovici Evertonu a Gomez nakoniec zablokovaným centrom získal pre svoj tím i rohový kop.
     
    88
    A teraz sa končí úplne, pretože Richarlison si spracovával center Sigurdssona v ofsajdovej pozícii. Brankár Adrián pri rozohrávke poriadne naťahuje čas.
     
    87
    Everton zatláča domácich do obrany a drží loptu na ich polovici. Ich postupný útok sa však zatiaľ končí vždy pred šestnástkou Liverpoolu.
     
    86
    Prakticky okamžite otočili hostia hru na opačnú stranu a po peknej kolmici sa ocitol sám pred brankárom Liverpoolu Kean. Pred vybiehajúcim brankárom však loptu poslal po zemi tesne mimo pravej tyče domácej brány.
     
    85
    Domáci si však bez väčších problémov poradili s centrom z rohu a vyrazili do rýchleho protiútoku. Henderson ďalším skvelým pasom za obranu našiel Maného, ktorý obišiel vybiehajúceho brankára Pickforda. Zo streleckej pozície ho na poslednú chvíľu vytlačil Keane.
     
    84
    Sigurdssonov jemný oblúčik na nabiehajúcich spoluhráčov odkopol v sklze na rohový kop Wijnaldum.
     
    83
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Joe Gomez.
     
    82
    Hra sa v závere zápasu predsa len trochu otvorila. Digneho center zľava odkopol do bezpečia Robertson, hostia však po faule Hendersona získavajú priamy kop.
     
    81
    Mané si nabehol na skvelý pas Alexander-Arnolda za obranu Evertonu a pred vybiehajúcim brankárom Pickfordom zakončoval, svojim pokusom po zemi ale tesne minul ľavú tyč brány hostí.
     
    80
    Sigurdsson rozohral i štandardnú situáciu, tentokrát však loptu odhlavičkoval Wijnaldum. Po prihrávke od spoluhráča sa lopta vrátila k Islanďanovi, ktorého nákop napokon chytil brankár Liverpoolu Adrián.
     
    79
    Sigurdsson sa uvoľnil na ľavom krídle a centroval na zadnú tyč, kde Alexander-Arnold odhlavičkoval pred Keanom loptu na rohový kop.
     
    77
    Liverpool získal po faule na Maného priamy kop z ľavej strany. Shaqiri nacentroval na Wijnalduma na prednej tyči, ten ale prudkou hlavičkou poslal loptu až príliš vysoko nad Pickfordovu bránu.

    Michal Sadlek

    Góly: 6. Origi, 17. Shaqiri, 31. Origi, 45. Mané, 90. Wijnaldum – 21. M. Keane, 45+3. Richarlison

    Karty:   27. Alexander-Arnold (LIV) – 31. Richarlison (EVE), 67. Davies (EVE)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:17.
    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold (83. Joe Gomez), Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (C), Lallana (72. J. Henderson) – Shaqiri, Mané, Origi (73. Firmino).
    Náhradníci: Kelleher – Firmino, M. Salah, Oxlade-Chamberlain, Keïta, J. Henderson, Joe Gomez.

    Everton FC: Pickford – Sidibé (35. Bernard), Holgate, Y. Mina, M. Keane, Digne – Iwobi, Davies (72. Schneiderlin), G. Sigurdsson (C), Richarlison – Calvert-Lewin (60. Kean).
    Náhradníci: Lössl – Kean, Bernard, Baines, Walcott, Tosun, Schneiderlin.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 53 094