Slovan Bratislava – Trnava 1:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
FC Spartak Trnava
Utorok 10.03.2015, 17:30 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že v najväčšom slovenskom derby sa zrodila remíza 1:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (19:31:14)
     
    Hodnotenie trénera Slovana Jozefa Chovanca:

    „Touto cestou sa chcem poďakovať našim fanúšikom. Prišlo ich dosť a povzbudzovali nás do konca zápasu, čo si veľmi vážime. Stretnutie malo typický charakter derby. Hralo sa vo veľkom tempe, s nasadením a bojovnosťou, na ťažkom teréne sme ani nemohli očakávať technický futbal. Oba tímy dnes chceli vyhrať, šancí sme možno mali o niečo viac, ale remíza je spravodlivá. Vedeli sme, že Trnava má veľmi dobré štandardné situácie. V úvode jednu využila, čo náš výkon ovplyvnilo. V prvom polčase sme neboli dostatočne dôslední, až v jeho závere sme si vytvorili prvú čistú šancu. Cez prestávku sme verili, že sme schopní s nepriaznivým stavom niečo urobiť. Dali sme vyrovnávajúci gól, škoda, že Ďuriš v závere nepremenil veľkú príležitosť.“ (skslovan.com)

    Hodnotenie trénera Trnavy Juraja Jarábka:

    „Zápas mal náboj a dobrú atmosféru. Hral sa taký futbal, aký dovoľoval terén. Mrzia ma len prerušenia pre delobuchy z oboch táborov. Nepatrí to k futbalu a hra zbytočne stratila tempo. Chceli sme na Slovane niečo uhrať, čo sa nám podarilo. Myslím si, že sme mohli získať aj viac ako bod. Prvý polčas bol v poriadku. Po nacvičenom signále sme sa ujali vedenia. Slovan sme až na jednu situáciu pri konci polčasu, keď nás podržal brankár, nepúšťali do šancí. Cez prestávku som hráčov nabádal k väčšej aktivite. Očakával som, že domáci sa budú tlačiť dopredu, už nemali čo stratiť. My sme sa však zbytočne zatiahli. Slovan má výbornú prechodovú fázu, na čo som aj hráčov upozorňoval. Napriek tomu sme do otvorenej obrany inkasovali pomerne lacný gól. Chceli sme ešte niečo s výsledkom urobiť, ale už sa nám to nepodarilo.“ (skslovan.com)
     
    Najväčšie slovenské derby sa končí zmierlivou remízou! Videli sme zvláštny zápas – Trnava od úvodu viedla, Slovan sa potom dlho nevedel dostať do tempa, veľmi mu pomohol až vyrovnávajúci gól Kubíka. V 85.min mohol rozhodnúť domáci Ďuriš, v samostatnom nájazde proti Kelavovi ale zlyhal v zakončení. Spartak potom mohol udrieť v nadstavenom čase, keď Krnáč vyrazil nebezpečný center Vlaska. Dá sa povedať, že remíza je vzhľadom na priebeh hry spravodlivá, oba tímy mali svoje herné záblesky a bod si za predvedenú hru zaslúžili.

    Pozápasové ohlasy vám prinesieme neskôr.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Martin Mikovič (FC Spartak Trnava).
     
    90+3
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Branislav Niňaj.
     
    90+3
    Na opačnej strane po zisku lopty brejk Slovana, Zreľák tam z pravej strany vyslal kolmicu pred bránu, ktorú nedobehol ani Kubík, a ani Mészáros. Zasiahol tak vybiehajúci Kelava.
     
    90+2
    Vlasko sa uvoľnil v šestnástke a prihral tam na Vojtuša, ktorý padol v súboji s Gorositom, faul to však nebol a pokutový kop sa nepíska.
     
    90+1
    Spartak mohol rozhodnúť v samom závere! Vlasko poslal veľmi šikovný center pred bránu, kde si nabiehalo viacero hráčov hostí, lopta ale prepadla až na zadnú žrď, kde ju spred čiary vyrazil v páde Krnáč!
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Jablonský fauloval zozadu prenikajúceho Vlaska, je z toho štandartka pre Trnavu z cca 25 metrov z pravej strany.
     
    89
    V predposlednej minúte zápasu pri lopte Spartak, Slovan čaká na šancu na svojej vlastnej polovici. Je veľmi vidno, že ani jeden z tímov nechce urobiť chybu.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Cleber Silva Nascimento, prichádza Ján Vlasko.
     
    88
    Saláta fauloval na útočnej polovici pri čiare Vojtuša, pri lopte teda Spartak a môže zaútočiť.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Marek Hlinka (FC Spartak Trnava).
     
    87
    V posledných minútach sa zdá byť po výhre hladnejší Slovan, teraz podnikol ďalšiu útočnú akciu. Čaká nás vzrušujúci záver, podarí sa ešte niekomu zmeniť nerozhodný stav?
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Richard Lásik.
     
    85
    Obrovská šanca domácich – dvaja hráči Slovanu sa dostali do brejku proti jednému obrancovi! Zreľák prihral do behu Ďurišovi, ktorý sa už od polovice rútil sám na bránu, loptu si príliš predkopol a tak mu ju spod nôh vyrazil skvele vybiehajúci Kelava!
     
    84
    Petarda z trnavského sektora, pritom práve z týchto miest mal Cleber v najbližších miest zahrávať rohový kop....chvíľu sa teda nehralo, diváci dostali od rozhodcu poslednú výzvu.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 62. Kubík – 5. Nikolič

    Karty:   37. Zreľák (SBA), 42. Simović (SBA), 45. Kubík (SBA) – 60. Čonka (TRN), 87. Hlinka (TRN), 90+3. Mikovič (TRN)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Jablonský, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Dobrotka (C) (55. Ďuriš), Simović – Kubík, Štefánik (90+3. Niňaj), Mészáros (86. Lásik) – Zreľák.
    Náhradníci: Perniš – Niňaj, Gašparovič, Čermák, Ďuriš, Lásik, Kotula.

    FC Spartak Trnava: Kelava – Janečka (C), Nikolič, Bortel, Čonka – Greššák (67. Casado), Sabo, Hlinka, Nascimento (88. Vlasko) – Sládek (66. Vojtuš), Mikovič.
    Náhradníci: Strapák – Casado, Vlasko, Bališ, Čarnota, Jirka, Vojtuš.

    Rozhodca: Vnuk – Benko, Lieskovský

    Diváci: 4353