Ružomberok – Trenčín 0:1 (kon.)
koniec
MFK Ružomberok
0:1 (0:0)
AS Trenčín
Streda 13.04.2016, 17:00 • Štadión Pod Čebraťom, Ružomberok • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Tak to je už od nás všetko. S konštatovaním, že vo finále Slovnaft Cup-u na seba narazia AS Trenčín a ŠK Slovan Bratislava sa s vami lúčime.

    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších textových prenosoch. (19:25:47)
     
    Povedali po zápase:

    Ladislav Pecko (tréner Ružomberka): ,,Po tom prvom výsledku to bolo viac-menej samozrejmé. Chceli sme dať šancu iným hráčom, potrápiť Trenčín a uhrať dobrý výsledok pre pohodu. Niektoré veci sa nám podarili, no výsledok nie, aj keď mali sme šance. Mohli sme vyrovnať, mohli sme sa dostať do vedenia, taký je futbal. Tento zápas nám ukázal ako sú na tom niektorí hráči. Musíme pracovať, aby sme sa dostali tam, kde je Trenčín. Musíme športovo uznať, že momentálne sú futbalovo ešte trošku niekde inde ako my. Ale tou robotou, alebo tým čo chceme, verím, že sa im približujeme a boli tam niektoré veci, ktoré to ukázali."

    Martin Ševela (tréner Trenčína): ,,Môžem iba vysloviť spokojnosť s víťazstvom a postupom do finále Slovenského pohára. Čo sa týka výkonu mužstva, mi to pripadalo až moc profesorské. Snažil som sa aj na príprave nabádať hráčov na to, že to nebude ani tak o fyzičnosti, ale skôr o psychickej stránke. Nedá sa im z hlavy vymazať, že máte nahrané ,,prvý polčas" 5:1 a idete kvázi do druhého. Chceli sme samozrejme streliť gól, ale už skôr. Boli tam šance v podobe Dávida Gubu, ten bol dnes aktívny. Dávid dostal priestor a užíval si to. V druhom polčase sa mu podarilo dať aj víťazný gól, ale z tímového pohľadu to nebolo to, čo by som si predstavoval. Pre hráča je možno všeobecne lepšie, keď skončí zápas 1:0 alebo 2:0. Hlava pracuje úplne ináč, ako keď zvíťazíte vyšším rozdielom a potom príde v určitých momentoch k strate koncentrácie, možno k nejakému zľahčeniu. Chceme budovať v hráčoch, aby boli aj po psychickej stránke pripravení na takéto momenty vo svojej kariére, takže budeme musieť toto s chlapcami rozobrať a odstrániť aj tieto nedostatky."
     
    Zápas sa skončil víťazstvom Trenčína 1:0, ktorý už v prvom zápase vyhral nad Ružomberkom 5:1 a tak bez problémov postúpil do finále Slovnaft Cup-u. Ešte sa pozrieme na hodnotenie zápasu z pohľadu oboch trénerov.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Domáci hráči posielajú center do domácej šestnástky, ten však smeruje do priestoru nikoho a je tu koniec.
     
    90
    Na druhej strane sa snažil niečo vymyslieť Guba, ale jeho strelu z hranice šestnástky bez problémov kryje Hajdúch.
     
    89
    Po Faškovom centri z rohu sa dostal k hlavičke na vzdialenejšej žrdi Rosa, ale jeho nie veľmi razantná hlavička smeruje priamo do brankárovho náručia.
     
    89
    Ružomberok získal roh.
     
    88
    A rozjasať fanúšikov mohol Lačný, ktorý dostal peknú prihrávku a išiel sám na bránu, lenže Chovan vyrazil jeho strelu.
     
    87
    Hostia majú z dvojzápasu nahraté, domáci sa snažia o vyrovnanie v dnešnom súboji, no v posledných minútach bez väčšej šance. Domáci fanúšikovia neúnavne fandia ďalej, za čo im patrí pochvala.
     
    83
    Gubovi teraz nevyšlo zakončenie podľa jeho predstáv. Na druhej strane ťahá Kotora útok, lenže jeho center je odvrátený za postrannú čiaru.
     
    81
    Faško ťahal ružomberský útok po ľavej strane ihriska a následne hľadal prihrávkou Lačného, ale tej chýbalo viac presnosti.
     
    80
    Bala mohol zvýšiť náskok svojho tímu, lenže vo veľkej šanci prehlavičkoval bránu.
     
    80
    Na druhej strane sa dostal do šestnástky Lovás, ale obranca zblokoval jeho strelu.
    78. GUBA - 0:1
     
    78
    Trenčín dal gól!
    DÁVID GUBA obišiel brankára a posielal loptu do prázdnej brány. V sklze sa ešte snažil loptu vykopnúť Ján Maslo, ale ružomberský obranca už nedokázal zabrániť inkasovanému gólu! AS Trenčín tak vyhráva v odvete 1:0!
     
    76
    Trenčín strieda: Odchádza Ibrahim Rabiu a prichádza Denis Jančo.
     
    74
    Lačný potiahol dlhú loptu po pravom krídle, prihral pred šestsnástku a odtiaľ nepresne páli Kružliak.
     
    74
    Po Balovej snahe na ľavej strane ihriska získal Trenčín roh. Po ňom všetko upokojuje Hajdúch.

    Ján Kmeť

    Góly: 78. Guba


    MFK Ružomberok: Hajdúch – Lupták, J. Maslo, Rosa, Daghbashyan – Ondrek (68. Lačný), Nagy (46. Kružliak), Gerát, Zošák (K) (46. Faško), Kotora – A. Lovás
    Náhradníci: Šavol – Kružliak, Faško, Gal Andrezly, J. Kudlička, Boszorád, Lačný

    AS Trenčín: Chovan – Skovajsa, Šulek, Schet, Rabiu (76. Jančo), Holúbek (K) (46. Opatovský), Madu, Kalu (64. Bala), Lawrence, Guba, Bero
    Náhradníci: Šemrinec – Van Kessel, Bala, Opatovský, Jančo, Kleščík, Maierhoffer

    Rozhodca: Chmura – Weiss, Chládek

    Diváci: 1119