Mladá Boleslav – Skenderbeu 2:1 (kon.) | Ol. Doneck – Solún 1:1 (kon.) | Riteriai – Škendija 2:1 (kon.)
Tel Aviv – Panionios 1:0 (kon.) | FK Sūduva – Sion 3:0 (kon.) | Štokholm – Braga 1:1 (kon.)
Larnaca – Minsk 2:0 (kon.) | Utrecht – Lech Poznań 0:0 (kon.) | Östersunds FK – Fola 1:0 (kon.)
Sturm Graz – Fenerbahce 1:2 (kon.) | FK Krasnodar – Lyngby 2:1 (kon.) | Eindhoven – Osijek 0:1 (kon.)
Bnei Yehuda – Zenit 0:2 (kon.) | Plovdiv – Marítimo 0:0 (kon.) | Giurgiu – FK Oleksandrija 0:0 (kon.)
Dinamo Bukurešť – Bilbao 1:1 (kon.) | Brøndby – Hajduk Split 0:0 (kon.) | Universitatea Craiova – AC Miláno 0:1 (kon.)
Arka – Midtjylland 3:2 (kon.) | CZ Belehrad – Sparta Praha 2:0 (kon.) | Gent – Rheindorf Altach 1:1 (kon.)
Bordeaux – Fehérvár 2:1 (kon.) | Panathinaikos – Gabala 1:0 (kon.) | Marseille – Oostende 4:2 (kon.)
Aberdeen – Limassol 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Odd 2:1 (kon.) | Freiburg – Domžale 1:0 (kon.)
Everton – Ružomberok sk 1:0 (kon.) | Austria – AEL Limassol 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
1:0 (0:0)
MFK Ružomberok
Štvrtok 27.07.2017, 21:05 • Goodison Park, Liverpool • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnes sa v Goodison Parku čakala dominancia liverpoolskeho klubu, možno jasné víťazstvo, no nič také sa nestalo. Ružomberok podal dobrý výkon, využil nerozohranosť súpera a napokon prehral len po veľmi smolnom góle. Leighton Baines v 65. minúte vystrelil spoza šestnástky a som presvedčený o tom, že keby jeho strelu netečoval Erik Daniel, tak by lopta v bráne neskončila. Hostia mali v zápase dve obrovské šance. Hlavička Jána Masla i strela Miloša Lačného volali po góle, ale Maarten Stekelenburg podržal svoj tím. Každopádne, o sedem dní bude o čo hrať, keďže Everton v domácom prostredí vyhral iba 1:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:36)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Cuco Martina teraz trošku podcenil center z pravej strany. Štefan Gerec nedokázal využiť jeho zaváhanie, a tak bude nasledovať len odkop od brány nášho súpera.
     
    90+1
    Ján Maslo teraz fauloval v strede poľa. Domáci rýchlo rozohrali, Sandro Ramírez sa dostal za obrannú líniu súpera, no následne si nerozumel s Leighton Bainesom.
     
    90
    Riadny hrací čas vypršal, no bulharský rozhodca dnešný duel predlžuje ešte o tri minúty. Ružomberok môže ľutovať nepremenené šance, no odohral veľmi dobrý zápas.
     
    89
    Everton kombinuje na polovici ihriska a príliš sa dopredu nehrnie. Samozrejme, čisté konto sa v domácom prostredí počíta, no rozhodne sa čakalo vyššie víťazstvo.
     
    88
    Registrujeme posledné striedanie zápasu v Goodison Parku. Na posledné minúty naskočí do hry aj Štefan Gerec. Naopak, na lavičku náhradníkov zamieri Peter Gál-Andrezly.
     
    87
    Sandro Ramírez si nabehol za obrannú líniu slovenského tímu. Snažil sa obísť brankára, no Matúš Macík ho dobre vytlačil mimo palebných pozícii. Následne ešte centroval sprava Michael Keane, no loptu poslal do bezpečia Dominik Kružliak.
     
    86
    Posledné striedanie na strane domáceho tímu. Prichádza Tom Davies a dnešný zápas sa končí pre holandského záložníka Davyho Klaassena. Ten mal jednu šancu, no v prvom polčase trafil len bočnú sieť.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadneho hracieho času mohli hostia vyrovnať. Po priamom kope vyhral hlavičkový súboj Ján Maslo, posunul loptu na Miloša Lačného, no ten strelou z prvej namieril len do miest, kde stál Maarten Stekelenburg.
     
    84
    Miloš Lačný sa okamžite zapojil do diania na ihrisku. Dostal sa k lopte skôr ako Morgan Schneiderlin a napokon ho francúzsky stredopoliar fauloval. Nasledovať tak bude priamy kop.
     
    83
    V krátkom časovom úseku vidíme striedanie aj na strane slovenského klubu. Zmena nastáva na pozícii hrotového útočníka. Nermin Haskić už sedí na lavičke náhradníkov a na trávnik prišiel Miloš Lačný.
     
    82
    Ronald Koeman posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním mladý Ademola Lookman, ktorý nahradil aktívneho belgického špilmachera Kevina Mirallasa.
     
    81
    Po dlhšom čase sa v ofenzívnej aktivite predviedli aj hostia. Peter Maslo centroval z pravej strany, pred bránou hľadal Nermina Haskića, ale našiel len pripraveného Maartena Stekelenburga.
     
    80
    Idrissa Gueye sa snažil opäť preniknúť individuálne. Pred šestnástkou zviedol chlapský súboj s Kristim Qosem, no hlavný rozhodca z Bulharska po tomto súboji priamy kop Evertonu nedoprial.
     
    79
    Georgi Kabakov druhýkrát v dnešnom zápase siaha do svojho vrecka. Idrissa Gueye predviedol pekný individuálny prienik, až pokiaľ ho zozadu nefauloval za cenu žltej karty Nermin Haskić.
     
    78
    Šimon Kupec si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Kevin Mirallas sa po pravej strane k centru nedostal a napokon nevybojoval ani vhadzovanie.
     
    77
    Teraz sme videli trošku rozháraný úsek hry. Everton sa niekoľkokrát snažil prejsť stredom pokutového územia, ale obrana Ružomberku stála na pevných nohách.
     
    76
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu nášmu tímu, keďže faulom sa prezentoval Wayne Rooney. Ten je dnes skutočne veľmi motivovaný, ale na prvý gól v súťažnom zápase po príchode späť do Evertonu si musí ešte počkať.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 65. Baines

    Karty:   54. Kupec (RUZ), 79. Haskić (RUZ)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:10.
    Everton FC: Stekelenburg – Baines (C), Williams, Keane, Martina – Schneiderlin, Gueye, Klaassen – Mirallas, Rooney, Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Pickford – Jagielka, Holgate, Barry, Davies, Lookman, Ramírez.

    MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak (C), Kupec – Takáč, Qose, Kochan – Daniel, Gál-Andrezly – Haskić.
    Náhradníci: Hajdúch – Čurma, Menich, Kostadinov, Gerec, Sapara, Lačný.

    Rozhodca: Georgi Kabakov – Martin Margaritov, Divan Valkov (BUL).
    Štvrtok 03.08.2017
    Ružomberok - Everton 0:1

    Góly: 80. Calvert-Lewin