Žilina – Zvolen 4:5 (po s.n.) | Poprad – Košice 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Nitra 2:4 (kon.)
Trenčín – Martin 3:5 (kon.) | Piešťany – Skalica 8:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
HC Košice
Piatok 21.09.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Z tesného víťazstva 2:1 sa napokon tešia hosťujúci hráči, ktorí prepukli v druhej tretine. Tá posledná dvadsaťminútovka priniesla len korigáciu výsledku v podaní Romana Tomasa v 45. minúte.
    Veľkú pochvalu si zaslúžia najmä obaja gólmani, ktorí nám predviedli skvelý výkon!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:02:48)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Košičania mohli vsietiť tretí gól do prázdnej brány, no proti strele od Richarda Jenčíka sa na ľad postavil obranca Marcel Šterbák, ktorý puk stečoval len do žŕdky popradskej brány!
     
    59:45
    Popradčania opäť pohrozili, no po strele od Romana Tomasa puk Hylák úspešne vyráža!
     
    59:20
    Košičania sa na krátku chvíľu oslobodili, no domáci sa opäť snažili vpadnúť do pásma, čo sa im aj podarilo. Jaroslav Špelda to skúšal od modrej, no neúspešne. Hylák drží puk vo svojej moci.
     
    58:46
    Popradčania vyhrali vhadzovanie po pravici gólmana Hyláka! Agresívne a dravo napádali svojich súperov, no napokon sa po teči od strely Skokana puku zmocnil Alexandr Hylák.
     
    58:39
    A máme tu vabank! Popradský tím hrá powerplay!
     
    58:39
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:39
    Mierne som to zariekol. Košičania sa v pásme veľmi neohriali. Z následného popradského útoku zakončoval od modrej Jaroslav Špelda! Jeho delovku však pokrýva vo svojej lapačke gólman Hylák.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny máme ešte dve minúty a pri puku sú Košičania, ktorí sa určite budú snažiť takticky zdržovať hru, prípadne vsietiť nejaký ten gól.
     
    57:15
    Marek Slovák schmatol popradskú prihrávku a pekne uvoľnil Richarda Hunu v medzikruží. Huna sa rozhodol strieľať, no jeho projektil končí po malej chvíli v moci gólmana Nikkiläho.
     
    56:34
    Jeden z košických obrancov sa previnil tvrdým vrazením na Dávida Buca. Pískať sa však nebude. Hra sa po prerušení presúva len do stredného pásma.
     
    55:57
    Košičania sa oslobodili a následne účtujú. Usadili sa v obrannom pásme Popradu, kde sa snažia zakombinovať. Od modrej to po prihrávke skúšal Richard Jenčík, no Nikkilä sa stáva úspešným.
     
    55:01
    Za popradský tím sa snažil gólovo presadiť aj Filip Macejka, no jeho projektil od modrej čiary končí len vyrazením v podaní Hylákovho pravého betónu.
     
    54:12
    Dravý Róbert Sabolič sa rozhodol zaútočiť sám, čo sa mu napokon aj podarilo! Bol síce bránený dvojicou Košičanov, no dokázal zakončiť aspoň do Hylákovej výstroje! Košičania si však pri jeho bránení počínali na hranici prípustnej miery.
     
    53:21
    Košičania sa zmocnili vhadzovania a zamierili do hĺbky svojho obranného pásma, odkiaľ sa Oliver Jokeľ snaží založiť útok. Po malej chvíli sa k puku dostal Róbert Huna, ktorý však Nikkiläo z pravej strany druhýkrát neprekonal.
     
    52:32
    Domáci "Kamzíci" sa po ubránenom oslabení dostávajú ihneď do útoku, kde sa snažia zakončovať a vsietiť vyrovnávajúci gól. Z medzikružia to skúšal Dávid Skokan, no jeho projektil končí len mimo košickej brány.
     
    51:43
    Po deväťdesiatich sekundách košickej presilovej hry bez zakončenia sa k puku dostal Dávid Buc, ktorý ho vyhadzuje až k Alexandrovi Hylákovi. Košičania začínajú útočiť opäť spoza vlastnej brány.

    Góly a asistencie: 45. Tomas (Klouda, Skokan) - 23. Svitana (Richard Huna, Novák), 39. Róbert Huna (Spilár, Kolba)


    HK Poprad: Nikkilä (D. Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Pentikainen, Špelda, Kramár, Kurali, Malina - Tomas, Klouda, Skokan - Buc, S. Takáč, Sabolič - Macejka, Koskinen, Homa - Gápa, Rapáč, Paločko.
    HC Košice: Hylák (Riečický) - D. Brejčák, Deyl, Kolba, Chovan, M. Takáč, Novák, Macejko, Baláž - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana - Jenčík, Slovák, Spilár - Pašek, Haščák, Kuběna - Jokeľ, Piatak, Gmitter.

    Rozhodca: D. Konc - Gajan, Tornay

    Diváci: 2399