Skalica – B. Bystrica 5:1 (kon.) | Martin – Nitra 3:6 (kon.) | Poprad – Žilina 4:3 (kon.)
Zvolen – Piešťany 3:2 (po pr.) | Trenčín – Košice 3:9 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
MsHK Žilina
Piatok 21.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine bola aktivita oboch tímov na pomerne rovnakej úrovni, no o niečo málo boli lepší Žilinčania. Tým sa podarilo v 44. minúte vsietiť kontaktný gól, o ktorý sa postaral Róbert Huna. Následne mohol vyrovnať Richard Huna z trestného strieľania v čase 50:00, no gólman Westlund jeho úmysel odhadol dobre a puk vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
    Popradčania tak prerušili nepriaznivú sériu prehier a na svoje konto si pripisujú dôležité tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Domáci "kamzíci" sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Lukáš Hvila nám predviedol zakončenie zo stredného pásma, ktoré však skončilo len tesne vedľa ľavej žŕdky žilinskej brány.
     
    59:14
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no stále sa bránia. Uvidíme, ako sa Žilinčanom podarí využiť túto výhodu o jedného hráča.
     
    59:02
    Žigárdy ostáva na striedačke! Žilinčania odchádzajú na ľadovú plochu v šestici!
     
    59:02
    Žilinský tréner Ladislav Spišiak si vyžiadal oddychový čas! Vhadzovať sa bude v strednom pásme a hostia majú presilovú hru v dĺžke štyri sekundy!
     
    58:50
    Tvrdú strelu od modrej čiary nám predviedol Rúfus, no gólman Westlund bol v strehu a úspešne zasiahol svojou vyrážačkou.
     
    58:10
    Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po nepresnej prihrávke od Rúfusa sa k puku dostal Balán, ktorý puk nekompromisne poslal do stredného pásma.
     
    57:37
    Žilinčania nám predviedli veľmi nepresnú prihrávku, po ktorej puk preskočil Devečkovi hokejku a následne sa hostia musia vrátiť až za vlastnú bránu.
     
    57:06
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu domácich si odchádza sadnúť Robert Sabolič, ktorý nám predviedol nedovolené držanie.
     
    56:32
    Lukáš Hvila sa dobre presúval po pravej strane a následne zakončil z hranice kruhu, no bol neúspešný. Gólman Žigárdy mu predviedol zovretie puku medzi svojími betónmi.
     
    55:52
    Ľubomír Vaic dobre zakončil z ľavej strany. Puk sa niekoľkokrát poodrážal, no napokon ho Žigárdy dokázal vyraziť svojou dobre osadenou vyrážačkou.
     
    55:21
    Žilinčanom sa zatiaľ veľmi nedarí. Ďalšia nepresnosť ich stála útočné pásmo. Pískalo sa postavenie mimo hry a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    54:40
    Po rýchlom úniku od Dindu sa k puku dostal Fabian, ktorý nekompromisne vypálil z medzikružia, no napokon svojím zakončením minul priestor žilinskej brány.
     
    54:15
    Popradskí hráči sú pri puku a zatiaľ sa im veľmi nedarí. Získavajú cenné sekundy dobrými prihrávkami, no Žilinčania pridávajú na ofenzívnej aktivite.
     
    53:47
    Po dobrej prihrávke od Vaica sa k puku dostal Jáchym, no gólman Žigárdy jeho strelecký pokus dobrým reflexom v ľavej ruke vyrazil do bezpečia.
     
    53:18
    Žilinčania sa takmer dostali do útoku, no tentokrát sa príliš uponáhľal Kokavec, kvôli ktorému sa následne píska postavenie mimo hry.
     
    52:42
    Jass nám predviedol ďalší nebezpečný závar pred popradskou bránou, no gólman Westlund sa nenechal prekonať ani nadvakrát. Opäť úradovali jeho pozorné betóny.
     
    52:21
    Koba Jass tvrdo zakončoval od modrej čiary, no jeho delovku gólman Westlund dobre videl a napokon ju dobre vyrazil mimo popradskej brány.

    Góly a asistencie: 4. Balán (Špelda), 16. Tomas (Klouda), 28. Tomas (Klouda), 35. Balán (pen.) - 21. Richard Huna (Krajči, Devečka), 21. Kokavec (Troliga, Škoda), 44. Róbert Huna (Krajči)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Špelda - Kovačevič ("A"), Jáchym - Fabian, Dinda - Gáborčík - Sabolič, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Gápa.
    MsHK Žilina: Žigárdy (Johanes) - Drábek, Devečka ("A") - Rúfus, Ďuriš - Dlouhý ("C"), Leško - Sekáč - Richard Huna, Róbert Huna, Krajči - Kokavec, Škoda, Troliga ("A") - Mihálik, Valášek, Drevenák - Sýkora, Horanský, Jass.

    Rozhodca: Martin Gašparík - Holienka, Zvrškovec

    Diváci: 1130