Newcastle – Rochdale 4:1 (kon.) | Tottenham – Middlesbrough 2:1 (kon.)
koniec
Newcastle United
4:1 (3:0)
Rochdale AFC
Utorok 14.01.2020, 20:45 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • FA Cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:47:46)
     
    Držanie lopty: 64 % : 36 %.
    Strely na bránu: 5:5.
    Strely mimo: 9:7.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 5:6.
     
    Druhý polčas nepriniesol ani zďaleka tak veľkú prevahu Newcastleu, ako sme videli v prvom dejstve, práve naopak, obraz hry bol omnoho pomalší. Newcastle sa pri trojgólovom náskoku dopredu nehnal a prenechal aktivitu hosťom, tí ale výraznejšie bránu domácich ohroziť nedokázali. Definitívnym klincom do rakvy hostí bol gól Joelintona, po ktorom už dokázal Williams len znížiť na konečných 4:1 pre Newcastle. Tím Martina Dúbravku sa tak môže tešiť na ďalšie kolo FA Cupu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V nadstavenom čase sa ešte, už zrejme trochu zo zúfalstva, pokúsil prekvapiť brankára Darlowa strelou z veľkej diaľky Tavares, bránu Newcastleu však prestrelil.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    89
    Andy Carroll krásnou strelou spoza šestnástky trafil brvno Lynchovej brány.
     
    88
    Hra sa v závere zápasu predsa len ešte trochu rozprúdila. Atsu hľadal prienikovou prihrávkou na pravé krídlo Joelintona, ktorého však čisto od lopty odtlačil hosťujúci obranca.
     
    86
    AFC Rochdale práve dalo gól!
    Hostia sa dočkali aspoň čestného gólu! Center z rohu odvrátila obrana Newcastleu za šestnástku k MICHAELOVI WILLIAMSOVI, ktorý presnou strelou pravačkou poslal loptu k ľavej tyči.
     
    85
    Center z neho doletel na hlavu Calvina Andrewa, ktorý však zblízka zo skvelej streleckej pozície usmernil loptu len do stredu brány na pripraveného Darlowa.
     
    84
    Žltú kartu za ostrý sklz do nohy Keohanea dostáva Thomas Allan (Newcastle United). Hostia získavajú priamy kop na útočnej polovici.
     
    82
    Newcastle United dal gól!
    Domáci ešte navyšujú svoj náskok! Na Allanovu prihrávku do stredu šestnástky si nabehol JOELINTON, ktorý namieril pravačkou presne k pravej tyči.
     
    81
    Center Matthewa Longstaffa od rohovej zástavky obrana hostí vyriešila, lopta sa ale odrazila naspäť na kopačky domácich hráčov, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia Rochdaleu.
     
    80
    Atsu tvrdou tečovanou strelou pravačkou z cca 25 metrov tesne minul pravú tyč Lynchovej brány. Nasleduje rohový kop domácich.
     
    79
    Striedanie v tíme Rochdale AFC: z ihriska odchádza Callum Camps, prichádza Calvin Andrew.
     
    78
    Joelintona však pri snahe o kolmú prihrávku na nabiehajúceho spoluhráča zastavil ďalším faulom v strede poľa Callum Camps. Ani teraz sa však už domáci s rozohrávkou nikam neponáhľajú a Joelinton si i nejaký čas posedel na trávniku.
     
    77
    Ospalé tempo druhého polčasu pokračuje. V krátkom časovom slede sme videli po faule na obidvoch stranách, pričom po tom druhom získavajú loptu domáci.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 29 786 divákov. St James' Park, ktorý má kapacitu zhruba 52 tisíc miest, je tak zaplnený zhruba z polovice.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. O'Connell (vla.), 20. M. Longstaff, 26. Almirón, 82. Joelinton – 86. Williams

    Karty:   84. Allan (NEW) – 75. Ryan (ROC)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:6.
    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C) (57. Allan), Lejeune, Ritchie (69. Shelvey) – Hayden, S. Longstaff, M. Longstaff – Atsu, Joelinton, Almirón (62. Carroll)
    Náhradníci: Elliot – Clark, Carroll, Shelvey, Willems, Fernández, Allan

    Rochdale AFC: Robert Sánchez (46. Lynch) – Matheson, Williams, O'Connell, Norrington-Davies (69. Tavares) – Ryan, Keohane – Dooley, Camps (79. Andrew), I. Henderson (C) – Wilbraham
    Náhradníci: Lynch – Andrew, Baah, Bradley, Gillam, Tavares, Brierley

    Rozhodca: Scott – West, Ledger

    Diváci: 29 786