Colorado – Buffalo 3:2 (kon.) | Vegas – Edmonton 3:0 (kon.) | LA Kings – Pittsburgh 2:1 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Edmonton Oilers
cz Štvrtok 27.02.2020, 04:30 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:15
    Nicolas Roy mohl definitivně rozhodnout, protože se se spoluhráčům dostal do přečíslení, které nakonec zakončil sám bekhendovým blafákem. Puk však letěl jen nad horní tyčku.
    49:59 Shea THEODORE - 3:0
     
    49:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je nejspíš rozhodnuto, protože domácí už vedou o tři góly! Ihned po vhazování se do puku opřel SHEA THEODORE, který vypálil přesně do levé tyčky, od které se kus gumy odrazil do sítě. Asistence: Alec Martinez, Paul Stastny.
    45:44 Nick COUSINS - 2:0
     
    45:44
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas nakonec využívá přesilovku, takže odskakuje do dvoubrankového vedení! Mikko Koskinen sice dobře chytil tvrdou ránu Alece Martineze, ale před ním zůstal úplně nehlídaný NICK COUSINS, který se rychle prosadil bekhendovou dorážkou. Asistence: Alec Martinez, Nate Schmidt.
     
    44:02
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ethan Bear – 2 min., podrážení).
     
    43:28
    Edmonton byl neskutečně blízko vyrovnání! Leon Draisaitl se po vhazování individuálně prokličkoval až k zakončení, ale z dobré pozice se trefil jen do horní tyčky!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    39:34
    Alec Martinez byl v závěru třetiny ve velké příležitosti, z levého kruhu mířil mezi betony gólmana, ale ten měl tento prostor dobře pokrytý.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Patrick Russell – 2 min., podrážení).
     
    30:48
    Domácí nyní předvedli ukázkový přechod do útoku, díky čemuž byl ve vyložené šanci Mark Stone, ale ten posílá kotouč jen nad horní tyčku.
     
    22:57
    Knights se nakonec díky dobrému napadání dostali do zakončení, v gólové příležitosti se ocitnul Tomáš Nosek, ale ten bekhendem mířil jen do lapačky Mikka Koskinena!
     
    19:43
    Mark Stone se nakonec dostal ještě do šance, a i když to vypadalo, že puk tečoval do brankové konstrukce vysokou holí, tak se ve hře pokračuje bez přerušení.
    16:04 Max PACIORETTY - 1:0
     
    16:04
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Vegas se i přes převahu soupeře dostává do vedení! William Karlsson vyslal dopředu po pravé straně MAXE PACIORETTYHO, který se nakonec prodral až k zakončení. To bylo velmi dobré, protože nad ramenem Mikka Koskinena propadlo až do sítě. Asistence: William Karlsson.
     
    11:57
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Paul Stastny – 2 min., podrážení).
     
    08:35
    Golden Knights začínali další útok ze svého pásma, ale pokazili rozehrávku, což okamžitě mohl potrestat Connor McDavid, ale ten neskóroval jen kvůli famóznímu zákroku brankáře Vegas!
     
    03:52
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Adam Larsson – 2 min., podrážení).
     
    01:15
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Max Pacioretty – 2 min., hákování).

    Lukáš Mihal

    Góly a asistencie: 17. Pacioretty (W. Karlsson), 46. Cousins (Martinez, Schmidt), 50. Theodore (Martinez, Stastny)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – McNabb, Schmidt (A), Martinez, Theodore, Holden, Whitecloud – Marchessault, Stastny, R. Smith (A) – Pacioretty, W. Karlsson, Mark Stone (A) – Cousins, Stephenson, N. Roy – W. Carrier, Nosek, Reaves.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Nurse (A), Bear, Jones, A. Larsson, Lagesson, Green – Ennis, McDavid (C), Athanasiou – Nugent-Hopkins, Draisaitl (A), Chiasson – Khaira, Sheahan, J. Archibald – M. Granlund, Haas, P. Russell.

    Rozhodca: Joannette, Kozari – Murray, Racicot

    Diváci: 18 421