Lecce – AC Miláno 1:4 (kon.) | Bergamo – Lazio 0:0 (odl.) | Fiorentina – Brescia 0:0 (odl.)
AC Miláno – AS Rím 0:0 (odl.) | Brescia – CFC Janov 0:0 (odl.) | Cagliari – Turín 0:0 (odl.)
Juventus – Lecce 4:0 (kon.) | Lazio – Fiorentina 0:0 (odl.) | Neapol – Spal 0:0 (odl.)
Parma – Inter 0:0 (odl.) | Sampdoria – Bologna 0:0 (odl.) | Sassuolo – Hellas Verona 0:0 (odl.)
Udinese – Bergamo 0:0 (odl.) | Inter – Sassuolo 0:0 (odl.) | AS Rím – Sampdoria 0:0 (odl.)
odložené
Atalanta Bergamo
0:0 (-:-)
Lazio Rím
cz Nedeľa 15.03.2020, 15:00Talianska Seria A • 27. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Máme za sebou utkání 27. kola italské Serie A mezi čtvrtou Atalantou a druhým Laziem, které skončilo vítězstvím domácího celku v poměru 3:2.

    Přitom všechno od začátku nasvědčovalo vítězství Římanů. Už v páté minutě si totiž smolný vlastní gól vstřelil Marten de Roon a o dalších šest minut později krásně provedenou technickou střelou navýšil vedení hostů Sergej Milinković-Savić.

    Avšak do té doby chybující Atalanta se po druhém inkasovaném gólu zvedla a začala na soupeře vyvíjet místy až drtivý tlak. Do konce první půle se jí podařilo alespoň snížit zásluhou přesné hlavičky Robina Gosense. Kýžené vyrovnání přišlo v 66. minutě, to když se parádní ránou do pravého horního rohu zapsal do statistik Ruslan Malinovskyj. Senzační obrat dokonali svěřenci kouče Gasperiniho na počátku závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Centr Gómeze od rohového praporku si našel stoper José Luis Palomino, jehož hlavička k radosti domácích zapadla do sítě.

    Atalanta si za svůj výkon tři body bezesporu zasloužila, Lazio se po druhém vstřeleném gólu zatáhlo do defenzivy a nepředvedlo prakticky nic. Gasperiniho družina se díky vítězství dotáhla ke třetímu Interu na rozdíl čtyř bodů. Naopak Lazio si zadělalo na problémy v boji o titul, na Juventus zůstává ztráta čtyřbodová.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:46:25)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:14.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Je to jasné, tři body bude brát Atalanta! Poslední vteřiny střetnutí se odehrávají kolem středového kruhu, kde kombinují fotbalisté v modro-černém.
     
    90+4
    Za hranicí šestnáctky dostal po výborné práci Gómeze moře volného prostoru Josip Iličić. Pochopitelně neváhal ani vteřinu, technická střela proletěla těsně nad břevnem.
     
    90+3
    Místo tlaku Lazia sledujeme brejky domácích. Strůjcem dalšího takového byl Marten de Roon, jenž si hodil balón podél Lazzariho, avšak pak ke své smůle ztratil stabilitu a upadl k zemi.
     
    90+2
    Při přečíslení tří proti dvěma se Remo Freuler zachoval nesobecky, pasem pod sebe nahrál Murielovi. Kolumbijec možná zbrkle pálil z první, napálil pouze nohu blokujícího Patrica.
     
    90+1
    Definitivní razítko na vítězství Atalanty mohl dát Alejandro Gómez. Urugayec se řítil vstříc čtvrtému zásahu, ale přízemní křižné zakončení Strakoša konečky prstů vytěsnil mimo tři tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Snaha Římanů o vyrovnání by se dala charakterizovat slovem marnost. Kompletní sestava domácích totiž pracuje fantasticky, soka nepouští vůbec k ničemu.
     
    88
    Hodně vysoko se vydal napadat rozehrávku ještě poměrně čerstvý Luis Muriel. Acerbimu nadělal obrovské starosti, obranný pilíř Lazia musel sáhnout k malé domů.
     
    87
    V akci znovu Lukaku, tentokráte s míčem na kopačkách. Belgičan se nejprve pěkně uvolnil kolem Freulera, jenže střele chyběly k přesnosti dobré dva metry.
     
    86
    Jordan Lukaku přispěchal příliš pozdě do hlavičkového souboje s Tóloiem. Snažil se alespoň odhadnout směr, kam soupeř hlavičku usměrní, ani to se mu nepovedlo.
     
    85
    Viditelně frustrovaný Patric ve skluzu velmi tvrdě dohrál Luise Muriela. Obránce může být rád, že vyvázl jenom se žlutou kartou.
     
    84
    Domácí mužstvo hraje s ledovým klidem. Kombinuje kolem poloviny hřiště, presink Lazia mu zatím žádné problémy nepřidělává.
     
    83
    Ciro Immobile se marně snažil vytvořit si prostor proti trojici bránících fotbalistů. O kulatý nesmysl kanonýra obral Djimsiti, posléze se dokonce dopustil nedovoleného zákroku.
     
    82
    Lazio musí úplně překopat herní styl. Od vstřeleného druhého gólu prakticky jenom bránilo, do žádné šance se nedostalo. Teď musí pořádně přidat.
    80. José Luis Palomino - 3:2
     
    80
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Famózní obrat je na světě! Atalanta po úvodních deseti minutách prohrávala o dvě branky, nyní ale vede! Centr Gómeze od rohového praporku si našel JOSÉ LUIS PALOMINO, argentinský stoper hlavou propasíroval míč za brankářovy záda!

    Martin Dvořák

    Milan Huppert

    Góly:


    Atalanta Bergamo:
    Lazio Rím: