Norwich – West Ham 0:4 (kon.) | Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Liverpool – Burnley 1:1 (kon.)
Sheffield Utd. – Chelsea 3:0 (kon.) | Brighton – Manchester City 0:5 (kon.)
koniec
Sheffield United
3:0 (2:0)
Chelsea FC
Sobota 11.07.2020, 18:30 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:29:31)
     
    Držanie lopty: 24 % : 76 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 4:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 8:6.
     
    Chelsea napriek veľkej územnej prevahe nedokázala prekonať obranný val Sheffieldu a prehrala jasne 0:3. Ani v druhom polčase sa obraz hry veľmi nezmenil. Hostia sa nedostali až na ojedinelé momenty prakticky k ničomu, naopak domáci neustále hrozili svojimi rýchlymi protiútokmi a keď zvýšil McGoldrick na 3:0, tak bolo o víťazstve Sheffieldu rozhodnuté. Domáci ešte navyše mohli streliť aj viac gólov, zradila ich však nepresná koncovka. Smútiť ale rozhodne nebudú, keďže sa vďaka tejto výhre posunuli na priebežné šieste miesto a stále dokonca majú teoretickú šancu na Ligu majstrov. Chelsea je zatiaľ tretia, po tejto prehre ale bude musieť čakať na výsledky 4. Leicesteru a 5. Manchesteru United.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Willianov center nadvihli obrancovia Sheffieldu len do výšky, ani Giroud a ani Abraham sa však k lopte nedostali. Mousset ju nakoniec odkopol z vlastnej šestnástky do stredu poľa.
     
    90+2
    Baldock zrazil nedovoleným spôsobom na vlastnej polovici na trávnik prenikajúceho Williana. Priamy kop pre Chelsea z ľavej strany.
     
    90+1
    Giroud stratil na vlastnej polovici loptu a k nej sa pred šestnástkou Chelsea dostal Baldock. Ten ju prihral doľava na Osborna, ktorý ju ešte posunul nabiehajúcemu Stevensovi. Práve Stevens napokon strieľal, avšak zblízka prestrelil Arrizabalagovu bránu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Alonso prenikol do šestnástky Sheffieldu z ľavej strany a oblúčikom na zadnú tyč našiel nabiehajúceho Azpilicuetu. Ten takmer z bránkovej čiary vracal loptu pred bránu, pripravený gólman Henderson ju však chytil.
     
    89
    Napokon sa ale hostia predsa len k lopte dostali a Loftus-Cheek ju vysokým nákopom preniesol na ľavé krídlo na Williana. S ním sa ale vrátil Baldock, ktorý ho však donútil prihrať po zemi dozadu.
     
    88
    Domáci sa snažia trochu upokojiť hru a prihrávajú si v strede poľa. Hostia ich napádajú, o loptu ich však zatiaľ pripraviť nedokázali.
     
    87
    Jorginho našiel prihrávkou pomedzi obrancov v pokutovom území Sheffieldu Abrahama, ktorý sa tentokrát dokázal s loptou otočiť. Jeho zakončenie nakoniec zablokoval v sklze Jagielka.
     
    86
    Jorginhov nákop za domácu bránu odhlavičkoval pred vlastnou šestnástkou brankár Sheffieldu Henderson. Hostia sa potom dostali k lopte a pokračujú v zdanlivo nekonečnom obliehaní domácej šestnástky.
     
    85
    Hudson-Odoi si na pravej strane narazil loptu s Willianom a nacentroval na prednú tyč. Tam sa pred Jagielku pretlačil Abraham, ktorý však znovu nasmeroval loptu len do rúk domáceho brankára Hendersona.
     
    84
    Držanie lopty v 1. polčase: 24 % : 76 %
    Držanie lopty v 2. polčase: 24 % : 76 %
     
    83
    Ďalší útok Chelsea skončil nepresným centrom Williana, ktorý sa stal ľahkou korisťou gólmana Sheffieldu Hendersona. Na hosťoch začína byť čoraz viac viditeľná frustrácia z vývoja zápasu...
     
    82
    McGoldrick vypichol loptu Jorginhovi a okamžite vysunul kolmicou za Rüdigera do samostatného úniku Mousseta. Ten ušiel obrancovi Chelsea, oblúčikom ponad vybiehajúceho brankára Arrizabalagu ale tesne minul pravú tyč brány hostí.
     
    81
    Chelsea ešte zápas nevzdala a naďalej sa tlačí dopredu. Hudson-Odoi sa dostal k lopte na ľavom krídle, jeho center pred bránu ale odhlavičkoval Egan.
     
    80
    Domáci už sa dopredu vôbec neponáhľajú. McGoldrick síce mohol postupovať po ľavom krídle, namiesto toho ale posunul loptu dozadu na spoluhráčov a tí si ju prihrávajú v strede poľa.

    Michal Sadlek

    Góly: 18. McGoldrick, 33. McBurnie, 77. McGoldrick

    Karty:   3. Baldock (SHU)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:6.
    Sheffield United: D. Henderson – Basham (68. Jagielka), Egan, O'Connell – Baldock, S. Berge (63. Lundstram), Norwood (C), Osborn, Stevens – McBurnie (63. Mousset), McGoldrick.
    Náhradníci: Moore – Sharp, Mousset, Jagielka, Rodwell, Robinson, Lundstram, R. Živković, L. Freeman.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James (75. Hudson-Odoi), Christensen (46. Rüdiger), K. Zouma, Azpilicueta (C) – Barkley (78. Loftus-Cheek), Jorginho, Mount (46. M. Alonso) – Willian, T. Abraham, Pulisic (66. Giroud).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Giroud, Hudson-Odoi, Kovačić, M. Alonso, Batshuayi, Loftus-Cheek, Bate.

    Rozhodca: Marriner – West, Cann