Everton – West Bromwich 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Everton FC
5:2 (2:1)
West Bromwich Albion
Sobota 19.09.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton vo veľkom štýle potvrdil úlohu favorita, zabrali všetky opory. Skvele hral James Rodríguez, takisto Richarlison a hattrick vsietil Dominic Calvert-Lewin. Na druhej strane, domácim to výrazne uľahčili samotní hostia, hlavne Kieran Gibbs, ktorý sa nechal zbytočne vylúčiť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (15:26:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Všetko sa už iba dohráva. Everton drží loptu v strede ihriska, hráči WBA už ani nevyvíjajú pressing.
     
    90+2
    Moise Kean si na pravej strane šestnástky prebral loptu, pokus o center "rabonou" mu nevyšiel. Navyše tam bol aj faul.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Lucas Digne si nabehol na ľavú stranu šestnástky, kde ho parádne našiel Gylfi Sigurdsson. Francúz z prvej z voleja centroval pred bránku, Richarlison hlavou nezakončil medzi tri žrde. Dobre ho odtláčal Kyle Bartley.
     
    88
    Gylfi Sigurdsson centroval z rohového kopu. Richarlison loptu minul, na zadnej žrdi si ju spracoval na hruď Michael Keane. Kým sa zorientoval a vystrelil, vypichol mu ju jeden z obrancov WBA.
     
    87
    Richarlison sa na útočnej polovici ihriska nedostal k lopte. Po niekoľkých súbojoch na malom priestore však môžu hrať hráči Evertonu.
     
    85
    Strely: 15 – 6
     
    84
    Moise Kean zakončoval spred pokutového územia. Volejom nasmeroval loptu nad bránku WBA, Sam Johnstone nemusel zasahovať.
     
    83
    Lucas Digne síce udržal náročnú prihrávku na hracej ploche, rovno ju predložil pre Phillipsa. Ten v pokuse ujsť dopredu fauloval Keanea.
     
    82
    Alex Iwobi si zľava naviezol loptu do pokutového územia, ale neprestrelil prvého obrancu, a tak prihral na pravé krídlo, kde sa nachádzal Séamus Coleman.
     
    80
    Záver stretnutia sa blíži ku koncu. Vyzerá to tak, že aj keď ide o Premier League, bude sa po väčšinu času iba dohrávať.
     
    79
    West Bromwich Albion získal po faule od Iwobiho na krídle priamy kop. Prudký ale nepresný center preletel ponad všetkých hráčov mimo ihriska.
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Moise Kean.
     
    77
    Gylfi Sigurdsson poslal parádny center za obranu WBA. V šestnástke si ju našiel Richarlison a prudko zakončil do rohu bránky. Brazílčana obral o gól ofsajd!
     
    76
    Alex Iwobi si nabehol do otvoreného priestoru pred šestnástkou súpera, dostal však dlhú loptu, ktorú zachytil iba Sam Johnstone.
     
    75
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Romaine Sawyers, prichádza Sam Field.

    Matej Kubove

    Góly: 31. Calvert-Lewin, 45. James Rodríguez, 54. M. Keane, 62. Calvert-Lewin, 66. Calvert-Lewin – 10. Diangana, 47. Matheus Pereira

    Karty:   16. Doucouré (EVE)   45+1. Gibbs (WBA)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Doucouré (65. G. Sigurdsson), Allan, A. Gomes – James Rodríguez (78. Kean), Calvert-Lewin (71. Iwobi), Richarlison.
    Náhradníci: Virginia – Kenny, G. Sigurdsson, Iwobi, Bernard, Davies, Kean.

    West Bromwich Albion: Johnstone – O'Shea, Bartley, Ajayi – Furlong, Sawyers (75. Field), Livermore (C), Gibbs – Diangana (71. Edwards), Robinson, Matheus Pereira (71. Phillips).
    Náhradníci: Button – Field, R. Harper, Phillips, Edwards, Robson-Kanu, Kipré.