Everton – West Bromwich 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester United – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Leeds United
4:3 (2:1)
Fulham FC
Sobota 19.09.2020, 16:00Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fantastický zápas, typický ostrovný s nasadením a fyzickou hrou. Aj keď sme videli i hluchšie pasáže, tak všetko nám to aktéri vykompenzovali tými skvelými. Prestrelka v podaní siedmich gólov bola skvelá, nakoniec sa tešia hráči Leedsu. Tí po príchode do Premier League zaznamenali dva zhodné výsledky, raz vyhrali, raz prehrali. Fulham na prvé body ešte čaká. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:00:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Obranca Denis Odoi si tentoraz potiahol loptu až pred pokutové územie Leedsu, no dobre odtláčaný namieril iba nad brvno Mesliera.
     
    90+3
    Denis Odoi si v strede poľa pomohol faulom a Leeds chcel zbierať sekundy pri rohovej zástavke. Hélder Costa bol zastavený ofsajdovým verdiktom.
     
    90+2
    Leeds získal štandardku na pravom krídle. Síce rozohral na krátko, potom aj tak Ezgjan Alioski zaujímavo hľadal spoluhráčov pred bránkou. Loptu si našiel v rukaviciach Alphonse Aréola.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Kenny Tete (Fulham FC).
     
    89
    Hélder Costa si našiel loptu na pravom krídle, pokúsil sa o center po trávniku do druhej vlny. Defenzíva Fulhamu si dala na tento úmysel veľký pozor.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Mitrović (Fulham FC).
     
    87
    Priamy kop rozohrával Jack Harrison, trafil iba múr. K lopte sa ešte dostal Tyler Roberts, individuálne cez presilu protihráčov neprešiel.
     
    86
    Ezgjan Alioski si zbehol k šestnástke, neprebral si loptu po prihrávke Klicha. Hráči Leedsu však zabojovali a Tyler Roberts získal tesne pred pokutovým územím priamy kop po faule od Leminu. Ten nenaskočil do stretnutia ideálne.
     
    85
    Mario Lemina spravil veľkú chybu pred vlastnou šestnástkou. Mateusz Klich loptu získal a Leeds mal kontru dvoch proti jednému. Prihrával, avšak Ezgjan Alioski sa pošmykol. Zakončenie sme nevideli.
     
    84
    André Anguissa faulovaný, ležia na trávniku ho chytili aj kŕče. Pomáha mu Mario Lemina. Dnes ale sledujeme futbal založený na fyzickej sile, hráči toho majú naozaj dosť. Klasický ostrovný zápas, radosť sledovať. Navyše s mnohými gólmi. Čo viac si futbalový fanúšik v sobotu môže priať?
     
    83
    Hélder Costa sa chcel individuálne dostať na krídle cez Bryana, ten to telom vyriešil fantasticky. Dokonca bol faulovaný, Fulham má výhodu.
     
    82
    Mateusz Klich nakoniec žltú kartu vidí, dokonca v rovnakej minúte, ale bolo to za iný faul, keď zatiahol za dres jedného zo súperov.
     
    82
    Joe Bryan odohral loptu a tvrdo ho dohral Mateusz Klich. Poľský záložník bol v súboji neskoro, tvrdo stúpil na členok súpera. Toto mal byť minimálne žltá karta, nie je však žiadna.
     
    81
    Neeskens Kebano tentoraz vo futbalovejšej pozícii, individuálne neprešiel do šestnástky Leedsu, loptu mu odkopol Liam Cooper.
     
    80
    Centrovaná lopta z priameho kopu sa neujala, Fulham sa ubránil. V strede poľa fauloval Neeskens Kebano obrancu Stuarta Dallasa. Myslíte, že v noci bude fandiť vo finále NHL práve Stars?
     
    79
    Ezgjan Alioski bol opäť aktívny na krídle, po príchode na ihrisko hrá veľmi dobre. Teraz získal priamy kop, fauloval ho Kenny Tete.

    Matej Kubove

    Góly: 5. Costa, 41. Klich (pen.), 50. Bamford, 57. Costa – 34. A. Mitrović (pen.), 62. Decordova-Reid, 67. A. Mitrović

    Karty:   82. Klich (LDS) – 88. A. Mitrović (FHM), 90. Tete (FHM)


    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch, Cooper (C), Dallas – Costa, Phillips, Klich, Harrison – Rodrigo (46. Roberts), Bamford (70. Alioski).
    Náhradníci: Caprile – Struijk, Alioski, Shackleton, Roberts, Poveda, Bogusz.

    Fulham FC: Aréola – Tete, M. Hector, Odoi, Bryan – Anguissa, Reed (70. Lemina) – Cavaleiro, Onomah (58. Decordova-Reid), Kamara (58. Kebano) – A. Mitrović (C).
    Náhradníci: Rodák – Ream, Kebano, Lemina, Cairney, Decordova-Reid, Knockaert.