Hoffenheim – Bayern 4:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
4:1 (2:1)
Bayern Mníchov
Nedeľa 27.09.2020, 15:30 • PreZero Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:35:52)
     
    Držanie lopty: 30 % : 70 %.
    Strely na bránu: 8:2.
    Strely mimo: 9:12.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 1:5.
    Fauly: 15:11.
     
    Hoffenheim predviedol v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene poráža obhajcu titulu Bayern Mníchov. Hostia síce mali výraznú územnú prevahu, gólových príležitostí si však omnoho viac vytvorili priamočiaro hrajúci domáci, ktorí napokon dokázali sľubne rozohraný zápas definitívne zlomiť vo svoj prospech. Do dvojgólového náskoku dostal Hoffenheim po krásnej jednoduchej akcii Andrej Kramarić, ktorý neskôr už v nadstavenom čase premenil i penaltu nariadenú po faule Neuera na prenikajúceho Beboua. Bayern si nedokázal v závere vytvoriť ani výraznejší tlak a Hoffenheim tak záver ustál. Domáci teda vyhrali i druhý zápas v novej sezóne Bundesligy a priebežne sú na prvom mieste tabuľky. Bayern prehral prvý súťažný zápas od začiatku decembra 2019 a v tabuľke má na konte tri body.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Hoffenheim je pri chuti a ešte mohol prikrášiť svoje víťazstvo. Akpoguma našiel prízemným centrom pomedzi vracajúcich sa hráčov Bayernu nabiehajúceho Kramarića, ktorý z prvej vystrelil tesne mimo Neuerovej brány.
     
    90+4
    Kimmich nacentroval z pravej strany do šestnástky na nabiehajúceho Müllera, ktorý v sklze nasmeroval loptu tesne mimo Baumannovej brány.
     
    90+2
    Hoffenheim dal gól!
    Je definitívne rozhodnuté! ANDREJ KRAMARIĆ kopol loptu z penaltového bodu tvrdou strelou doľava pod brvno a aj keď brankár Neuer vystihol smer, tak nemal žiadnu šancu zasiahnuť.
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti odpískanej penalte dostáva Jérôme Boateng (Bayern Mníchov).
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie Beboua vo vlastnom pokutovom území dostáva Manuel Neuer (Bayern Mníchov).
     
    90+1
    Bebou sa dostal cez dvojicu protihráčov a pri kľučke do ľavej strany ho už vo vlastnej šestnástky podrazil vybiehajúci brankár Bayernu Manuel Neuer. Penalta pre Hoffenheim.
     
    90
    Kramarić chcel hneď využiť, že Neuer je ďaleko pred svojou bránou, svojím pokusom však trafil len Boatenga.
     
    89
    Goretzka si spracoval v šestnástke center Daviesa, svojou strelou ale trafil len Poscha. Ten hneď nakopol loptu na Kramarića, ktorý je už v posledných minútach jediným hráčom Hoffenheimu na útočnej polovici.
     
    88
    Kadeřábek svojou aktivitou vytlačil Daviesa až k jeho šestnástke a keď už sa dostal k lopte, tak mu odskočila za bránkovú čiaru. Napriek tomu získal pre Hoffenheim niekoľko desiatok cenných sekúnd.
     
    87
    Domáci následne vyrazili do rýchlej protiakcie. Bebou prihrávkou na pravú stranu vysunul za obrancu Bayernu Kramarića, ktorý z hranice šestnástky poslal loptu tesne nad Neuerovu bránu.
     
    86
    Kimmich to nakoniec zobral na seba a vystrelil zo zhruba 25 metrov. Jeho pokus bol síce tvrdý, avšak len do stredu brány. Brankár Baumann strelu chytil.
     
    85
    Bayern si konečne vytvoril veľký tlak a dlhšiu dobu nepožičal hosťom loptu, do šestnástky a dobrej streleckej pozície sa ale hostia stále nie a nie dostať.
     
    84
    Kramarić sa po dobrej prihrávke dostal k strele zvnútra pokutového územia Bayernu, tentokrát ale trafil len obrancu mníchovského veľkoklubu.
     
    83
    Mladík Musiala sa rozbehol po pravej strane do šestnástky Hoffenheimu, jeho dravý prienik sa ale skončil nepresnou prihrávkou, ktorú zachytil Vogt.

    Michal Sadlek

    Góly: 16. Bičakčić, 24. Dabbur, 77. Kramarić, 90+2. Kramarić (pen.) – 36. Kimmich

    Karty:   21. Geiger (HOF), 28. Baumgartner (HOF), 45+1. Kramarić (HOF) – 90+1. Neuer (BAY), 90+1. J. Boateng (BAY)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 9:12. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 15:11.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – S. Posch, Vogt, Bičakčić (39. Skov) – Akpoguma, Geiger (58. Bebou), Samassékou, Kadeřábek – Baumgartner (59. Gaćinović), Kramarić, Dabbur (80. Grillitsch).
    Náhradníci: Pentke – Bebou, Belfodil, Bruun Larsen, Gaćinović, Nuhu, Grillitsch, Klauss, Skov.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard (57. Goretzka), J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Tolisso (72. Musiala) – Gnabry, T. Müller, Sané (73. Coman) – Zirkzee (57. Lewandowski).
    Náhradníci: Ulreich – Coman, Goretzka, Lucas Hernández, Lewandowski, Javi Martínez, Musiala, Richards, Süle.

    Rozhodca: Brand – Kempkes, Gerach

    Diváci: 6 030