Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester United 1:4 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 17.10.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Everton FC a Liverpool FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 13:30.

    Po reprezentačnej prestávke pokračujú popredné európske ligové súťaže. V sobotu sa uskutoční piate kolo anglickej Premier League a to okrem iného prinesie Merseyside derby v Liverpoole medzo dvoma hlavnými celkami z tohto mesta.

    Everton FC
    Domáci celok je v úvode novej sezóny veľkým prekvapením. Vo všetkých 4 dueloch uspel a na svojom konte má 12 bodov. Hneď v úvode sezóny zdolal Tottenham a následne zdolal aj ostatných súperov, v poslednom kole Everton vyhral doma s Brightonom 4:2. Najlepším strelcom tohto tímu je momentálne Dominic Calvert-Lewin, ktorý má na svojom konte už 6 gólov.

    Liverpool FC
    Hostia sú s 9 bodmi v nabitej časti tabuľky na piatom mieste. Liverpool prehral len jedno stretnutie a to v poslednom kole, keď schytal na pôde Aston Villy poriadny debakel 7:2! Práve na druhom mieste je práve Aston Villa s rovnakým počtom bodov, ale má lepšie skóre. Najlepším strelcom tohto tímu je momentálne Mohamed Salah, ktorý má na svojom konte už 5 gólov.

    Derby nemá favorita. Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Y. Mina, M. Keane, Digne – Doucouré, Allan, A. Gomes – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison

    Náhradníci: Olsen – Godfrey, Delph, G. Sigurdsson, Davies, Iwobi, Bernard

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Th. Alcântara – M. Salah, Firmino, Mané

    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Wijnaldum, Milner, Jones, Minamino, Diogo Jota

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe piate kolo anglickej Premier League a to prinesie Merseyside derby v Liverpoole medzi Evertonom a Liverpoolom. Hovorí sa, že derby nemá favorita. Určite nás tak čaká zaujímavé stretnutie, zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Goodisonovom Parku ej už v plnom prúde, výkop patril Liverpoolu, ktorý nastupuje v červených dresoch, domáci Everton v modrých.
     
    2
    V. van Dijk fauloval a tak sa k lopte dostáva domáci celok. Everton sa zatiaľ smerom dopredu neponáhľa a prevažne kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    3
    Liverpool dal gól!
    Na otvárací gól tohto derby zápasu sme nemuseli dlho čakať! Hostia založili rýchly prechod na útočnú polovicu, po peknej kombinácií sa k lopte dostal v pokutovom území Robertson, ten následne našiel svojou prihrávkou nabiehajúceho SADIA MANÉHO a ten z prvej zakončil parádne pod brvno – 0:1!
    3. Sadio Mané (LIV) - 0:1
     
    4
    Everton tak bude musieť v domácom prostredí doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Uvidíme, ako tento pomerne rýchly gól ovplyvní zvyšok celého stretnutia.
     
    5
    Veľmi aktívny Robertson vybojoval v pokutovom území prvý rohový kop tohto zápasu. Sám ho už stihol aj rozohrať, ale domáci si center na prvú tyč postrážili.
     
    6
    Nebezepčná situácia pred domácou bránou! Virgil van Dijk sa snažil reagovať na centrovanú loptu a zakončiť, čo mu však brankár Pickford nedovolil. Hosťujúci futbalsita zostal ležať na ihrisku a musí byť po zákroku ošetrovaný.
    6. Virgil van Dijk (LIV)
     
    7
    Celú situáciu ešte skúma VAR! Rozberá sa, či to bol ofsajd aebo nie. Ak by to ofsajd nebol, mohla by sa zahrávať aj penalta v prospech Liverpoolu.
     
    8
    Bolo to vyhodnotené ako ofsajd, takže penalta to nebude. Virgil van Dijk je však stále ošetrovaný za postranou čiarou, Liverpool bude musieť zatiaľ hrať s 10 hráčmi.
     
    9
    Trošku nám tak toto prerušenie zasiahlo do diania na ihrisku, ale verme, že ďalšie zaujímavé momenty začnú čoskoro pribúdať.
     
    10
    Postupne už sleduejeme ako sa oba celky snažia zakladať rýchle útočný výpad. Everton by chcel čo najskôr vyrovnať, hostia by naopak chceli svoje vedenie navýšiť.
     
    11
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Virgil van Dijk, prichádza Joe Gomez.
     
    12
    Tak hosťujúci futbalista napokon nemôže v tomto zápase pokračovať a už veľmi skoro musí Liverpool pristúpiť k striedaniu. No uvidíme, ako to ovplyvní hru hostí.
     
    13
    Momentálne sledujeme aktivitu hosťujúceho celku, ktorý kombinuje pred pokutovým územím súpera. Everton sa tak v týchto chvíľach musí len brániť.
     
    14
    Robertson centroval do pokutového územia domácich, tam sa k hlavičke dostal Firmino, ale nemieril presne a nasledovať bude len odkop od Pickfordovej brány.
     
    15
    Evertonu sa nevydaril rýchly prechod na útočnú polovicu, k lopte sa tak znova dostáva Liverpool. Hostia postupne preberajú iniciatívu hry, ale ďalšie gólové šance neprichádzajú.
     
    16
    Domáci sa po zisku lopty snažili o ďalší rýchly prechod do útoku, ale Doucouré sa previnil útočným faulom a tak Everton nemohol v tomto výpade pokračovať ďalej.
     
    17
    Liverpool v týchto chvíľach kombinuje na svojej polovici ihriska, snaží sa o postupný prechod smerom dopredu. Hostia sa zatiaľ nemajú kam ponáhľať, všetko sa to vyvíja v ich prospech.
     
    18
    Aktuálne najlepší strelec domácich Dominic Calvert-Lewin to skúsil zo strednej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus bol slabý a brankára Adriána vôbec nezamestnal.
     
    19
    Teraz sa však už brankár hostí musel mať na pozore. Adrián výborne čítal hru a včas vybehol proti prihrávke súpera a bol pri lopte ako prvý. Everton však zahrátko získava loptu späť na svoje kopačky.
     
    20
    Everton FC dal gól!
    Je vyrovnané! Derby v Liverpoole tak začína odznova, svoj prvý gól v tomto zápase dáva už aj Everton. Domáci futbalisti zahrávali rohový kop, centrovaná lopta padla ideálne na hlavu MICHAELA KEANEA a ten ju usmernil do brány – 1:1!
    20. Michael Keane (EVE) - 1:1
     
    21
    Liverpool sa po výkope ihneď presunul na útočnú polovicu a mali sme možnosť sledovať strelecké zakončenie od Salaha. Jeho pokus je však ľahkou korisťou pre brankára Pickforda.
     
    22
    Oba celky sa aj naďalej snažia hrať aktívne smerom dopredu. Snáď čoskoro uvidíme aj ďalšie zaujímavé akcie, v podstate z dvoch veľkých šancí padli oba góly.
     
    23
    Dostávame sa do druhej polovice úvodného dejstva. Videli sme dva góly a aktivta pokačuje na oboch stranách. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu.
     
    24
    Nedovolený zákrok od domácich a hostia majú k dispozícií zaujímavý priamy kop. Zrejme dôjde aj k priamemu ohrozeniu brány.
     
    25
    Pickford zachránil domácich! Realizáciu priameho kopu si vzal na starosť Alexander-Arnold, ktorý to zakrútil pekne okolo múru, ale domáci brankár vyráža loptu do bezpečia.
    25. Jordan Pickford (EVE)
     
    26
    Everton sa presúva s loptou na kopačkách smerom dopredu. Teraz sa tak musia brániť hostia, hrá sa rýchli futbal hore-dole.
     
    27
    Liverpool zachytil nepresnú rozohrávku súpera a rýchlo zakladá brejk. Everton sa musí vrátiť na svoju polovicu ihriska.
     
    28
    Allan sa mal na pozore a odvrátil centrovanú loptu do bezpečia. Liverpool môže pokračovať vo svoje aktivite.
     
    29
    K lopte sa teraz dostal Mané, ale pomohol si faulom a tak je lopta prisúdená domácemu celku.
     
    30
    Polhodina derby zápasu v Goodisonovom Parku je minulosťou, aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1!
     
    31
    Domáci futbalista Coleman hlási zdravotné problémy. Zostáva ležať na ihrisku a ukazuje, že musí striedať.
     
    32
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Séamus Coleman, prichádza Ben Godfrey.
     
    33
    Alexander-Arnold centroval pred domácu bránu, Pickford mal dobrý výhľad a tento center pohodlne ukryl vo svojich rukaviciach. Následne rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    34
    Zakrátko to spoza pokutového územia skúšal Alcântara, ale jeho pokus smeruje mimo troch žrdí.
     
    35
    Škoda tejto situácie v pokutovom území domácich, hostia chceli napodobniť akciu ako pri otváracom góle, ale posledný dotyk s loptou nebol úspešný.
     
    36
    Sledovali sme aktivitu od Salaha, po obranom zákroku jedného z domácich získava ešte Liverpool rohový kop.
     
    37
    Rohový kop hostí nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa už dostáva Everton, ktorý sa teraz smerom dopredu neponáhľa.
     
    38
    Dostávame sa do záverečnej časti prvého polčasu. Zatiaľ to vyzerá, že celky pôjdu na prestávku za nerozhodného stavu.
     
    39
    Dlhšiu dobu už drží loptu na svojich kopačkách Liverpool. Uvidíme, či sa hosťom podarí vymyslieť niečo zaujímavé.
     
    40
    Do konca prvého polčasu zostáva približne päť minút. Dočkáme sa v prvom polčase ešte presného zásahu?
     
    41
    Doucouré centroval do pokutového územia Liverpoolu, nikto z domácich futbalistov však nedokázal zakončiť.
     
    42
    Firmino potom centroval na druhej strane ihriska, ale podobne sa nikto z jeho spoluhráčov do zakončenia nedokázal dostať.
     
    43
    Sme už v samom závere prvého polčasu. Pri lopte je Liverpool, ale nedarí sa mu v prechode na útočnú polovicu.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Žltú kartu dostáva James Rodríguez (Everton FC).
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    45+2
    Gomes posielal zaujímavý center pred hosťujúcu bránu, Adrián mal čo robiť aby loptu vyrazil na rohový kop!
     
    45+3
    Liverpool urbánil rohový kop a získava loptu na svoje kopačky. Vyzerá to, že sa už v prvom polčase nič podstatné nestane.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas derby zápasu je už minulosťou. Videli sme napokon veľmi zaujímavý futbal, oba tímy hrali aktívne, ale veľa šancí nebolo. Everton aj Liverpool však svoje najväčšie šance na gól využili, v 3. minúte poslal hostí do vedenia Mané, v 20. minúte vyrovnal za hostí Keane.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 14:36.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas derby zápasu je už v plnom prúde, výkop mal domáci celok. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    Po rýchlom prechode do útoku sa dostal k lopte Fabinho, ale jeho pokus spoza pokutového územia smeruju mimo domácu bránu.
     
    48
    Zakrátko však Liverpool pokračuje vo svojom útočnom ťažení, hostia získavajú aut na polovici svojho dnešného súpera.
     
    49
    Aj naďalej sledujeme veľkú aktivitu hostí v úvode druhého polčasu, domáci sa však bránia úspešne a súpera do žiadnej šance nepúštajú.
     
    50
    Najlepší strelec domácich Dominic Calvert-Lewin operoval v pokutovom území, ale pri lopte je už napokon brankár Adrián a tak ani domáci žiadnu gólovú šancu nemali.
     
    51
    Domáci môžu pokračovať vo svojom útočnom ťažení aj naďalej. Everton drží loptu a snaží sa prekonať pozornú defenzívu Liverpoolu.
     
    52
    Rodríguez sa dostal k lopte, ale nemal komu prihrať a tak posiela loptu obrane. Evertonu sa teraz nedarí v zakladaní útočnej akcie.
     
    53
    Preto to Doucouré skúsil zo strednej vzdialenosti, ale trafil len obrancov súpera.
     
    54
    Hra je teraz prerušená, hosťujúci futbalista Robertson si vyžiadal ošetrenie, bude však musieť ísť za postranú čiaru.
     
    55
    V druhom polčase zatiaľ čakáme na nejakú vyloženú šancu. Pokračujeme tak za nerozhodného stavu, do konca zápasu je však ešte dostatok času.
     
    56
    Medzičasom sa už Robertson vrátil späť na ihrisko, takže hostia nemuseli po druhýkrát pristúpiť k vynútenému striedaniu.
     
    57
    Na hranici pokutového územia sa snažil zakončovať Firmino, ale domáca obrana včas zasiahla a loptu mu zobrala.
     
    58
    Liverpool je aj naďalej pri lopte a snaží sa niečo vymyslieť. Everton je však dnes po defenzívnej stránke pripravený výborne.
     
    59
    Nedávno spomínaný Robertson sa dostal k lopte, jeho center však nebol úspešný a nasledovať bude len odkop od Pickfordovej brány.
     
    60
    Šanca domáceho tímu! Rodríguez nadvakrát odcentroval do pokutového územia, do zakončenia sa potom dostal Richarlison, ale jeho hlavičku zastavuje konštrukcia brány!
    60. Richarlison (EVE)
     
    61
    Dnes je veľmi aktívny domáci futbalista Dominic Calvert-Lewin, ale do listiny strelcov sa stále nezapísal. Nestane sa tak ani teraz, pomohol si nedovoleným zákrokom.
     
    62
    Na druhej strane zahrával Liverpool priamy kop, ale Robertsonov center nebol nijak nebezpečný.
     
    63
    Aj naďalej obe defenzívy pracujú úspešne a nedovoľujú súperovi dostať sa do vyloženej gólovej šance.
     
    64
    Chybná kombinácia domáceho celku a Liverpool sa na svojej polovici ihriska zadarmo dostáva k lopte.
     
    65
    James Rodríguez mohol poslať Everton do vedenia! Spoza hranice pokutového územia to mieril veľmi dobre, ale výborný zákrok predviedol brankár Adrián!
     
    67
    Žltú kartu dostáva Sadio Mané (Liverpool FC).
     
    68
    Treba konštatovať, že Everton mal väčšie šance v druhom polčase, stále však pokračujeme za nerozhodného stavu.
     
    69
    Žltú kartu dostáva André Gomes (Everton FC).
     
    70
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto derby. Zatiaľ to vyzerá na deľbu bodov, verme že prídu ešte nejaké zaujímavé momenty.
     
    72
    Liverpool dal gól!
    Hostia idú znova do vedenia o jeden gól! Do pokutového územia domácich centroval Mina, túto loptu domáci odvrátili len k MOHAMEDOVI SALAHOVI a ten z prvej umiestnil loptu presne k tyčke – 1:2!
    72. Mohamed Salah (LIV) - 1:2
     
    72
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Gylfi Sigurdsson.
     
    73
    Everton tak bude musieť opäť doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Momentálne je Liverpool bližšie k zisku troch bodov, toto derby však ešte nekončí.
     
    74
    Opäť sme sledovali útočné ťaženie Liverpoolu, ale strela Robertsona z hranice pokutového územia nebola presná.
     
    76
    Na zakončenie si to chystal Dominic Calvert-Lewi, ktorý si najprv presne spracoval loptu, ale k strele sa už nedostal, pretože Robertson včas zasiahol!
     
    77
    Veľká šanca na druhej strane! Alexander-Arnold zahrával rohový kop, centrovaná lopta si našla Matipa, ale Pickford vynikajúcim zákrokom podržal svoj tím!
    77. Jordan Pickford (EVE)
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Alex Iwobi.
     
    78
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Diogo Jota.
     
    80
    Dostávame sa do záverečnej desaťminútovky tohto stretnutia. Zatiaľ Liverpool vyhráva 2:1 a má bližšie k tomu, aby usel v tomto derby.
     
    81
    Everton FC dal gól!
    Opäť je vyrovnané! Domáci aj po druhýkrát v tomto zápase dokázali vyrovnať a zase to smeruje k deľbe bodov. Digne potiahol útok Evertonu, následne sa mu podarilo odcentrovať pred hosťujúcu bránu a najlepší strelec domácich a aj súťaže DOMINIC CALVERT-LEWIN poslal loptu hlavou do siete – 2:2!
    81. Dominic Calvert-Lewin (EVE) - 2:2
     
    82
    Tak uvidíme, čo nám ešte záver tohto derby ponúkne. Vyzerá to, že oba tímy chcú ešte zabojovať o víťazstvo.
     
    83
    Veľa nechýbalo a Liverpool mohol znova vyhrávať! Mané sa po chybe obrany dostal do zakončenia, ale z blízka nedokázal Pickforda prekonať, následne dorážka od Joty bola nepresná.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Fabinho (Liverpool FC).
     
    85
    Hra sa opäť presúva z jednej strany na druhú. Záver liverpoolskeho derby tak bdue ešte zaujímavý.
     
    86
    Autor vyrovnávajúceho gólu Calvert-Lewin sa znova chcel presadiť v pokutovom území, ale to mu už obrana súpera nedovolila.
     
    87
    Alexander-Arnold zahrával priamy kop hostí, ale jeho rozohrávka nebola nijak úspešná a k lopte sa dostáva domáci Everton.
     
    88
    Domáci sa zatiaľ smerom dopredu neponáhľajú. Zrejme už nechcú spraviť žiadnu vážnu chybu.
     
    89
    Komplikovaná situácia pre Everton v závere zápasu! Richarlison po tvrdom zákroku dostáva červenú kartu a domáci musia zápas dohrávať s 10 hráčmi!
     
    90
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Fabinho, prichádza Georginio Wijnaldum.
    90. Richarlison (EVE)
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!
     
    90+2
    Liverpool dal gól!
    Neuveriteľné! Liverpool sa aj po tretíkrát dostáva v tomto derby do vedenia a vyzerá to, že tri body predsa len získane! Mané našiel presnou prihrávkou v pokutovom území súpera nabiehajúceho JORDANA HENDERSONA a jeho pokus končí za brankárom Pickfordom!
    90+2. Jordan Henderson (LIV)
     
    90+3
    Ale pozor! Ešte tu zasahuje systém VAR a ide sa skúmať, či Henderson nebol v ofsajde!
     
    90+4
    Gól napokon neplatí! Henderson bol v tesnom ofsajde a tak sa pokračuje z stavu 2:2! Čoskoro sa naplní nadstavený čas, ale ešte zrejme sa to o nejakú minútku predĺži.
     
    90+5
    Toto derby je už na svojom konci. Tak predsa len to vyzerá, že sa body budú deliť a Everton tak nestratí svoju neporaziteľnosť.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Aj druhý polčas tohto derby zápasu bol ešte zaujímavý. Everton mal v priebehu druhého polčasu zaujímavejšie šance, ale do vedenia išiel opäť Liverpool, keď sa v 72. minúte presadil Salah. Domáci to nezvdali a vyrovnania sa dočkali v 81. minúte, keď sa presadil ich najlepší strelec Calvert-Lewin. V nadstavenom čase išli hostia aj tretíkrát do vedenia, ale gól Hendersona napokon pre ofsajd neplatil.

    Po remíze 2:2 tak oba celky získavajú jeden bod a Everton neprehral ani v piatom zápase nového ročníka anglickej Premier League.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (15:32:45)

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. M. Keane, 81. Calvert-Lewin – 3. Mané, 72. M. Salah

    Karty:   45. James Rodríguez (EVE), 69. A. Gomes (EVE) – 67. Mané (LIV), 84. Fabinho (LIV)   89. Richarlison (EVE)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (32. Godfrey), Y. Mina, M. Keane, Digne – Doucouré (78. Iwobi), Allan, A. Gomes (72. G. Sigurdsson) – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Godfrey, Delph, G. Sigurdsson, Davies, Iwobi, Bernard.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (11. Joe Gomez), Robertson – J. Henderson (C), Fabinho (90. Wijnaldum), Th. Alcântara – M. Salah, Firmino (78. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Wijnaldum, Milner, Jones, Minamino, Diogo Jota.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett