Real Madrid – Huesca 4:1 (kon.) | Bilbao – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Atlético Madrid 1:3 (kon.)
Alavés – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
1:3 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 31.10.2020, 18:30 • Estadio El Sadar, Pamplona • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:39:46)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 44 % : 56 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 12:10.
     
    Atlético dnes predviedlo dva úplne odlišné polčasy. Po nie príliš vydarenom prvom polčase bol v šatni hostí asi veľmi hlasný prejav trénera Diega Simeoneho, hostia totiž vybehli na druhý polčas ako vymenení. Už po pár desiatkach sekúnd získali druhú penaltu v zápase, z ktorej však Félix trafil, na rozdiel od prvého dejstva, len tyč a z dorážky potom prestrelil odkrytú bránu domácich Correa. Sám Correa mal potom ešte minimálne dve veľké gólové príležitosti, ani z jednej ale neuspel. Atlético však svoju aktivitu predsa len premenilo na zvýšenie náskoku, keď sa druhýkrát v zápase presadil Félix a aj keď Osasuna z ojedinelej príležitosti v druhom polčase znížila zásluhou Budimira, tak sa už potom k ničomu nedostala a v závere ešte tretíkrát inkasovala od Lucasa Torreiru. Domácich môže mrzieť prvý polčas, v ktorom boli lepší ako Atlético, nedokázali v ňom však na rozdiel od hostí skórovať.

    Atlético tak vyhralo štvrtýkrát v sezóne, posunulo sa na priebežné tretie miesto a je jediným tímom španielskej LaLigy, ktorý ešte v tejto ligovej sezóne neprehral. Osasuna prehrala tretíkrát v tomto ročníku a je na priebežnom deviatom mieste tabuľky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Osasuna síce drží loptu na útočnej polovici, jej tlak je ale viacmenej len platonický. Domáci si hrací predmet posúvajú v strede poľa a akoby sa už zmierili s porážkou.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva za úplne zbytočné šliapnutie na nohu Vidala pri napádaní rozohrávajúceho hráča Osasuny Marcos Llorente (Atlético Madrid).
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Felipe.
     
    88
    Atlético dalo gól!
    Hostia znovu odskakujú do dvojgólového náskoku a približujú sa výrazne k víťazstvu! Trippier nakopol z pravej strany loptu na prednú tyč, kam si nabehol na túto prihrávku LUCAS TORREIRA. Uruguajčan si loptu spracoval a pohotovou tvrdou strelou cez obrancu vymietol ľavý horný roh Herrerovej brány.
     
    87
    Diego Simeone sa zjavne snaží striedaniami rozkúskovať záver zápasu. Osasuna síce má loptu pod kontrolou, do trvalejšieho tlaku sa jej ale nedarí dostať.
     
    86
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Thomas Lemar.
     
    85
    Domáci začínajú zatláčať hostí do obrany a ich útočná aktivita sa v posledných minútach výrazne zvýšila. Center Rubéna Garcíu sprava ale tentokrát nebol tak presný, ako pri Budimirovom góle a loptu poslal mimo Oblakovej brány.
     
    85
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza João Félix, prichádza Lucas Torreira.
     
    84
    Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Facundo Roncaglia, prichádza Nacho Vidal.
     
    82
    Osasuna loptu dokonca i získala, nákop na Torróa ale nebol presný a skončil v aute. Domáci budú piatykrát v zápase striedať. Hostia zatiaľ nestriedali ani raz...
     
    81
    Hostia sa po inkasovanom góle natlačili na útočnú polovicu, zorganizovaní domáci ale teraz držia Atlético na dištanc od svojho pokutového územia.
     
    80
    Osasuna Pamplona dala gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry o body z dnešného zápasu! Na center Rubéna Garcíu si pred bránkoviskom ideálne nabehol ANTE BUDIMIR, ktorého trestuhodne nechal hlavičkovať Savić a chorvátsky útočník presnou hlavičkou k pravej tyči usmernil loptu do brány Atlética.
     
    78
    Atlético v strede poľa získalo loptu na svoje kopačky. Prihrávkami na jeden dotyk následne hostia dokázali vykombinovať napádajúcich domácich a tí museli možný útok hostí zastaviť taktickým faulom.
     
    77
    Nákop Péreza odhlavičkoval Félix do autu. Sám Pérez potom hodil loptu z autového vhadzovania do šestnástky Atlética, i s týmto „pasom“ si ale obrana hostí poradila.

    Michal Sadlek

    Góly: 80. Budimir – 43. Félix (pen.), 69. Félix, 88. Torreira

    Karty:   42. Herrera (OSS) – 72. Koke (ATM), 90+1. M. Llorente (ATM)

    Nepremenená penalta: 48. Félix (ATM), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
    Osasuna Pamplona: Herrera – Roncaglia (84. Vidal), D. García, U. García, I. Pérez – R. García, Moncayola, Oier (C) (59. Torró), Jony (68. R. Torres) – Adrián López (68. Budimir), Gallego (68. Barja).
    Náhradníci: R. Martínez, Martínez – Barja, Cordoba, Cruz, J. Martínez, Navas, Saverio, R. Torres, Torró, Vidal, Budimir.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente, Koke (C), H. Herrera, Vitolo (90. Felipe) – Á. Correa (86. Lemar), Félix (85. Torreira).
    Náhradníci: Grbić – Camello, Lemar, Lodi, Felipe, M. Sánchez, R. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Valera.

    Rozhodca: Fernández – Montero, Espejo