Burnley – Everton 1:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 2:0 (kon.) | West Ham – Manchester United 1:3 (kon.)
Chelsea – Leeds 3:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:1 (1:1)
Leeds United
Sobota 05.12.2020, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:41)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 10:3.
    Strely mimo: 7:4.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 12:9.
     
    Chelsea predviedla v druhom polčase lepší výkon ako v prvom dejstve, hlavne v obrane, a strhla víťazstvo na svoju stranu. Hostia sa nedostali v útoku takmer k ničomu nebezpečnému, naopak domáci mali veľké množstvo šancí na skórovanie. Víťazným gólom sa napokon stal gól Zoumu po rohovom kope, po ktorom sa snažili hostia dostať domácich pod tlak, úplne sa im to ale nepodarilo. Z rýchlych protiútokov im Chelsea navyše neustále hrozila a Londýnčania práve z takejto protiakcie definitívne potvrdili svoju výhru, keď v nadstavenom čase strelil tretí gól domáceho celku Pulisic.

    Chelsea sa vďaka šiestej výhre v sezóne dostala priebežne na prvé miesto tabuľky o bod pred dvojicu Tottenham – Liverpool, obaja jej konkurenti ale ešte len budú svoje zápasy v tomto kole hrať. Leeds prehral piatykrát v sezóne a klesol na priebežné 13. miesto.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Pulisica dostáva Raphinha (Leeds United).
    90+3. Christian Pulisic (CHE) - 3:1
     
    90+3
    Chelsea dala gól!
    Domáci definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Kovačić kolmicou na pravú stranu útočnej polovice vysunul za obranu Leedsu do nábehu Tima Wernera, ktorý si potiahol loptu až do šestnástky hostí. Prihrávkou do bránkoviska potom ešte posunul loptu na dobiehajúceho CHRISTIANA PULISICA, ktorý ju zblízka v sklze usmernil za chrbát brankára Mesliera.
     
    90+2
    Až takmer v polovici nadstaveného času sa hostia usadili na útočnej polovici, stále sa ale nedostali do bezprostrednej blízkosti pokutového územia Chelsea.
     
    90+1
    Leeds sa snaží vytvoriť si záverečný tlak, domáci ale hostí ani len nepúšťajú cez stred poľa na vlastnú polovicu.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Domáci držali asi minútu loptu v strede poľa pod svojou kontrolou, dopredu sa ale príliš neponáhľali a namiesto toho skôr naťahovali čas.
     
    88
    James sa pri rozohrávke dostal pod veľký tlak napádajúcich hostí, nakoniec ale po odkope lopty do Bamforda získal aspoň odkop od svojej brány.
     
    87
    Dallas sa pri spracovávaní Phillipsovej prihrávky pošmykol a prenechal tak loptu Wernerovi. Ten okamžitou kolmicou na pravú stranu šestnástky Leedsu vyslal do úniku Abrahama, ktorý však z pomerne ostrého uhla strelou po zemi minul bránu hostí.
     
    86
    Kapitán Chelsea trochu kríva a drží sa zozadu za stehno, vracia sa však do hry. Jeho spoluhráči odkopli loptu na polovicu Leedsu, kde sa dostala k brankárovi Meslierovi a od neho začína ďalší pokus hostí o rozohrávku ich útoku.
     
    85
    Práve Thiago Silva je ďalším hráčom, ktorý má zdravotné problémy. Chelsea už má vyčerpané všetky tri striedania...
     
    84
    Klich prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul do voľného priestoru Rodriga, ktorého prihrávku do stredu pokutového územia na voľného Bamforda odkopol Thiago Silva na roh.
     
    83
    Oblúčik Thiaga Silvu do šestnástky sa po odkope obrancu Leedsu odrazil k Pulisicovi, ktorého tečovaná strela letela mimo brány hostí. Gólman Meslier ale loptu zastavil ešte pred bránkovou čiarou a založil tým útok svojho tímu.
     
    82
    Abraham obral o loptu pred šestnástkou Leedsu Phillipsa a záložník hostí musel Abrahamovi loptu odkopnúť aspoň do autu. Chelsea sa dopredu úplne neponáhľa a domáci si loptu prihrávajú na krídle.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. Giroud, 61. K. Zouma, 90+3. Pulisic – 4. Bamford

    Karty:   74. D. Llorente (LDS), 90+5. Raphinha (LDS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:9.
    Chelsea FC: Mendy – R. James, K. Zouma, Silva (C), Chilwell – Havertz (67. Kovačić), Kanté, Mount – Zijach (30. Pulisic), Giroud (79. T. Abraham), Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, Kovačić, Jorginho, Pulisic, T. Abraham.

    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch (9. D. Llorente), Cooper (C), Dallas – Raphinha, Klich, Phillips, Alioski (69. Rodrigo) – Harrison (57. Poveda), Bamford.
    Náhradníci: Casilla – D. Llorente, Struijk, Poveda, Costa, T. Roberts, Rodrigo.

    Rozhodca: Friend – Beck, Ledger

    Diváci: 2 000