Wolverhampton – Aston Villa 0:1 (kon.) | Newcastle – West Bromwich 2:1 (kon.) | Manchester United – Manchester City 0:0 (kon.)
Everton – Chelsea 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
0:0 (0:0)
Manchester City
Sobota 12.12.2020, 18:30 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United a Manchester City v derby predviedli defenzívne ladený opatrný futbal, s ktorým fanúšik ofenzívnej hry nemohol byť spokojný. Body sa zaslúžene delia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:22:22)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rodri strieľal z diaľky na bránku, no nedôrazne, takže David de Gea so zakončením svojho krajana nemal žiadny problém.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Bruno Fernandes sa pred šestnástkou súpera veľmi pekne uvoľnil a poslal ľavačkou jedovatý pokus. Jeho zakončenie smerovala tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    89
    João Cancelo posunul loptu zľava do pokutového územia United, kde smerovali Raheem Sterling aj Harry Maguire. Lepšie súboj skončil znova pre kapitána "Red Devils".
     
    88
    Bruno Fernandes strieľal spred pokutového územia, jeho pokus smeroval do stredu bránky. Ederson preto predviedol rutinný zákrok.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Fernandinho (Manchester City).
     
    85
    Ferrán Torres faulovaný pri poliacej čiare. Manchester City sa usadil na útočnej polovici ihriska. Ak dnes padne gól, rozhodne o troch bodoch.
     
    84
    Rodri posielal pas za obranu Manchestru United, kde už smeroval jeho krajan Ferrán Torres, ktorého zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    83
    Raheem Sterling sa chcel dostať individuálne až pred bránku súpera, nepustil ho cez seba Harry Maguire a celkom jednoducho aj zastavil.
     
    82
    Hostia získali roh. Kevin De Bruyne centrom na hranicu päťky našiel iba hráčov v červených dresoch. Victor Lindelöf odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    81
    Kevin De Bruyne nasmeroval svoje zakončenie z priameho kopu iba do múru. Konkrétne to bol Harry Maguire, kto loptu zablokoval v jej prechode na bránku.
     
    80
    Manchester City má k dispozícii priamy kop spred pokutového územia vo veľmi dobrej pozícii. Pri lopte Kevin De Bruyne, nebezpečenstvo pre de Geu.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Harry Maguire (Manchester United).
     
    77
    Raheem Sterling sa na ľavom krídle nedostal k prieniku do šestnástky, prihral dozadu a Manchester City pokračuje vo svojej kombinácii.
     
    76
    Marcus Rashford si zbiehal za obranu súpera, lenže nedostal ideálnu prihrávku. Ako prvý bol pri lopte brankár Ederson.
     
    75
    Victor Lindelöf v strede ihriska získal loptu pre svoj tím, takže Manchester United začína akciu zo zadných radov.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   79. Maguire (MAN) – 87. Fernandinho (MAC)


    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred – McTominay, B. Fernandes, P. Pogba – Rashford, Greenwood (74. Martial).
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Martial, Mata, N. Matić, Telles, van de Beek.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Fernandinho (C) – Mahrez (67. F. Torres), De Bruyne, Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Foden, Gündoğan, Laporte, B. Mendy, B. Silva, F. Torres.