Valencia – Bilbao 2:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 0:1 (kon.) | Huesca – Alavés 1:0 (kon.)
Real Madrid – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:1 (0:0)
FC Sevilla
Sobota 12.12.2020, 16:15 • Coliseum Alfonso Pérez, Getafe • Španielska LaLiga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:24:16)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 25 % : 75 %.
    Strely na bránu: 2:0.
    Strely mimo: 5:5.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 14:13.
     
    Sevilla vydrela víťazstvo, avšak s poriadnou dávkou šťastia. Hostia mali výraznú územnú prevahu a v niektorých pasážach zápasu sa domáci i niekoľko minút v kuse nedostali k lopte, tlak Sevilly ale dlho k ničomu neviedol. Na vyložené gólové príležitosti bol zápas dokonca viac-menej vyrovnaný, dlho sa teda zdalo, že smeruje k bezgólovému výsledku. Ten napokon „pokazil“ domáci obranca Xabier Etxeita, ktorý hlavou zrazil Susov center k pravej tyči vlastnej brány. Hostia už potom zápas doviedli bez vážnejších komplikácií k víťaznému koncu a ešte mohli svoju výhru i zvýrazniť, Luuk de Jong ale svoju gólovú možnosť z konca riadnej hracej doby nepremenil. Napriek tomu si Sevilla odváža z pôdy Getafe tri cenné body, ktoré ju posúvajú priebežne na piate miesto tabuľky. Domáci nevyhrali siedmykrát za sebou a sú na 15. priečke.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Center domácich z ich posledného rohu v zápase doletel na opačnú stranu k Ángelovi Rodríguezovi, ktorého center najprv zrazil obranca Sevilly a potom ho na dvakrát napriek menším problémov chytil brankár hostí Bunú.
     
    90+4
    Sevilla rozohrala roh nakrátko a Acuňa podržal loptu mezi trojicou domácich hráčov pri rohovej zástavke. Tí ho o hrací predmet napokon pripravili, Acuňa ale získal pre Sevillu minimálne 20 sekúnd.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Erick Cabaco, prichádza Víctor Mollejo.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Mauro Arambarri, prichádza Francisco Portillo.
     
    90+2
    Cabaco s kŕčami odišiel za autovú čiaru, domáci tak ešte hrajú na chvíľu v oslabení. Hostia medzitým získali rohový kop.
     
    90+1
    Koundé zrazil nákop domáceho brankára Soriu do Cucha Hernándeza. Domáci útočník sa potom chcel rozbehnúť smerom k šestnástke Sevilly, bol mu však odmávaný ofsajd.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Torres na konci rýchleho protiútoku Sevilly našiel v šestnástke Luuka de Jonga, ktorý si loptu hruďou spracoval a cez Arambarriho v sklze potom vystrelil nad Soriovu bránu.
     
    89
    Druhý roh domácich nebol ani takto úspešný a lopta skončila po zásahu jedného z hráčov Getafe za bránkovou čiarou. Sevilla sa s rozohrávkou neponáhľa a obrancovia hostí skôr naťahujú čas.
     
    88
    Getafe získalo rohový kop. Ten rozohral centrom striedajúci Palaversa, jeho center na prednú tyč na Ángela Rodrígueza ale zrazil jeden z hráčov Sevilly na ďalší roh.
     
    87
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza David Timor, prichádza John Patrick.
     
    87
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Nemanja Maksimović, prichádza Ante Palaversa.
     
    86
    Aleix Vidal zastavil kolmicu Cucurellu na ľavé krídlo. Domáci sa snažia dostať sa do tlaku, ich útoky sú ale zatiaľ úplne neškodné.
     
    85
    Striedajúci Ángel Rodríguez sa hneď tlačil do prvého útoku, keď sa rozbehol za výkopom vlastného brankára Soriu. Tesne pred ním však tento výkop hlavou zrazil ku gólmanovi Sevilly Koundé.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Suso, prichádza Óscar Rodríguez.

    Michal Sadlek

    Góly: 81. Etxeita (vla.)

    Karty:   36. Arambarri (GET), 83. Ünal (GET) – 40. Rakitić (SEV), 45+1. Diego Carlos (SEV), 51. Aleix Vidal (SEV)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:13.
    Getafe CF: Soria – Nyom, Cabaco (90+3. Mollejo), Etxeita, Olivera – Nemanja Maksimović (87. Palaversa), Timor (C) (87. Patrick), Arambarri (90+3. Portillo), Cucurella – Ünal (83. Ángel Rodríguez), Cucho Hernández.
    Náhradníci: Yáñez – Diaby, Mollejo, Nolan, Palaversa, Patrick, Portillo, Ángel Rodríguez, Damián Suárez.

    FC Sevilla: Bunú – Aleix Vidal, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Fernando, Rakitić (C) (65. Ó. Torres) – Ocampos (75. L. de Jong), Nasjrí (84. Gudelj), Suso (84. Óscar Rodríguez).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, C. Fernández, Gnagnon, Sergi Gómez, Gudelj, Idrissi, Rekik, Óscar Rodríguez, Ó. Torres, F. Vázquez.

    Rozhodca: Munuera – Hernández, Rojo