Angers – Štrasburg 0:2 (kon.) | Dijon – Lille 0:2 (kon.) | Montpellier – Metz 0:2 (kon.)
Nîmes – Nice 0:2 (kon.) | Remeš – Nantes 3:2 (kon.) | Bordeaux – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Lyon – Brest 2:2 (kon.) | Monaco – Lens 0:3 (kon.) | Paríž – Lorient 2:0 (kon.)
Rennes – Marseille 2:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
2:2 (0:1)
Stade Brestois 29
cz Streda 16.12.2020, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne z tohoto nervydrásajícího utkání vše. Při takovém fotbalu se opravdu nedalo nudit, dnes tomu vůbec nic nechybělo. Přeji tedy dobrou noc! (22:59:56)
     
    I statistiky jasně ukazují dominanci Lyonu, který patnáctiminutové přesilové hry využil na maximum. O plný bodový zisk však přišel kvůli svému gólmanovi. I když ve zbývajícím nastaveném čase aktivně usiloval o skórování, tak už se to nepovedlo a Olympique tak zůstane na třetím místě tabulky, i když dnes sehrál opravdu dobrý zápas.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:4.
     
    Velmi dramatický závěr zápasu nakonec dopadl lépe pro Brest, který si tedy vybojoval jeden bod za remízu, i když Lyon by si rozhodně zasloužil vítězství. Ten totiž ve druhé půli předvedl pěkný obrat z 0:1 na 2:1, ale v závěru zápasu totálně selhal Anthony Lopes, který nesl vinu i na prvním gólu, i když tam za to nemohl. V 86. minutě však vědomě a úplně zbytečně fauloval v pokutovém území. Následnou penaltu sice vychytal, ale z brankové čáry vyběhl moc brzo, takže se pokutový kop zahrával podruhé, to už zasáhnout nedokázal. Stade si tak připisuje svou první remízu v letošní sezoně, navíc proti rozjetému Lyonu, kterému ukončuje sérii výher.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Lucas Paquetá (Olympique Lyon).
     
    90+6
    Gautier Larsonneur i v závěru musí držet pozornost, v těžké pozici vychytal Lucase Paquetů a následně míč posílá co nejdál od jeho brány.
     
    90+5
    Domácí jsou hodně frustrovaní, ale rozhodně se nevzdávají a pokouší se o třetí branku, ale nadějnou kombinaci tentokrát nezakončili.
     
    90+3
    Nastavuje se sedm minut.
    90+3. Romain FAIVRE - 2:2
     
    90+3
    Brest právě vstřelil branku!
    Brendan Chardonnet předtím penaltu nevyužil, takže tentokrát se pokusil o skórování ROMAIN FAIVRE. Tomu se to už povedlo, protože mířil do pravé šibenice, takže i když Anthony Lopes zase dobře odhadl směr, tak nedokázal zasáhnout.
    90+1. Lopes vyběhl moc brzo z brankové čáry
     
    90+1
    Anthony Lopes výborně odčinil zbytečný faul a senzačně likviduje pokutový kop! Radost ale byla zbytečná, protože z čáry vyběhl moc brzo, takže se celá situace bude opakovat!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Anthony Lopes (Olympique Lyon).
     
    88
    Portugalský brankář se stále nechává ošetřovat, nejspíš je mírně otřesený. Snad to nebude nic vážného, ale nevypadá vůbec dobře.
    86. Penaltová situace
     
    86
    Anthony Lopes vybíhal proti míči, ale zcela nepochopitelně sestřelil dobíhajícího protihráče, kvůli čemuž se píská pokutový kop a navíc si domácí brankář přivodil pořádnou bolest!
     
    86
    Penalta pro Brest!

    Lukáš Mihal

    Góly: 69. Depay (pen.), 81. Cornet (Aouar) – 39. A. Lopes (vla.), 90+3. Faivre (pen.)

    Karty:   15. De Sciglio (LYO), 90. A. Lopes (LYO), 90+7. Paquetá (LYO)   74. Lasne (BST)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:4.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo (C), Denayer, De Sciglio (55. Cornet) – Caqueret (55. Paquetá), Bruno (84. Diomande), Aouar – Kadewere, M. Dembélé (78. Cherki), Toko Ekambi (55. Depay).
    Náhradníci: Pollersbeck – Paquetá, Depay, Diomande, Jean Lucas, Bard, Cornet, Cherki, Binlamrí.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Hérelle, Chardonnet, Duverne (C), Ludovic Baal (84. Perraud) – Honorat (64. Cardona), Battocchio (84. Magnetti), Lasne, Philippoteaux (65. Faivre) – Mbock, Charbonnier (84. Mounié).
    Náhradníci: Cibois – Tavares, Mounié, Faivre, Cardona, Magnetti, Perraud, Faussurier, Brassier.

    Rozhodca: Brisard – Pages, Drouet