Arsenal – Southampton 1:1 (kon.) | Leeds – Newcastle 5:2 (kon.) | Leicester – Everton 0:2 (kon.)
Fulham – Brighton 0:0 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (1:1)
Tottenham Hotspur
Streda 16.12.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:51:45)
     
    Liverpool vyhráva priamy súboj o prvé miesto tabuľky Premier League. Domáci boli lepším tímom a aj keď mali šance aj Spurs, tak hrdinom sa stal v 90. minúte Roberto Firmino, ktorý prudkou hlavičkou rozhodol.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Lucas Moura ešte centroval z rohu, lenže Rhys Williams loptu odvrátil a tá sa dostala až k Hugovi Llorisovi.
     
    90+2
    Sergio Reguilón dostal loptu zľava do pokutového územia, centrova pred bránku. Lucas Moura by sa možno dostal k hlavičke, no skvele zasiahol Alisson.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
    90. Roberto Firmino (LIV) - 2:1
     
    90
    Liverpool dal gól!
    Andrew Robertson zahral rohový kop centrom na hranicu malého vápna, kde si najlepšie naskočil ROBERTO FIRMINO a poslal rezolútnu hlavičku do rohu bránky. Hugo Lloris na toto nemal najmenší nárok. LFC dosť možno rozhodujú o troch bodoch. Brazílčana neubránil Toby Alderweireld.
     
    89
    Nebol to center, pretože loptu si na priam strelu z nejakých 25 metrov postavil Eric Dier. Trafil síce bránku, lenže mieril do stredu, kde sa nachádzal Alisson.
     
    88
    Sergio Reguilón potiahol loptu po ľavom krídle, prihral a Dele Alli získal priamy kop po faule na jeho osobu. Tottenham bude mať šancu poslať center pred bránku Alissona.
     
    87
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Dele Alli.
     
    86
    Son Heung-min vyslal loptu pred vápno súpera, kde nabiehal už zdravý Harry Kane. Včas vyštartoval z bránky Alisson a predviedol dobrý odkop.
     
    85
    Harry Kane je stále na hracej ploche, potrebuje ošetrenie. Nemalo by to byť ale nič vážne, kvôli čomu by nemohol pokračovať v závere stretnutia.
     
    84
    Liverpool získal priamy kop na ľavom krídle. Nízky center odvrátil Harry Kane, následne sa zrazil s Wijnaldumom. Anglický útočník avizuje zdravotný problém.
     
    83
    Znova to skúšal zľava Sadio Mané. Najskôr jeho prihrávku zrazil Moussa Sissoko a keď sa lopta vrátila, tak ju poslal do päťky, kde nedokázal nič urobiť dvomi obrancami strážený Roberto Firmino.
     
    82
    Sadio Mané preniesol hru na pravú stranu pokutového územia, kde si ju spracoval Curtis Jones a poslal tvrdý pokus do Daviesa stojaceho pred ním.
     
    81
    Sadio Mané centroval zľava, pred bránkou Llorisa bol iba Roberto Firmino, ktorého si defenzíva Tottenhamu bez problémov vo vzduchu postrážila.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Prípadný gól by mohol rozhodnúť o troch bodoch. Nikto nechce spraviť chybu, ale tímy hrajú ofenzívne.
     
    79
    Harry Kane napriek horšiemu prvému dotyku loptu na hranici šestnástky skrotil a poslal technický pokus na zadnú žrď. Výbornou strelou ju tesne minul.

    Matej Kubove

    Góly: 26. M. Salah, 90. Firmino – 33. Son Heung-min

    Karty:   48. Lo Celso (TOT), 54. P.-E. Höjbjerg (TOT)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson – Jones, J. Henderson, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Phillips, N. Williams, Keïta, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Origi.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, Alderweireld, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Bergwijn (76. Reguilón), Lo Celso (59. Lucas Moura), Son Heung-min (87. Alli) – Kane.
    Náhradníci: Hart – Reguilón, Rodon, Winks, Alli, Ndombèlé, Lucas Moura.