Slavia – Fiorentina 0:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
0:1 (0:0)
ACF Fiorentina
cz Streda 16.12.2020, 14:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Liga majstrov - ženy • 1. kolo
     
    Z mé strany je to už vše. Rád bych Vás ale pozval ke sledování večerního utkání ženské Ligy mistrů, v němž budou Sparťanky bojovat o postup na hřišti Glasgow City. Na shledanou! (16:06:24)
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:11.
     
    Tak tohle je pro fotbalistky Slavie obrovská smůla! Jen pár sekund je dělilo od bezbrankové remízy, která by je poslala do osmifinále Ligy mistryň. V samotném závěru avizovaného nastavení si nepohlídaly standardní situaci. Centr Bonettiové našel hlavu střelkyně Daniely Sabatinové, která svým zásahem rozhodla o postupu italského celku.

    Fiorentina byla v prvním poločase lepší. Měla i šance, které ale Pražanky přežily. Po změně stran už hrály sešívané hráčky aktivněji a soupeřky dobrým taktickým výkonem do ničeho většího nepouštěly. Ani do závěrečného tlaku. Až přišla 95. minuta...
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Daniela SABATINIOVÁ - 0:1
     
    90+5
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tohle je pro slávistky sportovní tragédie! Poslední standardku zápasu zahrála Bonettiová, na jejíž centr si naskočila DANIELA SABATINIOVÁ. Ta to hlavou lépe trefit nemohla. Hlavičkovala do země a míč skončil u levé tyče z pohledu marně se natahující brankářky Sladké.
     
    90+4
    Slávistky rozehrály a Jarchovská se dostala ke střele, kterou lapila Schroffeneggerová. Následoval protiútok Fiorentiny, který byl zastaven žlutým faulem Mii Perssonové.
     
    90+3
    Černá si na útočné polovině došla pro faul od Tortelliové. Standardka pro Slavii.
     
    90+1
    Martina Piemonteová měla v pokutovém území napraženo, ale balón trefila špatně a brankářka Sladká tak měla snadnou práci.
     
    90+1
    Rozhodčí Olofssonová nastaví ještě pět minut!
     
    90
    Ve chvíli, kdy potřebují hosté tlačit, kombinovaly slávistky u jejich šestnáctky. K centru se nakonec dostala Divišová, míč sebrala brankářka Schroffeneggerová.
     
    89
    Rozehrávala ho Franny Černá. Slávistky se dostaly k odraženému míči a zase mohou šetřit čas.
     
    89
    Rohový kop Slavie. Ano, tam to domácí hráčky chtějí dohrát.
     
    88
    Slávistky hrají ve druhém poločase takticky velmi dobře. Byť jsou hráčky Fiorentiny opravdu kvalitní na míči a v kombinaci, moc si toho nevytvořily.
     
    87
    Gabriela Šlajsová zabrala na levé straně a dostala se i k centru. Míč jen prolétl šestnáctkou Violy, pro domácí hráčky je ale pozitivní, že se hraje v bezpečné vzdálenosti od jejich svatyně.
     
    85
    Tereza Krejčiříková do toho dnes dala vše a má odpracováno. Na poslední minuty ji nahrazuje Franny Černá. Odstoupila také Tereza Kožárová, kterou vystřídala Denisa Veselá.
     
    84
    Krejčiříková evidentně kulhá, chce ale duel dohrát. Slavii dělí pár minut od postupu.
     
    83
    Tereza Krejčiříková skončila po tvrdém, ale férovém, souboji s protihráčkou na zemi. Vypadá to, že si z toho odnesla koňara.

    Martin Augustin

    Góly: 90+5. Sabatiniová

    Karty:   90+4. Perssonová (SLA) – 9. Breitnerová (FIO), 70. Piemonteová (FIO), 77. Tortelli (FIO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:11.
    SK Slavia Praha: Sladká – Jarchovská, Necidová, Pincová, Bartovičová (C) – Perssonová, Cahynová – Divišová, Krejčiříková (85. Černá), Szewieczková (63. Šlajsová) – Kožárová (85. Veselá).
    Náhradníci: Votíková – Huvarová, Khýrová, Karasová, Černá, Veselá, Šlajsová, Šurnovská, Žemberyová.

    ACF Fiorentina: Schroffeneggerová – Thögersenová, Quinnová, Tortelliová (C), Zanoliová (65. Vigilucciová) – Netová, Breitnerová, Mascarellová (62. Adamiová) – Kimová (61. Piemonteová), Sabatinová, Bonettiová.
    Náhradníci: Öhrströmová, Forcinellaová – Cordiaová, Arnthová, Adamiová, Vigilucciová, Middagová, Ripamontiová, Monnecchiová, Piemonteová, Baldiová, Clellandová.

    Rozhodca: Olofssonová – Aronssonová, Elfstrandová (SWE)
    10.12.2020
    Fiorentina - Slavia 2:2

    Góly: 4. Quinnová, 79. Sabatinová – 39. Perssonová, 59. Divišová

    Karty:   19. Bonettiová (FIO), 25. Netová (FIO), 52. Clellandová (FIO) – 53. Cahynová (SLA), 62. Bartovičová (SLA), 71. Perssonová (SLA), 90+3. Kožárová (SLA)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:24.