Wolverhampton – West Bromwich 2:3 (kon.) | Leeds – Brighton 0:1 (kon.) | West Ham – Burnley 1:0 (kon.)
Fulham – Chelsea 0:1 (kon.) | Leicester – Southampton 2:0 (kon.)
koniec
Leicester City
2:0 (1:0)
Southampton FC
Sobota 16.01.2021, 21:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas už nebol tak zviazaný taktikou ako ten prvý. Hostia sa snažili hrať s loptou, ale Leicester pracoval v defenzíve dobre. Nevyužil niekoľko šancí definitívne rozhodnúť, nakoniec sa trafil ešte raz v úplnom závere. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (22:57:29)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Harvey Barnes (LEC) - 2:0
     
    90+5
    Leicester City dáva gól!
    Domáci definitívne rozhodujú o výhre. Southampton už bol s takmer všetkými hráčmi v ofenzíve, takže sa vytvorilo veľké okno a HARVEY BARNES v samostatnom úniku prekonal McCarthyho.
     
    90+4
    James Ward-Prowse našiel iba hlavy hráčov Leicesteru. Tí loptu posunuli na hranicu veľkého vápna, Stuart Armstrong technicky minul bránku.
     
    90+3
    Theo Walcott dostal prihrávku do šestnástky, poslal ju k čiare a Daniel N'Lundulu získal roh, pretože jeho center pred bránku zrazil Çağlar Söyüncü.
     
    90+2
    James Ward-Prowse centroval z priameho kopu, loptu dostal preč Wilfred Ndidi. Southampton sa rýchlo usadil na útočnej polovici a snaží sa vytvoriť si záverečný tlak.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Ayoze Pérez zahadzuje ďalšiu možnosť, po kolmici za obranu bol sám pred bránkou. Alex McCarthy proti nemu vybehol, zakončenie Španiela išlo nad brvno.
     
    89
    Marc Albrighton poslal na krídlo loptu skôr preto, že ju stihol na hracej ploche, ale potreboval ju niekde nasmerovať, no Jamie Vardy zapol motory, dostal sa k nej a prihrával pred bránku. Jack Stephens dobre zasiahol, následne strieľal Wilfred Ndidi nad.
     
    88
    Jan Bednarek vyslal loptu za obranu súpera, lenže jeho spoluhráči boli ďaleko a brankár Kasper Schmeichel všetko skontroloval.
     
    87
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Ibrahima Diallo, prichádza Yan Valery.
    86. Jamie Vardy (LEC)
     
    86
    Po rohovom kope zakončenie neprišlo, brankár Alex McCarthy vyskočil najvyššie a loptu skryl vo svojich rukaviciach.
     
    85
    Domáci sa zahrávajú, už mali druhú obrovskú šancu, aby sa dostali do náskoku o dva góly. Na konci brejku bol Jamie Vardy, ktorý si krásne položil posledného stopéra a bol sám pred gólmanom, lenže Alex McCarthy predviedol proti zakončeniu zblízka úžasný zákrok.
     
    84
    Kyle Walker-Peters poslal sprava veľmi dobrý center pred päťku, lenže Daniel N'Lundulu sa k hlavičke nenatlačil, pretože pred ním zasiahol Jonny Evans.
     
    83
    Jamie Vardy si síce prebral pas do pokutového územia súpera, lenže potom prihral dozadu a Leicester bol vytlačený do stredu poľa.
     
    82
    Wilfred Ndidi získal loptu na svojej polovici, okamžite ju posielal za obranu súpera. Jan Bednarek zasiahol včas pred Vardym.

    Matej Kubove

    Góly: 38. Maddison, 90+5. H. Barnes

    Karty:   15. Fofana (LEC), 45. Albrighton (LEC) – 44. Diallo (SOT), 59. Bertrand (SOT)


    Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Fofana (53. Söyüncü), J. Evans – Castagne, Tielemans, Ndidi, Albrighton – H. Barnes, Maddison (77. Ayoze Pérez) – Vardy (90+1. Iheanacho).
    Náhradníci: D. Ward – Amartey, Iheanacho, R. Pereira, N. Mendy, Ayoze Pérez, Söyüncü, Thomas, Ünder.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Bednarek, Bertrand – Armstrong, Diallo (87. Valery), Ward-Prowse (C), Smallbone (61. N'Lundulu) – Walcott, Adams (72. S. Long).
    Náhradníci: Forster – Chauke, S. Long, N'Lundulu, Valery, Vokins, Ferry, Tchaptchet, Watts.