Burnley – Arsenal 1:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Southampton 0:2 (kon.) | Aston Villa – Wolverhampton 0:0 (kon.)
Brighton – Leicester 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:1 (1:1)
Arsenal FC
cz Sobota 06.03.2021, 13:30 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Arsenal remizoval se zachraňujícím se Burnley, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního odpoledne. (15:26:42)
     
    Arsenal ztrácí další body a doplatil především na neproměněné šance z prvního poločasu, kdy byl dominantní. Jenomže neuvěřitelnou chybu předvedl Granit Xhaka, jenž soupeři daroval vyrovnání! Ve druhém poločase se dlouhou dobu nic nedělo, ale v samotném závěru oba celky zahodily několik povedených akcí. V nastaveném času pak selhal Dani Ceballos, jenž napálil balon do tyče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Dani Ceballos (ARS)
     
    90+4
    V poslední minutě nastřelil Arsenal tyč! Ve druhé vlně se nacházel Dani Ceballos, který napálil pravou tyčku! Následně Pierre-Emerick Aubameyang přihrával před branku, ovšem našel jen soupeře. To byl ale pořádný závar před brankou Burnley!
     
    90+3
    K odraženému míči se v šestnáctce dostal Pierre-Emerick Aubameyang, který okamžitě vystřelil jen do nohy Bena Meea, který je hrdinou okamžiku!
     
    90+2
    Calum Chambers nezvládl první dotek s míčem, a tak se následně dopustil faulu. Domácí mužstvo už nikam nespěchá a vypadá to, že bod bere!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!

    Arsenal dál kombinoval na útočné polovině a o nepovedenou střelu se postaral David Luiz. Následně se faulu dopustil Nicolas Pépé.
     
    89
    Další akce hostujícího mužstva skončila po ruce, kterou zahrál Alexandre Lacazette. Utkání se už velmi rychle blíží ke svému konci!
     
    87
    Na levé straně se pohyboval nově příchozí Jay Rodriguez, jehož pokus zamířil jen vedle branky. Arsenalu už moc času na vstřelení branky nezbývá, naopak Burnley asi bude bod brát.
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Matěj Vydra, přichází Jay Rodriguez.
     
    86
    VAR červenou kartu zrušil, jelikož Erik Pieters opravdu zahrál ramenem, čímž vyškrábl míč na břevno. Arsenal byl velmi blízko vedoucímu gólu!
    84. Nicolas Pépé (ARS)
     
    84
    V pokutovém území se nacházel znovu osamocený Nicolas Pépé, který volejem poslal balon do levé části branky, kde se nacházel Erik Pieters! Ten vytrčil ruku, ale spíše ho balon trefil do ramene! Rozhodčí tasil červenou kartu, což řeší VAR!
     
    83
    Londýnští zřejmě pochopili, že musejí začít hrát, jinak ztratí další body. Sledujeme tak další kombinaci Arsenalu na útočné polovině hrací plochy.
     
    82
    Arsenal zahodil další velkou příležitost! Kieran Tierney přihrával před branku, kde se na hranici malého vápna nacházel Nicolas Pépé, který míč jel lízl, a tak v jasné pozici netrefil bránu Burnley!
     
    81
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Thomas Partey, přichází Dani Ceballos.
    79. Chris Wood (BLY)
     
    79
    Matěj Vydra posunul míč někam k penaltovému puntíku, kde se nacházel v náběhu Chris Wood. Jeho zakončení šlo po zemi a zastavil jej fenomenálním zákrokem nohou Bernd Leno!

    Michal Luxa

    Góly: 39. Wood – 6. Aubameyang (Willian)

    Karty:   71. Pieters (BLY) – 55. Saka (ARS)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:12.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor (64. Pieters) – Gudmundsson (67. Brady), A. Westwood, Brownhill, McNeil – Vydra (86. Jay Rodriguez), Wood.
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Dunne, Pieters, D. Stephens, Jay Rodriguez, K. Long, Benson, Bardsley, Brady.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, David Luiz, Marí, Tierney – Partey (81. D. Ceballos), Xhaka – Saka, Odegaard (63. A. Lacazette), Willian (70. Pépé) – Aubameyang (C).
    Náhradníci: Ryan – Martinelli, Bellerín, Pépé, D. Ceballos, Gabriel, A. Lacazette, Alnaní, Holding.