Sigma Olomouc – Pardubice 0:1 (kon.) | Liberec – Ostrava 0:0 (kon.) | Opava – Slovácko 1:2 (kon.)
Sparta Praha – Teplice 7:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
7:2 (4:1)
FK Teplice
cz Sobota 03.04.2021, 18:30 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Česká FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Sparta na druhém místě zase odskočila Slovácku a Jablonci na rozdíl pěti bodů, oproti Jablonci ještě má zápas k dobru. Nyní ji čeká velmi těžké období, když během dvou týdnů se utká dvakrát s Jabloncem, se Slavií i se Slováckem.

    Teplice zůstávají v tabulce čtrnácté s náskokem sedmi bodů na sestupové pásmo. Během nadcházejícího týdne se pak dvakrát utkají s Mladou Boleslaví, nejdříve ve středu ve čtvrtfinále poháru, v neděli pak v důležitém ligovém zápase. (20:26:27)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:9.
     
    O sparťanské výhře bylo rozhodnuto už o poločase, kdy díky hattricku Ladislava Krejčího mladšího vedla 4:1, do šestnácti minut po změně stran navíc přidala další tři branky. Trenér Vrba pak prostřídal polovinu sestavy, čehož Teplice využily ke zkorigování skóre na 2:7, na více už se ale nevzmohly.
     
    Sparta na Letné deklasovala Teplice 7:2 a po remíze v Českých Budějovicích se vrátila na vítěznou vlnu, navíc ve třech domácích zápasech pod Pavlem Vrbou vstřelila neuvěřitelných patnáct branek.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    David Moberg Karlsson na pravém křídle vybojoval rohový kop, ten už ale rozhodčí Machálek nenechal rozehrát a závěrečným hvizdem ukončil zápas.
     
    90+1
    Hlavní arbitr Jan Machálek přeci jen jednu minutu nastavuje.
     
    90
    Rozeběhla se devadesátá minuta, Teplice vhazují na vlastní polovině a utkání už se spíše jen dohrává.
     
    88
    Teplice drží míč ve středu hřiště a závěr utkání už se pomalu blíží. Dá se očekávat jen minimální nastavení, pokud vůbec rozhodčí Machálek k nějakému sáhne.
     
    87
    K Polidarově centru se snažil protlačit Ondřej Novotný, do zakončení se ale nedostal.
     
    85
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Lukáš Mareček, přichází Admir Ljevaković.
     
    84
    Sparťané zatlačili soupeře před jeho branku, nikdo v rudém se ale k zakončení nedostal, nakonec domácí přicházejí o míč po příliš dlouhém přenesení na pravé křídlo.
     
    83
    Hosté vystihli Vitíkovu přihrávku po ose hřiště na Karabce, pak se jim ale nepovedlo založit útočnou akci a k míči se vrátili sparťané.
     
    81
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice rozjely přečíslení čtyř proti dvěma, Pavel Moulis akci sice zprvu přibrzdil a nechal doběhnout sparťanské hráče, přesto se mu povedlo přihrát volnému PATRIKU ŽITNÉMU, jenž střelou přesně ke vzdálenější tyči snížil na 2:7!
     
    81
    Patrika Žitného podkopl Michal Trávník, Teplice budou rozehrávat na vlastní polovině.
     
    80
    Adam Karabec střílel od rohu pokutového území ke vzdálenější tyči, Tomáš Grigar vyrazil míč směrem k rohovému praporku.
     
    78
    Neúspěšný výpad Andrease Vindheima po pravém křídle, v souboji s Droehnlem nevybojovali ani roh, bude se kopat od teplické branky.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 3. Hložek, 13. Ladislav Krejčí ml. (Dočkal), 24. Ladislav Krejčí ml. (Plavšić), 29. Ladislav Krejčí ml. (pen.), 53. Knapík (vla.), 60. Polidar (Hložek), 61. Wiesner (Karabec) – 21. Jukl (Kučera), 81. Žitný (Moulis)

    Karty:   28. Jukl (TEP)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:9.
    AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Vitík, O. Čelůstka (75. Vindheim), Polidar – Pavelka, Ladislav Krejčí ml. (66. Trávník) – Wiesner, Dočkal (C) (61. Karabec), Plavšić (61. Moberg Karlsson) – Hložek (66. Novotný).
    Náhradníci: Heča – Souček, Vindheim, Trávník, Novotný, Karabec, Moberg Karlsson.

    FK Teplice: Němeček (46. Grigar) – Hyčka (38. Černý), Mazuch (38. Gabriel), Knapík, Droehnle – Mareček (85. Ljevaković), Kučera (C) (71. Žitný) – Kodad, Jukl, Moulis – V. Vukadinović.
    Náhradníci: Grigar – Ljevaković, Černý, Trubač, Žitný, Gabriel, Vachoušek.

    Rozhodca: Machálek – Horák, Kubr