Ukrajina – Rakúsko 0:1 (kon.) | S. Macedónsko – Holandsko 0:3 (kon.) | Fínsko – Belgicko 0:2 (kon.)
Rusko – Dánsko 1:4 (kon.)
koniec
Ukrajina
0:1 (0:1)
Rakúsko
Pondelok 21.06.2021, 18:00 • Arena Națională, Bukurešť (Rumunsko) • Majstrovstvá Európy • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:58:39)
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 1:4.
    Strely mimo: 2:8.
    Rohy: 4:9.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 10:11.
     
    V druhom polčase sa obraz hry v porovnaní s prvým dejstvom prakticky nezmenil. Ukrajinci si nedokázali poradiť s vysokým presingom Rakúšanov a len s veľkými problémami sa dostávali na útočnú polovicu. Rakúšania síce nemali veľa gólových príležitostí, Ukrajincov ale stále držali v pohotovosti a hlavne protihráčov nepúšťali až na výnimky k nebezpečným strelám. Rakúsko si tak na svoje konto pripisuje dôležitú výhru, ktorá sa ale dá považovať za zaslúženú. Hlavne sa však vďaka nej dostalo na druhú priečku a v osemfinále si zahrá v Londýne proti Taliansku. Ukrajinci sú tretí s 3 bodmi a musia čakať na výsledky zápasov ďalších skupín.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nadstavený čas sa odohráva na rakúskej polovici ihriska. Zinčenkov center z ľavej strany bol zablokovaný, lopta sa ale vrátila k Ukrajincom.
     
    90+1
    Ukrajinci zatlačili Rakúšanov do obrany a z krídiel poslali niekoľko zaujímavých centrov do šestnástky. Ani jeden z nich ale nezasiahol nikto v žltom a Jaremčuk bol navyše v ofsajde.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Saša Kalajdžić.
     
    88
    Rakúšania opäť dostali loptu na útočnú polovicu a dokonca sa mohli dostať i do zakončenia, Sabitzer sa ale po prihrávke Arnautovića ocitol v ofsajde.
     
    87
    Jaremčuk prenikol na pravú stranu šestnástky a z pomerne ostrého uhla cez Hintereggera vystrelil po zemi. Jeho pokus skončil tesne mimo pravej tyče Bachmannovej brány.
     
    86
    Ukrajinci sa konečne dostali na útočnú polovicu, Jarmolenkov center z pravého krídla ale bez problémov odhlavičkoval jeden z rakúskych obrancov do bezpečia.
     
    85
    Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Vitalij Mykolenko, prichádza Arťom Besedin.
     
    84
    Arnautovićov oblúčik na spoluhráča zasiahol vo vlastnej šestnástke Matvijenko hruďou a aj keď Rakúšania reklamovali hru rukou, tak hra logicky pokračovala ďalej.
     
    83
    Rakúšania prenikli k šestnástke Ukrajiny a bez väčších problémov dokázali zatlačiť protihráčov hlboko do obrany.
     
    82
    Rakúšania to už tiež pochopili a vyrazili napádať Ukrajincov. Zinčenko preto musel urýchlene rozohrať na ľavé krídlo na Mykolenka, ktorý si ale túto prihrávku na hracej ploche spracovať nedokázal.
     
    81
    Tí sa snažia loptu rozohrať, ich hra je ale veľmi statická a obrancom sa na útočnej polovici na prihrávku prakticky nikto neponúka.
     
    80
    Schlager zostal ležať na trávniku po tom, čo ho zozadu podkopol vracajúci sa Marlos. Tento zjavný faul rozhodcom unikol a lopta tak skončila na kopačkách Ukrajincov.
     
    79
    Rakúsko sa zaseklo až pri pokuse o prechod stredom poľa, Ukrajinci však loptu okamžite stratili. Ukrajincom už zrejme došli sily.
     
    78
    Tí s loptou zacúvali na vlastnú polovicu ihriska, kde si ju prihráva obranná štvorica rakúskeho tímu. Ukrajinci ju príliš nenapádajú.

    Michal Sadlek

    Góly: 21. Baumgartner


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
    Ukrajina: Buščan – O. Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko (85. Besedin) – Sydorčuk – Jarmolenko (C), Šaparenko (68. Marlos), Zinčenko, Malinovskyj (46. Cygankov) – Jaremčuk.
    Náhradníci: Pjatov, Trubin – Sobol, Sudakov, Kryvcov, Stepanenko, Marlos, Makarenko, Cygankov, Besedin, Tymčyk, Dovbyk.

    Rakúsko: Bachmann – Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba (C) – X. Schlager, Laimer (72. Ilsanker), Grillitsch – Baumgartner (32. Schöpf), Sabitzer – Arnautović (90. Kalajdžić).
    Náhradníci: A. Schlager, Pervan – Ulmer, S. Posch, Ilsanker, Gregoritsch, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schöpf, Onisiwo, Kalajdžić.

    Rozhodca: Çakır – Duran, Ongun (TUR)

    Diváci: 10 472