Salernitana – Hellas Verona 2:2 (kon.) | Spezia – Juventus 2:3 (kon.) | AC Miláno – Venezia 2:0 (kon.)
Cagliari – Empoli 0:2 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
0:2 (0:1)
Empoli FC
cz Streda 22.09.2021, 20:45Talianska Seria A • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (22:39:40)
     
    V dnešním střetnutí bylo hostující mužstvo lepším na hrací ploše! Cagliari sice vstoupilo aktivně do druhého poločasu, ovšem aktivita postupem času opadala a Empoli se dočkalo gólové pojistky. Právě hostující celek tak zaznamenal důležité vítězství, čímž se v tabulce posune výše.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dalším potrestaným hráčem je Nahitan Nández (Cagliari), který u postranní čáry šel do skluzu, v němž šlapákem trefil přes míč soupeře. Andrea La Mantia bude v pořádku a zůstane na trávníku.
     
    90+3
    Cagliari se sice snaží posílat centr před soupeřovu branku, ovšem k zakončení se nedostává a čas už se velmi krátí. Domácímu mužstvu pomůže už pouze zázrak.
     
    90+2
    Centr z pravé strany mířil do branky a Guglielmo Vicario měl obrovské starosti, aby jej dostal nad břevno. Povedlo se, čímž je Empoli stále ve dvoubrankovém vedení.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut!
     
    89
    Přes soupeře se do vápna dostal Nedim Bajrami, jenž následně mířil do zadní části branky. Obstřelil brankáře, ovšem trefil také levou tyčku.
     
    88
    Cagliari sice kombinovalo na útočné polovině, ovšem nacházelo se daleko od vápna soupeře. Po chvíli přišla další nepřesná nahrávka.
     
    87
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Andrea La Mantia.
     
    86
    Z levé strany se o centr pokusil Dalbert, jehož pokus byl sražený mimo hrací plochu. Ovšem ještě předtím se ocitl v ofsajdu, a tak se roh rozehrávat nebude.
     
    85
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Ceppitelli, přichází Leonardo Pavoletti.
     
    83
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Nicolas Haas, přichází Kristjan Asllani.
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Nedim Bajrami.
     
    82
    Velmi blízko snížení byl João Pedro, který se ocitl osamocený na levé straně vápna, odkud zamířil těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    81
    Zakončení spoluhráče zastavil v pokutovém území Keita Baldé, který se rychle otočil a chtěl sám vystřelit. Jeho snažení ztroskotalo na obránci.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby. Cagliari do druhého poločasu vstoupilo dobře, ovšem postupem času aktivita opadává.
     
    78
    Federico Di Francesco táhl další akci středem a očividně chtěl zakončit. Jeho pokus z hranice vápna byl dostupujícím obráncem zablokován.
     
    77
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Gastón Pereiro.
     
    76
    Blíží se závěrečné minuty zápasu, které budou především pro domácí hodně důležité. Cagliari totiž potřebuje dohnat dvoubrankové manko.

    Michal Luxa

    Góly: 29. Di Francesco (Haas), 69. Štulac

    Karty:   75. Godín (CAG), 90+4. Nández (CAG)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    Cagliari Calcio: Cragno – Lykogiannis (77. Pereiro), Carboni (46. Godín), Ceppitelli (85. Pavoletti) – Walukiewicz (70. M. Cáceres), Nández, Marin, Deiola (46. Strootman), Dalbert – João Pedro, K. Baldé.
    Náhradníci: Aresti, B. Radunović – Altare, Bellanova, M. Cáceres, Farias, Godín, Grassi, Ch. Oliva, Pavoletti, Pereiro, Strootman.

    Empoli FC: Vicario – Stojanović (64. Ismajli), S. Romagnoli, Viti, Marchizza – Haas (83. Asllani), Ricci (64. Štulac), Henderson – Di Francesco (83. Bajrami) – Żurkowski, Pinamonti (87. La Mantia).
    Náhradníci: Furlan – Asllani, Bajrami, Baldanzi, Cutrone, Ekong, Ismajli, La Mantia, Luperto, Mancuso, Parisi, Štulac.

    Rozhodca: Di Bello – Bindoni, Margani