Martin – Brezno 3:1 (kon.) | Skalica – Dubnica 5:1 (kon.) | Trnava – Vlci Žilina 0:0 (odl.)
Žiar nad Hronom – Humenné 0:0 (odl.) | Levice – Topoľčany 3:4 (0:1 po s.n.) | Pov. Bystrica – Modré Krídla 0:0 (odl.)
koniec
HK VITAR Martin
3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Brezno Knights
Piatok 14.01.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 33. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jaroslav Beck (tréner HK Brezno): "Vedeli sme kam cestujeme i to, že domáci majú len tie najvyššie ambície. V zápasoch sú považovaní za favorita, s tým, že sme dnes pred naším odchodom pomerne zložito dávali dohromady tím. Nakoniec sa nám to podarilo, avšak v úplne inom zložení, než na aké sme zvyknutí. Začiatok bol preto z našej strany zakríknutý, poctivou hrou sme sa snažili byť dôstojným súperom a tvoriť hokej, na ktorý sa dá pozerať. Ak ale chcete uspieť, jeden gól je málo. Doma sme naposledy síce strelili šesť gólov, inkasovali sme ale sedem. Ak by sme doma nastúpili s týmto rešpektom, ako dnes, stretnutie by sme boli zvládli o niečo lepšie. Domáci však majú slušne poskladaný tím. My ako nováčik s problémami, ktoré nás sprevádzajú, sme ale predviedli sympatický výkon. Zápas sme z našej strany neodovzdali. V zápasoch siahame na body, často nám ale zbytočne utekajú. K tomu nám neprospievajú časté zmeny v zostave, či na tréningu. Po tíme do 18 rokov sme jasne najmladším účastníkom v súťaži, čo takisto hrá svoju úlohu. V lige sú to všetko tradičné tímy, pre našich 20 – 21-ročných hráčov to nie je ľahká pozícia, byť konkurencieschopným. Na ľade či v šatni chýba tímu veliteľ, musíme sa s tým ale vyrovnať a úspech stavať na kolektívnom výkone. Čaká na nás Žilina, ktorá rozdáva v súťaži poriadne prídely. Opäť sa musíme pripraviť a namotivovať tím, aby bol favoritovi dôstojným súperom. To je jediné, čo nám zostáva. Ak by sme spadli do barážového záveru, chceme byť pripravení."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "V stretnutí sme mali optickú prevahu, súpera sme dokázali prestrieľať. Zápasu však chýbalo korenie v podobe gólov. V koncovke a predbránkovom priestore sme neboli dostatočne dôrazní. Väčšia absencia streľby sa prejavila v tom, že sme sa prispôsobili hre možno papierovo slabšieho súpera. V prípade hry s tabuľkovo vyššie postaveným tímom, z hráčov vyžaruje iná energia. Neviem, či v hlavách hráčov nastalo podcenenie súpera, zápas sme ale zvládli a ideme ďalej. Budeme sa pripravovať na najbližších súperov, tri body s Breznom sú pre nás rovnaké tri body ako v zápase s Humenným. Ak by sme dnes body nezískali, určite by nás to veľmi mrzelo. Budúci týždeň by sme mali nastúpiť proti Leviciam, ktoré v tomto kole dokázali potrápiť Topoľčany. Nikto ale nevie, čo bude zajtra, či budeme vôbec hrať. Zo zápasu ako s Breznom sa ale musíme poučiť a v nasledujúcom stretnutí nič nepodceniť. Z každého zápasu chceme brať maximálny počet bodov. Je samozrejme výborná správa, že sa dnes mohli na tribúny vrátiť diváci, aj keď len v obmedzenom počte. Veríme však, že sa postupne budú môcť vracať vo vyššom počte. Za predchádzajúce dva roky si možno priaznivci odvykli od sledovania športu či hokeja naživo, verím, že si ale cestu na štadión nájdu. Hráčom možno prítomnosť ľudí na tribúnach zo začiatku zväzovala ruky a neboli natoľko uvoľnení, účasť priaznivcov si ale vážime a sme za ňu vďační, aj za to málo, ktoré mohlo prísť. Treba však zároveň veriť a modliť sa za to, aby to o dva týždne nebolo opäť inak. Nevieme, čo nám najbližšie dni prinesú, šíria sa rôzne správy. Dúfam, že aspoň v takomto stave to zostane do konca sezóny."

    Félix Petrinec (obranca HK Brezno): "Každé stretnutie sa snažíme o to, aby sme súperovi urvali aspoň bod. Súperov trápime, vždy tomu ale chýba kúsok šťastia, možno skúsenosti. K cieľu sa však blížime a verím, že už čoskoro budeme bodovať naplno. Ako tím sa o to všetci snažíme. Dnes nám nevyšli presilové hry, i napriek tomu, že sa im na tréningoch venujeme. Určite sa potrebujeme v tejto časti zlepšiť, strieľať z každej pozície, jednoducho nech to lieta okolo brankára. Je potrebné dobre cloniť, raz to tam začne padať. S Trnavou to nebol doma najhorší zápas. Vždy však doplácame na neustráženie si súpera. Akonáhle strelíme gól, veľmi rýchlo inkasujeme, s čím sa potýkame celú sezónu. Na tejto našej slabine musíme popracovať, keďže sa pred strelením gólu natrápime, chybu v obrane však vieme vyrobiť veľmi rýchlo. Tieto momenty nás porážajú, keďže aj dnes sme boli svedkami rovnakého prípadu. Ak by sme dokázali v druhej tretine udržať nerozhodné skóre, sme v treťom dejstve svedkami iného hokeja. V stredu chceme potrápiť Žilinu, do stretnutia dáme všetko. Verím, že môžeme uhrať dobrý zápas a možno aj body."

    Miloš Fafrák (útočník HK VITAR Martin): "V domácom zápase so Slovanom som utrpel otras mozgu. Po zákroku súpera som v tento deň nič necítil, na druhý deň to však bolo podstatne horšie a musel som navštíviť lekára. Dnes som však rád, že sa mi podarilo streliť gól po dlhšej prestávke. Brezno v dnešnom stretnutí podržal brankár. Bolo to zvláštne stretnutie. Hráči súpera hrali dobre, jazdili a určite nás potrápili. Z tohto dôvodu som rád za víťazstvo. Keďže nám zápas v nedeľu odpadol, môžeme si cez víkend oddýchnuť. Viem, že budeme mať následne aj s dohrávkami náročný program, musíme sa ale situácii prispôsobiť. Budúci týždeň nás čakajú dve stretnutia s nižšie postavenými tímami v tabuľke, nebudú však o nič ľahšie ako zápasy s tímami vyššie. Uspieť v nich však bude úlohou celého tímu. Samozrejme, pred záverom základnej časti sa už pripravujeme na play-off. Ladíme formácie, nacvičujeme presilové hry a ďalšie záležitosti smerujúce k vyraďovacej časti." (23:15:03)
     
    Martin si poradil s Breznom 3:1. Góly: 8. Dvořák (Toma), 25. Poliaček (Dírer, Toma), 29. Fafrák (Paulíny, Charvát) – 24. Petrinec (Sarvaš, Surový).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Kylnar vyváža puk do bezpečia. Hostia môžu záver zápasu prečkať v pásme domáceho tímu.
     
    59:16
    Tiainen triafa hornú žŕdku v závere tretieho dejstva. Domácich to ale nemusí mrzieť.
     
    58:51
    Surový v tlačenici pred domácou bránkou. Skúšal zasiahnuť puk.
     
    58:11
    Gabriel Olejník (BRZ) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    57:43
    Oba tímy v plnom počte. Charvát i Dvonč na ľadovej ploche.
     
    57:21
    Šebest stíha puk. Skúša ešte trafiť domácu bránku.
     
    56:32
    Kľučkujúci Paulíny. Táto paráda nepriniesla ohrozenie hosťujúcej bránky.
     
    55:42
    Marek Charvát (MAR) inkasuje dve minúty za údery.
     
    55:42
    Ronald Dvonč (BRZ) inkasuje dve minúty za údery.
     
    55:24
    Juščák na útočnom výlete. Bojuje sa za bránkou hostí.
     
    54:26
    Domáci v plnom počte. Charvát na ľadovej ploche.
     
    54:20
    Lavička môže vyviezť puk. Domáci sa oslobodzujú.
     
    54:07
    Petrinec pripravil pozíciu pre Šebestu. Strela z prvej.
     
    53:16
    Petrinec forhendom. Glosár si siahol na puk.
     
    53:02
    Lavička vybojoval buly a Toma mohol vyhodiť puk. Cenné sekundy pre domáci tím.
     
    52:25
    Marek Charvát (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 8. Dvořák (Toma), 25. Poliaček (Dírer, Toma), 29. Fafrák (Paulíny, Charvát) – 24. Petrinec (Sarvaš, Surový)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj, Nátny, Burzík – Thomka, Bartoš A. – Tiainen, Murček, Paulíny – Toma, Dírer, Poliaček – Novák, Huhtela, Fafrák – Juščák, Babka, Ďurina
    Tréner: Daniel Babka

    Brezno Knights: Gajan (Romančík) – Petrinec, Španko – Homola, Viktorin – Ganz, Petrek – Benka-Rybár – Surový, Dvonč, Sarvaš – Olejník, Kylnar, Veselý – Šebest, Rybár, Kraut – Bálint, Zemko, Ďördík
    Tréner: Jaroslav Beck

    Rozhodca: Valachovič, Jobbágy – Tomáš, Varga, Holomek (inštruktor)

    Diváci: 348