Feyenoord – AS Rím 1:0 (kon.) | Manchester United – Sevilla 2:2 (kon.) | Juventus – Lisabon 1:0 (kon.)
Leverkusen – St.Gilloise 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
2:2 (2:0)
FC Sevilla
cz Štvrtok 13.04.2023, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Európska liga • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:12. (23:09:43)
     
    Bláznivé utkání mezi Manchesterem United a Sevillou dospělo k vyrovnanému výsledku 2:2, do odvety tak šance na postup zůstávají otevřené na obě strany.

    Úvodní dějství vyšlo domácímu favoritovi na výbornou, když odskočil do dvoubrankového náskoku zásluhou dvou tref Marcela Sabitzera. Druhý poločas už probíhal ve výrazně vyrovnanějším duchu. Antonymu nejprve ve snaze o navýšení vedení zabránila pravá tyčka, načež v 84. minutě zaváhal Tyrell Malacia, který pustil míč na Navase a jeho střílený centr nasměroval za záda bezmocného de Gey.

    A to nebylo vše. V době, kdy domácí neměli k dispozici žádné střídání, tak se zranil Martínez a domácí tedy dohrávali o deseti, přičemž hosté přesilovku využili ve druhé nastavené minutě a znovu s obrovským štěstím, nepřesnou hlavičku en-Nesírího si za záda vlastního gólmana srazil Harry Maguire.

    Doufejme, že odvetné utkání nabídne podobně atraktivní podívanou, na programu je příští čtvrtek, úvodní výkop na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán proběhne opět ve 21 hodin.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Po souboji s Wan-Bissakou vybojoval Ivan Rakitić pro Sevillu rohový kop, který sám provedl, Harry Maguire přehlavičkoval Marcãa.
     
    90+5
    Rudí ďáblové zaútočili v deseti. Christian Eriksen běžel s míčem dobrých dvacet metrů, vzápětí nahrával Pellistrimu za paty.
     
    90+4
    Hosté určitě cítí, že by přesilovky mohli zužitkovat i v parádní obrat, po lajně sprintujícího Ocampose v poslední chvíli zastavil Tyrell Malacia.
    90+2. Harry MAGUIRE - 2:2
     
    90+2
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Přesilovku způsobenou zraněním soupeře Mendilibarova družina využívá a posouvá stav do vyrovnané podoby! Ocampos vyprodukoval dokonalý centr zprava na Júsufa en-Nesírího. Hlavička Maročana nesměřovala do brány, jenže míč šťastně pro hosty trefil HARRYHO MAGUIREA do hlavy a zamířil nechytatelným způsobem k pravé tyčce. Manchester United si tedy vstřelil dva vlastní góly.
     
    90+1
    K vyrovnávací trefě moc nechybělo! Po centru z levé strany se do vzduchu vyšponoval Júsuf en-Nesírí, dobře mířenou hlavičku k pravé tyčce vyškrábl de Gea konečky prstů.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Gonzalo Montiel, přichází Alejandro Gómez.
     
    90
    Otálejícího Marcose Acuñu zastavil talentovaný Facundo Pellistri ve skluzu faulem oceněným kartónkem žluté barvy.
     
    89
    Z pravé strany vyprodukoval Suso místo očekávaného centru prudkou ránu na bránu, připravený de Gea zasáhl pravou rukou.
     
    88
    Hodně naivně se pokusil Suso vybojovat přímý kop těsně za velkým vápnem, mezi ním a Casemirem nedošlo k žádnému kontaktu.
     
    87
    Zranění Martíneze znamená, že domácí musí dohrávat zápas v deseti, protože Erik ten Hag již vyplýtval pět dostupných změn a v případě obránce se nejednalo o zranění hlavy, které by umožnilo šesté střídání.
     
    86
    Těžké chvilky prožívá Lisandro Martínez, jenž utrpěl zranění pravé nohy a slzy v očích značí, že to zřejmě nebude absence o délce pár dnů. Argentinského stopera sympatiky odnesli za postranní čáru dva protihráči.
    84. Tyrell MALACIA vlastní - 2:1
     
    84
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Ohromně důležitá trefa pro španělský tým! Proti přetaženému pasu na pravou stranu šestnáctky trestuhodně zaváhal TYRELL MALACIA, který pustil míč na Navase. Zkušený Španěl vzápětí střílenou nahrávkou pod sebe trefil právě levého beka, od nějž se balón odrazil do de Gey a za brankovou čáru, vlastní gól je připsán tečujícímu obránci.
     
    83
    Útok domácího mužstva pokračoval rohovým kopem. Centr doputoval do prostoru, kde se pohyboval Casemiro, střela v záklonu zamířila nad břevno.

    Milan Huppert

    Góly: 15. Sabitzer (B. Fernandes), 21. Sabitzer (Martial) – 84. Malacia (vla.), 90+2. Maguire (vla.)

    Karty:   41. B. Fernandes (MAN), 65. Antony (MAN), 90. Pellistri (MAN) – 11. Montiel (SEV), 25. Rakitić (SEV), 39. Lamela (SEV), 58. Gudelj (SEV), 72. Acuña (SEV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane (46. Maguire), L. Martínez, Malacia – Casemiro, Sabitzer – Antony (81. Pellistri), B. Fernandes (C) (62. Eriksen), Sancho (62. Elanga) – Martial (62. Weghorst).
    Náhradníci: Butland, Vítek – Dalot, Fred, Iqbal, Lindelöf.

    Tréner: Erik ten Hag

    FC Sevilla: Bounou – Montiel (90. A. Gómez), Nianzou (73. Suso), Marcão, Acuña – Fernando, Gudelj – Ocampos, Rakitić (C), Ó. Torres (46. Navas) – Lamela (66. En-Nesyri).
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Badé, Gil, Mir, Rekik, Telles.

    Tréner: José Luis Mendilibar

    Rozhodca: Zwayer – Lupp, Achmüller (GER)

    Diváci: 72 825
    Štvrtok 20.04.2023
    Sevilla - Manchester United 3:0

    Góly: 8. En-Nesyri (Lamela), 47. Badé (Rakitić), 81. En-Nesyri

    Karty:   73. Bounou (SEV) – 56. Casemiro (MAN), 59. Antony (MAN), 90+3. Shaw (MAN)

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:12.