USA – Česko 3:0 (kon.) | Švajčiarsko – Nemecko 1:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 1:3 (kon.)
Kanada – Fínsko 4:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Nemecko
cz Štvrtok 25.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:11
    Jonas Müller zkomplikoval Německu situaci a odpyká si dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    38:14
    Pronikající Marco Miranda byl na modré zastaven kolenem Maksymilianem Szuberem, jasný faul. Rozhodčí to nakonec posoudili jako nedovolené bránění, na dvou minutách pro německého zadáka to však nic nemění.
     
    31:01
    Hvězdný Moritz Seider v rohu kluziště přilepil na mantinel jednoho z hráčů Švýcarska a rozhodčí jeho zákrok vyhodnotili jako nedovolený. Po kontrole u videa je z toho trest na 5 minut a dokonce utkání! Velká komplikace pro Německo!
     
    29:45
    Rovnovážný stav hráčů na ledě nám ovšem vydržel pouze pár desítek sekund. Před brankovištěm soupeře totiž jednoho z hráčů Německa zasáhl vysokou holí Enzo Corvi. Tentokrát je to za dvě minuty.
     
    24:53
    Andres Ambühl si odpyká čtyřminutový trest za vysokou hůl. Němci si tak zahrají druhou přesilovku.
     
    11:35
    Christian Marti před vlastní branku musel zatáhnout za záchrannou brzdu a útočníka soupeře poslal k zemi krosčekem. Přesilovka pro Německo.

    Tomáš Chalupa

    Šárka Kolková

    Góly a asistencie: 21. Siegenthaler (Fiala, Kukan) – 7. Kastner (Wissmann, J. Müller), 38. Peterka (Kahun, Gawanke), 39. Sturm (Stachowiak, J. Müller)


    Švajčiarsko: Mayer (Genoni) – Siegenthaler, Kukan, Moser, Glauser, Marti (A), Loeffel, Fora – Fiala, Hischier, Riat – Niederreiter (C), Corvi, Ambühl (A) – Miranda, Haas, Simion – Herzog, Richard, Bertschy – Senteler.
    Tréner: Patrick Fischer

    Nemecko: Niederberger (Strahlmeier) – M. Müller (C), Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Sturm, Ehl – Noebels (A), Kastner, Fischbuch – Varejcka, Tuomie, Stachowiak – Schütz.
    Tréner: Harold Kreis

    Rozhodca: Ansons, Bjork – Hautamaki, Zunde

    Diváci: 2896