Tisková konference k MS v ledním hokeji žen 2025 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k MS v ledním hokeji žen 2025

cz Štvrtok 18.04.2024, 14:00 • Restaurace Solnice, České Budějovice • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference končí. (14:21:24)
     
    Tato „Hrdinka“ by měla být také maskotem hokejového MS 2025 žen.
     
    Celý koncept vznikal tak, že je postavený na slovu „vzor“. Inspirací byly hráčky národního týmu, které považuji za hrdinky a proto je hlavním motivem žena – hrdinka.
    Logo symbolizuje začátek každého turnaje, vidíme dvě hokejky a puk, které značí také písmeno H – hrdinka.
     
    Filip Krégl – tvůrce nové identity MS žen: probíhá prezentace celého konceptu.
     
    Jiří Šindler – dali jsme si předsevzetí, že MS žen v Českých Budějovicích bude nezapomenutelné. Jihočeský kraj a České Budějovice se nabízí – je to místo, kam se sjíždí celá Česká republika a my chceme ukázat, že kraj je nejen krajem sportu, ale že i nabízí i jiná místa, jiné aktivity – například pro trávení volnočasových aktivit. My uděláme s organizačním týmem maximum.
     
    Sledoval jsem i hokejové MS v Kanadě, sice to tam nevyšlo na medaili, ale věřím, že to v Českých Budějovicích už zacinká...
     
    Náměstek primátorky Petr Maroš – navážu na slova prezidenta Českého hokeje. Jsme hokejovým městem a my jsme rádi, že jsou vybrány právě České Budějovice. Udělali jsme na náměstí i obrazovku pro příznivce Motoru, který sváděl bitvy v play off hokejové extraligy proti Třinci a byť to nedopadlo, usilovně jsme fandili.
     
    Na hokejové MS v Kanadě jsem se dívala a budu ráda, když se našemu týmu bude v Českých Budějovicích také tak dařit.
     
    Ten závazek vnímám, jako důležitý. Probíhá zde konference cestovního ruchu, jsou tu odborníci z celé republiky a my se tak na tyto výzvy připravujeme. Rok 2028 je nejen stoletým výročím hokejového Motoru, ale i důležitý z pohledu Evropského města kultury.
     
    Primátorka Dagmar Parmová – já také děkuji, ráda jsem slyšela, že České Budějovice jsou vybrány pro takovou velkou akci. Naše město je městem sportu a snažíme se být i do budoucna být metropolí, snažíme se zvýšit kapacitu pro týmy, ale i fanoušky.
     
    Máme velkou radost, že akce MS žen 2025 se bude u nás konat, těšíme se na to.
     
    Slovo dostává Zbyněk Sýkora – chtěl bych poděkovat ženskému národnímu týmu, který se vrátil z MS v Kanadě. Líbila se mi výhra nad Německem a i zápas o bronz s Finskem. Je vidět, že se tomu na hokejovém svazu hodně věnují (reprezentaci žen).
     
    Náš vzkaz fanouškům je, že o tom víme, s klubem to řešíme a vše zajistíme, aby se fanoušci mohli s Motorem na zápas dostat.
     
    Pokud nastane ta situace, kdy budou zápasy kolidovat, vše vyřešíme – máme už i stanovený stadion, vyřešíme i dopravu... atd.
     
    S paní primátorkou si jsme vědomi, že organizace MS žen může časově kolidovat se zápasy extraligového Motoru, který, kdyby postoupil až do semifinále, muselo by dojít k odehrání zápasů někde jinde – tuto situaci usilovně řešíme mj. i s vedením Motoru.
     
    Zároveň chceme, aby naše děti měly možnost sledovat své vzory – lze zmínit Nagano, Kateřinu Neumannovou atd., což byly silné vzory pro tehdejší mládež, jak je přitáhnout ke sportu.
     
    V Táboře, J. Hradci a v Písku se budou konat i mládežnické reprezentační turnaje. Jde nám o to, že sem nalákáme i mužstva, zapadá nám to do poskytování služeb v cestovním ruchu.
     
    Chceme, aby naše spolupráce byla dlouhodobější, chceme sem dostat nejen reprezentaci žen, ale i mužů, chceme zde v roce 2026, v českobudějovické Budvar Aréně, uspořádat i zápasy Euro Hockey Tour mužů (a také v roce 2028).

    Martin Dvořák