Minnesota – Seattle 3:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:2 (kon.) | Calgary – San Jose 5:1 (kon.)
Colorado – Edmonton 5:1 (kon.) | Vegas – Anaheim 1:4 (kon.) | LA Kings – Chicago 5:4 (po pr.)
koniec po predl.
Los Angeles Kings
5:4 (0:1, 3:0, 1:3 - 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Piatok 19.04.2024, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Los Angeles se v prvním kole play-off utká s Edmontonem. Chicago končí sezónu jako druhý nejhorší tým NHL.
    60:06 Adrian KEMPE - 5:4
     
    60:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    To je rychlost, prodloužení končí už po šesti sekundách! Z buly mezi Bedardem a Kopitarem vyzvedl puk ADRIAN KEMPE. Švéd odjel do pravého kruhu a díky špatnému bránění ze strany Korchinského nechytatelně vypálil k vzdálenější tyčce. Bez asistence.
    58:38 Viktor ARVIDSSON - 4:4
     
    58:38
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings v šesti mužích v útočném pásmu vyrovnávají na 4:4! Na zadní čáře stojící Byfield sklepl Kempeho přihrávku směrem do slotu a VIKTOR ARVIDSSON bez přípravy nasměroval kotouč nad Söderblomovu levačku. Asistence: Quinton Byfield, Adrian Kempe.
     
    58:18
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Philipp Kurashev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    58:14
    Seth Jones vyhodil puk o krajní mantinel až na zakázané uvolnění. Na buly jdou Kings v šesti, Talbot je na střídačce.
    46:28 Ryan DONATO - 3:4
     
    46:28
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to je senzační obrat Hawks! Spence před brankovištěm nedostatečně hlídal RYANA DONATA a nechal ho zvednutou hokejkou ztečovat nástřel Entwistlea za Talbotova záda. Asistence: MacKenzie Entwistle.
    43:42 Joey ANDERSON - 3:3
     
    43:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Landon Slaggert u pravého mantinelu vybojoval puk na Kopitarovi JOEY ANDERSON si jeho těžkou přihrávku tělem zpracoval do jízdy a bekhendem hodil puk za klečícího Talbota. Asistence: Landon Slaggert.
    41:28 Tyler JOHNSON - 3:2
     
    41:28
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosty vrací do hry využitá přesilovka! TYLER JOHNSON převzal Korchinského přihrávku a Talbot si jeho svižnou střelu zápěstím srazil vyrážečkou do vlastní branky. Asistence: Kevin Korchinski, Ryan Donato.
     
    39:56
    Talbot agresivně vyjel proti Tinordimu. Tím ho podrazil a Hawks si zkraje třetí třetiny zahrají přesilovou hru.
    37:26 Trevor MOORE - 3:1
     
    37:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Po brilantním ťukesu už je to o dva góly ve prospěch kalifornského týmu! Arvidsson nesobecky sklepnul Danaultovu přihrávku ze zadního mantinelu na druhou tyč a tam na TREVORA MOOREA čekala jednoduchá střela do prázdné kasy. Celé akci předcházel Tinordiho pád za branku, kde se snažil vyhnout napadajícímu Danaultovi. Asistence: Viktor Arvidsson, Phillip Danault.
    36:04 Quinton BYFIELD - 2:1
     
    36:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Spence režíroval přesilovou hru od modré čáry. Puk distribuoval k levému mantinelu a následnou střílenou přihrávku od Danaulta dokázal QUINTON BYFIELD protečovat za Söderbloma. Gól platí, ačkoliv čersvě dvacetigólový střelec stál oběma nohama hluboko v brankovišti. Asistence: Phillip Danault, Jordan Spence.
     
    35:20
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Tyler Johnson – 2 min., podrážení.
     
    32:13
    Dickinson z druhé vlny podpořil rychlý kontr Vlasica a Blackwella. Po tvrdé střele do Talbota provedl dorážku levou bruslí a právě z tohoto důvodu nebyl jeho gól uznán. Rozhodčí to posoudili jako úmyslné kopnutí.
     
    31:19
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Seth Jones – 2 min., podrážení.
    24:37 Viktor ARVIDSSON - 1:1
     
    24:37
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Danault si udělal okružní jízdu útočným pásmem. Zpoza branky si vyjel na osu a díky tomu, že bránící Dickinson neměl hokejku, jednoduše přihrál do levé části hřiště. VIKTOR ARVIDSSON za to vzal bez přípravy a kotouč se z výstroje Söderbloma vykutálel až za brankovou čáru. Asistence: Phillip Danault, Trevor Moore.
    15:38 Lukas REICHEL - 0:1
     
    15:38
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Z buly v obranném pásmu se puk odrazil k LUKASU REICHELOVI. Německý útočník si ho předhodil za Laferriera s Englundem a v obrovské rychlosti dorazil až k Talbotovi. Ten mu nechal trochu místa u své levé tyče a bekhendové zakončení se tak proměnilo v první gól zápasu. Bez asistence.
     
    09:38
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Jaycob Megna – 2 min., nedovolené bránění.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 25. Arvidsson (Danault, Moore), 37. Byfield (Danault, Spence), 38. Moore (Arvidsson, Danault), 59. Arvidsson (Byfield, Kempe), 61. Kempe – 16. Reichel, 42. T. Johnson (Korchinski, Donato), 44. Joe. Anderson (Slaggert), 47. Donato (Entwistle)


    Los Angeles Kings: Talbot (Rittich) – M. Anderson, Doughty (A), Gavrikov, M. Roy, Englund, Spence, Moverare – Laferriere, Kopitar (C), Kempe – Moore, Danault (A), Arvidsson – Fiala, Lizotte, Lewis – Byfield, Dubois.
    Tréner: Jim Hiller

    Chicago Blackhawks: Söderblom (Mrázek) – A. Vlasic, S. Jones (A), Tinordi, Jayc. Megna, Korchinski – Dickinson (A), Bedard, Kurashev – N. Foligno (A), Nazar, Joe. Anderson – Reichel, Athanasiou, T. Johnson – Slaggert, Entwistle, Donato – Blackwell.
    Tréner: Luke Richardson

    Rozhodca: Schlenker, Hanson – Flemington, Mahon

    Diváci: 18 145