Třinec – Pardubice 4:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:0, 1:1) Stav série: 3:3
HC Dynamo Pardubice
cz Piatok 26.04.2024, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kotouč zůstal utopený u mantinelu, byl tam souboj o něj. Ten vyhrál PATRIK HREHORČÁK a aniž by se podíval na Draveckého, který sprintoval na ose, poslal kotouč přímo doprostřed prázdné branky Pardubic. Stav utkání 4:1.
     
    57:55
    Sedlák nahazuje do rohu a Will pouští šestého bruslaře na led.
     
    56:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hostům tah bez gólmana vyšel a přesilovku dokázali využít! Střelou mezi Kacetlovy betony se prosadil z mezikruží ROBERT KOUSAL. Asistence: Peter Čerešňák, Adam Musil. Stav utkání 3:1.
     
    55:40
    Obrovský závar před třineckou brankou! Kotouč se odráží od horní tyče!
     
    55:15
    Zmatek před Kacetlem! Čerešňák ze slotu míjí branku!
     
    54:20
    Will jede na střídačku! Hosté hrají 6/4!
     
    54:17
    Hosté z toho nakonec vytěžili přeci jen víc. Na trestnou lavici usedá Adam Helewka (TRI) za hrubost.
     
    52:13
    Další obrovská šance domácích! Cienciala byl sám s pukem na pravém puntíku, dal jej doleva na úplně volného Daňa, který byl s kotoučem před prázdnou brankou! Kotouč se mu ale namotal na hůl a do toho skočil zpět do situace Will a přikryl puk. Daňo se ho snažil vyšťouchat a to se logicky nelíbilo Davidu Musilovi a přiklekl na Daňa. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    51:16
    Obrovský tlak Dynama před třineckou brankou! Vyplaval tam do Kacetlova brankoviště kotouč zpoza branky a Hyka byl sám před třineckým brankářem! Byl ale příliš blízko na to, aby přehodil beton.
     
    50:35
    Na druhé straně další slovenská šance! Čacho se dostal o krok za obranu a snažil se roztáhnout Willa a dát mu puk mezi betony.
     
    50:06
    Velká šance Dynama! Kacetl měl plné ruce práce – nejprve vyražení střely od modré, pak si musel poradit s hráčem před svým brankovištěm a ze strany zakončuje Čerešňák!
     
    48:49
    Domácí trochu zaváhali ve vlastním pásmu, Polášek byl u Pánika o moment později, než by měl být a po přiťuknutí od Sedláka se slovenský forvard tlačil před Kacetla. Ten je bezchybný v této situaci.
     
    43:50
    Obrovská šance Třince! Hudáček z levé strany centroval před pardubické brankoviště, kde se snažil Vrána usměrnit puk do sítě, ale tečoval kotouč nad branku!
     
    43:29
    Vyloučení jsou – za domácí: Adam Helewka (TRI) a Daniel Voženílek. Za hosty pak – Adam Musil (PCE) a Matej Paulovič (PCE). Všichni hráči obdrželi stejný trest – 5 minut za bitku. Hrajeme tedy dál přesilovku, v níž se tato situace stala.
     
    43:29
    Voženílek dostal na hůl před brankoviště puk, který se snažil dotlačit přes Willův betonem do branky. Nepodařilo se mu to, hosté nakonec udrželi kotouč před brankovou čárou. Hájek dotlačil puk rukavicí pod Willův beton. A následně vzniká za brankou konflikt...
     
    42:03
    Hyka nabil na modrou, ale v tom zaznívá hvizd rozhodčího. Ten ukazuje na Tomáše Zohornu (PCE), který chvíli před tím projel Kacetlovým brankovištěm a skolil domácího brankáře na led. Další přesilovka pro Třinec za nedovolené bránění.
     
    38:43
    Lukáši Sedlákovi (PCE) se zřejmě něco při střídání nepozdávalo a při cestě na střídačku rozbil o mantinel svou hůl. Rozhodčí si toho všimli a potrestali hostujícího kapitána menším trestem za nesportovní chování. Budeme hrát 61 sekund čtyři na čtyři.
     
    37:43
    Zablokovaná střela Pardubic od modré a v předbrankovém provozu došlo k faulu. Dravecký vyvážel puk a hra je přerušená, vyloučen je za držení hole Viliam Čacho (TRI). Druhá přesilovka Dynama.
     
    33:52
    Další velká šance Třince! Hudáček sám před Willem, zatáhl puk do branky a zkoušel jej odsud dostat do brankoviště. Puk proletěl až na modrou a odsud se to nepodařilo propálit Smithovi. Hra pokračuje po komerční pauze.
     
    31:52
    Šenkeřík zachytil puk na modré a tak trochu z nouze jej poslal na branku. Will měl ale z pohledu domácích ideálně zakrytý výhled a kotouč zahrál na brankové konstrukci.
     
    29:44
    Hosté ještě jako výsledek neúspěšné trenérské výzvy obdrželi menší trest za zdržování hry. Ten odpykává Tomáš Hyka (PCE).
    29:44 Petr VRÁNA - 3:0
     
    29:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se konečně v přesilové hře dočkali branky. Nemám teď spočítáno, kolika přesilovkami v řadě pohrdli, ale Willovo kouzlo odčaroval PETR VRÁNA. Kapitán domácích byl v ideálním momentu před brankou, počkal na odraz puku od mantinelu a poslal jej do odkryté sítě. Platnost branky posoudili ještě rozhodčí po trenérské výzvě Marka Zadiny, ale gól platí. Asistence: David Cienciala, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 3:0.
     
    29:44
    Kotouč je v síti, ale Marek Zadina si ještě vyžádal trenérskou výzvu pro posouzení postavení útočícího hráče v brankovišti a nedovolené bránění brankáři. Gól v přesilovce dorážkou odraženého puku o zadní mantinel vstřelil kapitán Vrána.
     
    28:30
    Hrehorčák odzbrojil na modré Hájka a tlačil se dopředu. Situace končí tak, že Lukáš Radil (PCE) se vrací na trestnou. Zasáhl Hrehorčáka v obličeji a je rád, že je z toho menší trest.
     
    25:56
    Přesilovku si zahraje i Třince. Helewka se zjevil s pukem před Willem, snažil se popojet do strany, ale byl přitom hákován Lukášem Radilem (PCE). Ten je za hákování prvním vyloučeným hráčem Dynama.
     
    24:32
    Další šance s Hudáčkem v hlavní roli. Tomu před brankou trochu utekl puk do strany, ale snažil se jej dát ještě před odkrytou klec, kam sjížděl Cienciala. Ten byl ale pokrytý. Na druhé straně prudký puk před brankoviště se snažil bez úspěchu usměrnit na branku Sedlák.
     
    23:27
    Helewka sebral špatnou rozehrávku hostů u pravého mantinelu a křížně nahrál na levý kruh na střelu z první Hudáčkovi, ale proti jeho pokusu se Will včas přesunul!
     
    20:25
    Krátký pobyt Pardubic v útočném pásmu na začátku druhé třetiny vyrezultoval ve vyloučení. Zásah vysokou holí od Mariana Adámka (TRI) schytal Richard Pánik a Dynamo bude hrát přesilovku.
     
    19:00
    Oceláři rychle otočili hru na druhou stranu. Voženílek zatáhl kotouč do útočného pásma a předal Růžičkovi do místa, odkud otevřel skóre. Jeho podobnou střelu teď Will natažený, jak je pardubický brankář dlouhý, vyrazil.
    15:35 Patrik HREHORČÁK - 2:0
     
    15:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Kotouč je podruhé v pardubické síti! Oceláři se rychlou přihrávkou dostali z vlastního pásma a po přiťuknutí ve střední třetině se zrodila akce dva na jednoho. Čacho z pravé strany zkusil razanci, Will jeho svižný pokus vyrazil do brankoviště, kam sjížděl PATRIK HREHORČÁK a doslova po hlavě s pukem vpadl do branky. Asistence: Viliam Čacho, Vladimír Dravecký. Stav utkání 2:0.
     
    14:57
    Další šance na třinecké straně. Cienciala zablokován na pravém kruhu a volný puk poslal z otočky příklepem na Willa Hudáček.
    13:29 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    13:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ale hostům se také stává, že občas ztratí puk. Oceláři táhli akci tři na dva, MARTIN RŮŽIČKA dostal puk do jízdy do tandemu a někde z prostoru pravého kruhu trefil prostor nad Willovým ramenem a otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Daniel Voženílek, Adam Helewka. Stav utkání 1:0.
     
    02:52
    Velká šance domácích! Smith z druhé vlny dostal puk v útočném pásmu, najel si ze strany k brance a vyzkoušel Willa. Následně vyražený puk zkoušel ještě neúspěšně dorážet Dravecký.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 14. M. Růžička (Voženílek, Helewka), 16. Hrehorčák (Čacho, Dravecký), 30. Vrána (Cienciala, Kundrátek), 59. Hrehorčák – 57. R. Kousal (Čerešňák, A. Musil)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Mar. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A) – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Kurovský.
    Tréner: Zdeněk Moták

    HC Dynamo Pardubice: Will (Pavlát) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála, M. Houdek – Hyka, Sedlák (C), Pánik – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček (A), Mandát.
    Tréner: Marek Zadina

    Rozhodca: Hribik, Šír – Lhotský, Synek

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 3 Pardubice
    #1 Utorok 16.04.2024 • 18:00
    Pardubice - Třinec 1:2
    #2 Streda 17.04.2024 • 18:00
    Pardubice - Třinec 6:3
    #3 Sobota 20.04.2024 • 17:00
    Třinec - Pardubice 4:3
    #4 Nedeľa 21.04.2024 • 17:00
    Třinec - Pardubice 2:6
    #5 Streda 24.04.2024 • 18:00
    Pardubice - Třinec 3:0
    #6 Piatok 26.04.2024 • 17:00
    Třinec - Pardubice 4:1
    #7 Nedeľa 28.04.2024 • 19:00
    Pardubice - Třinec 1:2 koniec po predl.