Slovensko – Lotyšsko sk 3:5 (kon.) | Švajčiarsko – Kazachstan 5:2 (kon.) | Fínsko – Nórsko 7:0 (kon.)
Kanada – Česko 6:0 (kon.)
koniec
Slovensko
3:5 (1:3, 2:1, 0:1)
Lotyšsko
Piatok 26.04.2024, 13:00 • Metro Arena, Espoo • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    53:47
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyši dokázali udrieť. Rýchly pas spoza vlastnej brány si prevzal na druhej modrej čiare Berzinš, posunul puk do jazdy na voľného DMITRIJSA DILEVKU, ktorý sa zoči-voči Haronikovi strelou na vyrážačku nemýlil!
    Asistencie: Berzinš
     
    36:34
    Lotyšsko dalo gól!
    Macijevskis a Haritoncevs boli aktívni pri ľavom mantineli. Následne sa dostal puk na modrú čiaru, odkiaľ pálil KRISTS RETENAIS, ktorého strela končí až v slovenskej sieti.
    Asistencie: Haritoncevs, Macijevskis
     
    35:47
    Slovensko dalo gól!
    Húževkove nahodenie od modrej čiary Vecvanags vyrazil iba pred seba. Tam pracoval ANDREAS STRAKA, ktorý ho dostal až do siete pomedzi betóny lotyšského gólmana!
    Asistencie: Húževka
     
    28:29
    Slovensko dalo gól!
    Slovákom to predsa len vyšlo. Pri pravom mantineli vybojoval puk Tomík, posunul ho na modrú čiaru na Radivojeviča, ktorý preniesol hru na ľavý kruh. Tam stál pripravený MICHAL SVRČEK, ktorý vymietol pavučiny lotyšskej brány!
    Asistencie: Radivojevič, Tomík
     
    16:33
    Lotyšsko dalo gól!
    Serkins a Sieradzkis zakombinovali za bránou Slovenska. Následne poslali puk medzi kruhy na OLIVERSA MURNIEKSA, ktorému strela nesadla, ale predsa len skončila v slovenskej bráne!
    Asistencie: Sieradzkis, Serkins
     
    13:58
    Lotyšsko dalo gól!
    Ďalší smolný okamih pre Slovákov. Strelu z vrcholu kruhov výborne zblokoval Radivojevič, avšak puk za odrazil pred odkrytú bránu priamo na hokejku MAKSIMSOVI HARITONCEVSOVI, ktorý ho poslal do odkrytej brány.
    Asistencie: Sieradzkis, Retenais
     
    09:23
    Slovensko dalo gól!
    Slováci sa dočkali! Straka posunul puk na modrú čiaru na Radivojeviča, ktorý naznačil strelu, ale následne posunul puk do pravého kruhu, kde z prvej vypálil TOBIAS TOMÍK a je vyrovnané!
    Asistencie: Radivojevič, Straka
     
    08:43
    Lotyšsko dalo gól!
    Nešťastný okamih pre Slovákov. Od modrej čiary vystrelil Sārts a trafil medzi kruhmi Klaucansa. Od neho sa puk odrazil priamo na hokejku MARKUSSA SIERADZKISA, ktorý ho umiestnil k tyčke!
    Asistencie: Klaucans, Sārts
    Góly a asistencie: 10. Tomík (Radivojevič, Straka), 29. Svrček (Radivojevič, Tomík), 36. Straka (Húževka) – 9. Sieradzkis (Klaucans, Sārts), 14. Haritoncevs (Sieradzkis, Retenais), 17. Murnieks (Sieradzkis, Serkins), 37. Retenais (Haritoncevs, Macijevskis), 54. Diļevka (Bērziņš)


    Slovensko: Haronik (Lenďák) – Radivojevič, Kupec, Zubek, Fabuš, Beluško, Húževka, Kalman – Straka, Pobežal (C), Chrenko – Maruna, Pitka, Svrček – Tomík, Šatan, Chovan – Lašš, Vrtiel, Liščinský – Nemec.
    Tréner: Martin Dendis

    Lotyšsko: Vecvanags (Mauriņš) – Uljanskis, Petrovičs, Cjunskis, Retenais (C), Naglis, Sārts – Pumpiņš, Macijevskis, Haritoncevs – Flugins, Murnieks, Osmanis – Serkins, Bērziņš, Diļevka – Vanags, Sieradzkis, Zaprivoda – Klaucans.
    Tréner: Olegs Sorokins

    Rozhodca: Kika (CZE), Linder (USA) – Bedard (CAN), Makinen (FIN)

    Diváci: 583