NY Rangers – Washington 4:3 (kon.) | Florida – Tampa Bay 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 2:5 (kon.)
Vancouver – Nashville 1:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
4:3 (2:1, 2:1, 0:1) Stav série: 2:0
Washington Capitals
cz Streda 24.04.2024, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:20
    Washington šel na buly v útočném pásmu v šesti bez brankáře Charlieho Lingrena. Po zablokované střele Ovečkina se k puku dostal Vesey a ve snaze o trefení prázdné brány ho poslal na icing.
    51:45 Tom WILSON - 4:3
     
    51:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Špatné střídání se domácím vymstilo inkasovaným gólem v oslabení! Lapierre obdržel od Carlsona puk k modré čáře a TOM WILSON jeho nahození perfektně protečoval za Šesťorkinova záda. Asistence: Henrix Lapierre, John Carlson.
     
    50:51
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Will Cuylle.
     
    49:30
    K´Andre Miller vypálil vedle levé tyče v době, kdy fauloval Nic Dowd. Je zde další početní výhoda Rangers.
     
    49:00
    Charlie Lindgren ledabyle posouval puk přes vlastní brankoviště ke Carlsonovi. O napadajícím Wennbergovi vůbec nevěděl a Švéd ho málem nachytal z bezprostřední blízkosti.
     
    46:47
    Panarinův tvrdý zákrok na Oshieho, který odešel do šatny, zůstal nepotrestán. Jediné dvě minuty obdržel McMichael, jenž se Rusovi šel mstít.
    36:52 K'Andre MILLER - 4:2
     
    36:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je tu gól ve vlastním oslabení! Zibanejad u boxu strestoměřičů okradl Ovečkina a po rychlé narážečce s Kreiderem poskytl puk do druhé vlny, odkud ho K´ANDRE MILLER krásně zvedl mimo dosah Charlieho Lindgrena. Asistence: Mika Zibanejad, Chris Kreider.
     
    35:40
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Erik Gustafsson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    32:26 Jack ROSLOVIC - 3:2
     
    32:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí podruhé vedou! Gustafsson na sebe navázal pozornost protihráčů a před vystupujícím Malenstynem vymyslel přihrávku do pravého kruhu, odkud JACK ROSLOVIC vymetl pavučinku nad Lindgrenovým ramenem. Asistence: Erik Gustafsson, Alexis Lafrenière.
     
    30:34
    Kvůli krosčeku na Trochecka sedí na trestné lavici John Carlson. Rangers mají před sebou čtvrtou přesilovku.
     
    26:40
    Fehérváry naskočil z trestné lavice rovnou do samostatného úniku, ale Šesťorkin nedobře umístěné zakončení slovenského obránce vyrazil.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Martin Fehérváry – 2 min., nedovolené bránění.
    24:12 Dylan STROME - 2:2
     
    24:12
    Washington právě vstřelil branku!
    DYLAN STROME po Pacirettyho rozehrávce posunul puk k pravému mantinelu. Rozjetý Tom Wilson mu jej v pravý čas vrátil do brankoviště a bývalý útočník Chicaga zblízka překonal bezmocně se přesunujícího Šesťorkina. Asistence: Tom Wilson, Max Pacioretty.
     
    23:44
    Rempe dohrával Johansena takovým způsobem, že ho rukavicí trefil někam na bradu. Vzdálenější rozhodčí to viděl a dal nové domácí hvězdě dvě trestné minuty za hrubost.
     
    16:25
    Rangers o svou početní výhodu zbytečně přišli. Na vině je Chris Kreider, který u brankoviště zezadu krosčekoval Trevora van Riemsdyka.
     
    15:57
    Z pohledu Capitals může být ještě hůř. Tým z hlavního města USA jde znovu do čtyř kvůli Oshieho držení Panarina.
    14:26 Mika ZIBANEJAD - 2:1
     
    14:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vítězové prvního zápasu série otáčí na 2:1! Lafrenière vydoloval puk z hromadného souboje u mantinelu. Trocheck jeho přihrávku prodloužil na volného muže v pravém kruhu a MIKA ZIBANEJAD tuto nabídnutou příležitost náležitě využil ranou k vzdálenější tyči a do protipohybu Charlieho Lindgrena. Asistence: Vincent Trocheck, Alexis Lafrenière.
     
    13:02
    Na premiérovou přesilovku se mohou těšit i Rangers. Aube-Kubel si neodpustil zahákování Trochecka, který přitom nepředstavoval žádné reálné nebezpečí.
     
    11:36
    Rangers jsou ve čtyřech paradoxně nebezpečnější. Kreider vytáhl puk po levé straně a dobře načasovaným pasem poslal do šance Zibanejada, jehož střelu Lindgren udržel v pravé ruce.
     
    10:26
    Závar u Šesťorkina se odehrál v rámci ponechané výhody. První trest dostává Jacob Trouba, a to za nedovolené bránění vůči Wilsonovi.
     
    09:16
    Kakko dobře napadal u zadního mantinelu a navrch přidal brilantní přihrávku do mezikruží, kde Wennberg nezvedl puk mimo dosah Charlieho Lindgrena.
    07:56 Vincent TROCHECK - 1:1
     
    07:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    I bez přesilové hry se domácím povedlo rychle vyrovnat! Gustafsson před pravým kruhem setřásl Milana a razantní přihrávkou do hokejky VINCENTRA TROCHECKA se podílel na teči, která proletěla nad ramenem Lindgrena těsně pod břevno. Asistence: Eerik Gustafsson.
    05:07 Connor MCMICHAEL - 0:1
     
    05:07
    Washington právě vstřelil branku!
    Oshie v levém kruhu projel mezi dvěma protihráči. V mezikruží mu Gustafsson vypíchl kotouč směrem ke CONNORU MCMICHAELOVI a ten pohotově zavěsil do branky, kterou vyjetý Šesťorkin nechal z velké části prázdnou. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 8. Trocheck (E. Gustafsson), 15. Zibanejad (Trocheck, Lafrenière), 33. Roslovic (E. Gustafsson, Lafrenière), 37. K. Miller (Zibanejad, Kreider) – 6. McMichael, 25. D. Strome (Wilson, Pacioretty), 52. Wilson (Lapierre, Carlson)


    New York Rangers: Šestorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox (A), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson, Trouba (C) – Kreider (A), Zibanejad, Roslovic – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Wennberg, Kakko – Vesey, Goodrow, Rempe.
    Tréner: Peter Laviolette

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – Fehérváry, Carlson (A), Alexejev, McIlrath, L. Johansen, T. van Riemsdyk – Ovečkin (C), McMichael, Oshie (A) – Protas, D. Strome, Wilson – Pacioretty, Lapierre, Milano – Malenstyn, Dowd, Aube-Kubel.
    Tréner: Spencer Carbery

    Rozhodca: McCauley, Nicholson – Gawryletz, Murchison

    Diváci: 18 006
    NY Rangers 4 0 Washington
    #1 Nedeľa 21.04.2024 • 21:00
    NY Rangers - Washington 4:1
    #2 Streda 24.04.2024 • 01:00
    NY Rangers - Washington 4:3
    #3 Sobota 27.04.2024 • 01:00
    Washington - NY Rangers 1:3
    #4 Pondelok 29.04.2024 • 02:00
    Washington - NY Rangers 2:4