Nórsko – Slovensko sk 1:11 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 2:3 (po pr.) | Fínsko – USA 4:9 (kon.)
Kazachstan – Kanada 3:11 (kon.)
koniec
Nórsko
1:11 (1:5, 0:3, 0:3)
Slovensko
Utorok 30.04.2024, 13:10 • Metro Areena Espoo • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Slováci vyzliekli donaha hráčov Nórska. Potrebovali vyhrať minimálne o tri góly, aby mohli pomýšľať na play-off šampionátu, no napokon je z toho nakladačka, z ktorej bude severanom ešte dlho nevoľno. Škandinávci zároveň idú do bojov o záchranu. Slovenskí hokejisti ešte nevedia, s kým sa pobijú o semifinále, ale je isté, že ďalší zápas ich čaká vo štvrtok 2. mája. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (16:19:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:32
    Alan Lenďák dostal strelecký pokus Solheima na hruď. Alex Sjøthun chcel byť votrelcom v bránkovisku. Funkcie "vyhadzovača" sa zmocnil Kálman.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:07
    Suvenír pre niektorého z divákov. V hľadisku tréningovej haly sa objavil vystrelený puk z ľadovej plochy. Nórsko prichádza do útočnej tretiny.
     
    56:39
    Slovensko dalo gól! Po tom, ako si Hansen vylámal zuby na Lenďákovi, Slovensko udrelo už jedenásty raz! JÁN CHOVAN uspel prudkým zakončením na bližšiu tyčku. Asistencie: Tomáš Chrenko a Miroslav Šatan.
     
    56:14
    Slovenský brankár Lenďák vychytal samostatný nájazd! Mattias Hansen sa mýlil zakončením na vyrážačku!
     
    55:30
    Drobný prepad slovenských hokejistov! Alan Lenďák ich však podržal! Koblar prešiel po pravej strane! Bekhendovú výzvu ale dal len na korčule Alexa Sjøthuna!
     
    54:55
    Vylúčenie v tíme Nórsko:
    Sander Molde – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku.
     
    53:48
    Slovensko dalo gól! TOMÁŠ POBEŽAL je na nezastavenie. Zavŕšenie desiatky ide na jeho konto. Dnes rozvlnil nórsku sieť už štvrtýkrát! Asistencie: Tobias Tomík a Luca Radivojevič.
     
    53:11
    Vylúčenie v tíme Nórsko:
    Lukas Finckenhagen – 2 min., hákovanie.
     
    52:59
    Ondrej Maruna nezvládol v komplikovanej polohe spracovať Martinsena a dosiahnuť jubilejný desiaty gól!
     
    52:45
    Po uplynutí presilovej hry si pripísal zákrok nórsky gólman Amund Martinsen. Strelou od modrej ho dokázal zamestnať Ličko.
     
    52:42
    Nórsko hrá s piatimi hráčmi.
     
    51:43
    Svrček mohol pokojne páliť. Pozícia bola vhodná. Túto zodpovednosť ale prenechal Šatanovi, ktorý sa otáčal smerom na bránu. Martinsen si splnil svoju povinnosť.
     
    50:42
    Vylúčenie v tíme Nórsko:
    Mathias Karlsen – 2 min., krosček.
     
    50:00
    Slováci absolútne ovládajú tento zápas. Vyhrávajú luxusne 9:1. Severania sú už určite myšlienkami v kabíne a budú chcieť na dnešok čo najskôr zabudnúť. Ostáva dohrať posledných desať minút.
     
    48:33
    Slovensko dalo gól! NICOLAS VRTIEL profitoval z toho, že jeho dvaja spoluhráči znepríjemňovali výhľad brankárovi Martinsenovi, ktorému puk zapadol okolo hlavy do pravého horného rohu. Asistencie: Fabián Ličko a Samuel Kupec.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 7. Eriksen (Myhre) – 2. Nemec (Beluško, Chrenko), 2. Liščinský (Radivojevič), 4. Pobežal, 12. Ličko (Vrtiel), 14. Chovan (Šatan), 28. Pobežal (Straka, Radivojevič), 34. Chrenko (Fabuš), 35. Pobežal (Kupec, Tomík), 49. Vrtiel (Ličko, Kupec), 54. Pobežal (Tomík, Radivojevič), 57. Chovan (Chrenko, Šatan)


    Nórsko: Walberg (12. Martinsen) – Molde, Määttänen, Karlsen, Lafton (C), Sletmoe-Kjærnet, Kopperstad, Solheim – Sjøthun, Brekke, Bakkevig – Vatne, Eriksen, Koblar – Olsen, Myhre, Dehli – Bånerud, Finckenhagen, Hansen – Skjellum-Kokkim.
    Tréner: Kim Veisten.

    Slovensko: Lenďák (Haronik) – Fabuš, Radivojevič, Beluško, Húževka, Kupec, Ličko, Kalman, Zubek – Straka, Pobežal (C), Tomík – Nemec, Pitka, Chrenko – Svrček, Šatan, Chovan – Maruna, Vrtiel, Liščinský.
    Tréner: Martin Dendis.

    Rozhodca: Druseiks, Wedin – Ankerstjerne, Stalder.