Česko – Fínsko 1:4 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
koniec
Česko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Fínsko
cz Štvrtok 02.05.2024, 18:00 • Winning Group Arena • České hokejové hry
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Vítejte u sledování Betano Hockey Games v Brně. Příprava národního týmu před domácím MS se láme do závěrečné fáze. Hlavní trenér Radim Rulík na pondělní tiskové konferenci před Českými hrami v Brně oznámil devět škrtů, jiných deset hráčů se ale k reprezentaci nově připojí. Hlavním tématem byly posily z NHL.

    Nový příval zámořských jmen čítá desítku kusů, další zůstávají ve hře s ohledem na vývoj play off bojů za Atlantikem. Finální zastávku Euro Hockey Tour absolvují Češi s úplně novým gólmanským triem: na pozici jedničky pro šampionát v Praze si dělají zálusk Petr Mrázek z Chicaga, Karel Vejmelka z Utahu (dřív Arizona) a Lukáš Dostál z Anaheimu. Defenzivní řady rozšíří brousek Radko Gudas a spolehlivý bek Jan Rutta. Z útočníků potom reprezentace povolala Dominika Kubalíka, Ondřeje Paláta, Tomáše Noska a Filipa Zadinu.

    S národním týmem se naopak pro tuto chvíli rozloučili brankáři Jakub Málek, Dominik Frodl, Lukáš Klimeš, obránci Andrej Šustr, Jakub Galvas, Filip Pyrochta a útočnici Jakub Rychlovský, Tomáš Filippi a Matyáš Kantner.
     
    Nominace hokejistů Finska:

    Brankáři: Emil Larmi (Växjö/Švéd.), Lassi Lehtinen (MoDo Hockey/Švéd.), Harri Säteri (Biel/Švýc.)

    Obránci: Juuso Riikola, Vili Saarijärvi (oba Langnau/Švýc.), Atro Leppänen (Sport Vaasa), Aleksi Matinmikko (Ässät Pori), Jesper Mattila (KalPa Kuopio), Tobias Winberg (Jyväskylä), Oliwer Kaski (HV 71/Švéd.), Olli Määttä (Detroit/NHL), Axel Rindell (Timra/Švéd.), Rasmus Rissanen (Örebro/Švéd.)

    Útočníci: Juha Jääskä, Iiro Pakarinen (oba IFK Helsinky), Pekka Jormakka, Patrik Puistola (oba Jukurit Mikkeli), Arttu Hyry (Kärpät Oulu), Oliver Kapanen (KalPa Kuopio), Julius Mattila (Lukko Rauma), Markus Nurmi (TPS Turku), Eemeli Suomi (Ilves Tampere), Hannes Björninen (Örebro/Švéd.), Jere Innala (Frölunda/Švéd.), Joona Luoto (Bern/Švýc.), Saku Mäenalanen (Langnau/Švýc.), Ahti Oksanen (Oskarshamn/Švéd.), Lauri Pajuniemi (Malmö/Švýc.), Jesse Puljujärvi (Pittsburgh/NHL).
     
    Nominace hokejistů Česka:

    Brankáři:
    Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL), Lukáš Dostál (Anaheim Ducks, NHL).

    Obránci:
    Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Jan Ščotka (HC Kometa Brno), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Michal Kempný, Jakub Krejčík (oba HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta (San Jose Sharks, NHL).

    Útočníci:
    Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SWI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice), Radan Lenc (HV71, SWE), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Ondřej Kaše (HC VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (oba New Jersey Devils), Filip Zadina (San Jose Sharks, NHL), Jakub Vrána (Springfield Thunderbirds, AHL), Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins, NHL).
     
    V Brně se od čtvrtka uskuteční program EHT s řadou hráčů, kteří nastupovali v Kometě. Po delší době se na ledě Winning Group Areny budou prohánět odchovanec Lukáš Dostál s Karlem Vejmelkou, Radimem Zohornou a Liborem Zábranským, v bojích o účast na mistrovství světa pokračují současní hráči Komety Jan Ščotka s Jakubem Flekem. I na tyto hráče se může brněnské publikum těšit.
     
    Aktuální tabulka Euro Hockey Tour:

    1. Švédsko, 21 bodů (32:22)
    2. Česká republika, 17 bodů (29:24)
    3. Finsko, 14 bodů (26:24)
    4. Švýcarsko, 2 body (17:34)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dostál (Mrázek) – Kempný, Gudas (A), Mašín, Rutta, Krejčík, D. Špaček, Ticháček, Zábranský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Flek (A) – Zadina, Kodýtek, Stránský – Palát (C), Nosek, Kubalík – Zohorna, Kondelík, Beránek.
    Trenér: Radim Rulík

    Finsko: Säteri (Larmi) – Kaski, Rissanen, Saarijärvi, Riikola (A), Määttä (C), Matinmikko, Rindell, Je. Mattila – Puljujärvi, Kapanen, Innala – Jormakka, Ju. Mattila, Oksanen – Pakarinen, Björninen (A), Jääskä – Nurmi, Hyry, Luoto – Puistola.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Harnebring (SWE), Tscherrig (SUI) – Hynek (CZE), Schlegel (SUI).
     
    Tak tedy ještě jednou pěkný den z Brna, které je natěšené na kvalitní evropský hokej. Oba sektory na stání jsou už zaplněné, pozvolna se plní i sektory na sezení. Očekává se bouřlivá a vyprodaná Winning Group Arena.
     
    Státní hymny máme za sebou, za pár chvil utkání odstartuje. V bráně Finska Harri Säteri, v bráně Česka Lukáš Dostál, který tady v Brně hrál od přípravky, vyrůstal po boku Marka Čiliaka a další zkušených hokejistů, halu zná prakticky poslepu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Jdeme na to, Česko jde do prvního útoku.
     
    00:27
    Slušný nástup českého týmu do utkání, ihned se usadil v pásmu a Kempného střela zaměstnala Säteriho.
     
    01:00
    Následně celá hala aplauduje Gudasovi, který se tvrdé hry rozhodně nebojí a teď poslal téměř na střídačku tvrdým hitem Innalu.
     
    01:42
    Kubalík vypálil od modré čáry, prudkou ránu kryje Harri Säteri.
     
    01:47
    Česko v tlaku nepolevuje, po buly to zkoušel pro změnu Palát, jeho pokus byl sražený do ochranné sítě.
     
    02:26
    Iiro Pakarinen chtěl poprvé prověřit Dostálovu pozornost, brněnský rodák ale nemusel zasahovat. Dobré bloky české obrany.
     
    03:17
    Michal Kempný na výletě, obkroužil bránu a hleda volného Jakuba Fleka, ale finská klec byla posunutá a hra se musela přerušit. Krátce před touto akcí zkoušel v brankovišti zakončit Kondelík, ale v poslední moment promáchl.
     
    03:48
    Znovu se bojuje v útočném pásmu domácího výběru, Harri Säteri musí být pozorný po střele Krejčíka.
     
    04:41
    Vypadá to, že Finové hráli v šesti!
     
    04:43
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Pekka Jormakka – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    04:43
    A je to tak, český tým čeká první přesilovka zápasu.
     
    05:04
    Obrovská šance a v ní Dominik Kubalík. Vyhlášený kanonýr se zjevil na pravém kruhu a tvrdou bombou trefil Säteriho, tomu ještě pomohl tečující obránce.
     
    06:15
    Domácí byli ve velkém tlaku, několikrát ohrozili bránu soupeře, ale výborný Harri Säteri vše pochytal.
     
    06:48
    Platí to i po střele Kodýtka, který vypálil přes obránce, leč Harri Säteri vše viděl a kotouč ukryl do lapačky.
     
    06:48
    První přesilovka zápasu nebyla zhodnocena, Kubalíkova šance a také Ondřeje Kovařčíka volala po gólu, kousíček chyběl domácímu výběru ke změně skóre. Aktuálně je v Brně komerční přestávka.
     
    07:27
    Finsko ještě nevystřelilo na branku, teď ale málem udeřilo po krásné a rychlé kombinaci. Na jejím konci byl Jesse Puljujärvi, který sám před Dostálem jen o kousek minul jeho klec.
     
    08:27
    Česko vede ve střelách na bránu 8:0, teď ale přeci jen nahodil kotouč na Dostála finský bek Aleksi Matinmikko a "Dosty" si připisuje první zákrok, byť nebyl nikterak složitý.
     
    08:56
    Píská se icing domácího výběru, vše se stěhuje znovu před Dostálovu svatyni.
     
    10:00
    Velká šance znovu pro český tým. Jakub Flek nastartoval svá rychlá chodidla a po levém křídle ujížděl ve dvojici s Ondřejem Kovařčíkem. Někdejší hráč Třince se dostal sám před Säteriho bránu, ale střelou z první přestřeluje. Rána mu navíc vůbec nesedla.
     
    11:18
    Tentokrát vyhazuje kotouč přes všechny čáry finský tým.
     
    11:42
    Hraje se ve velmi slušném tempu, Česko má herní převahu, ale své šance zatím nedokázalo zužitkovat.
     
    12:39
    Před druhou komerční přestávkou dostal znovu prostor na ledě Jakub Flek a snažil se v tísni přes beka vystřelit. Povedlo se mu to bekhendem, s tím ale Harri Säteri neměl žádný problém.
     
    12:39
    Fanoušci se dobře baví, krom samostného zápasu se baví i doprovodným programem v rámci pauz.
     
    12:48
    Teď už ale zpět k zápasu, Finové jsou usazení ve své ofenzivní třetině.
     
    13:14
    Domácí vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    13:33
    Z levého kruhu nyní napřáhl Filip Zadina, znovu v plné polní lapačka finského gólmana.
     
    14:30
    Markus Nurmi po delší době zahřál jinak docela studeného Lukáše Dostála, na kterého v této třetině zatím nešlo skoro nic.
     
    15:11
    Hra se opět kouskuje, česká první formace špatně rozehrála a píská se icing.
     
    15:26
    Ihned po buly udělalo chybu také Finsko. Radim Zohorna nabral po levém křídle rychlost a ve dvojicí pelášil sám proti jednomu bekovi. Tím druhým českým útočníkem byl Ondřej Beránek, jenže střela mu nevyšla úplně ideálně a končí vedle Säteriho klece.
     
    16:28
    Pozvolna se blíží konec první třetiny, ve které je rozhodně lepší český tým. Bohužel zatím nedokázal proměnit své možnosti. Na Lukáše Dostála nešlo prakticky nic vážného.
     
    17:45
    Rindellova dělovka musela Paláta pořádně štípnout, co je však podstatné, k Dostálovi se puk nedostal.
     
    18:25
    Finům patří poslední vteřiny, jsou sice usazenina českém území, nicméně žádné šance zatím nemají.
     
    19:01
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, domácí defenziva drží kotouč a snaží se ještě něco vymyslet směrem do útoku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Máme za sebou první třetinu, ve které byla jasně lepší česká družina. Nikdo by se asi nedivil, kdyby minimálně dva góly dala. Velkou šanci měl Kubalík, pak také Ondřej Kovařčík a za zmínku stojí určitě a Beránkova tutovka. Finové toho během prvních dvaceti minut moc nevymysleli, Dostála ohrozili jen sporadicky. Do kabin se tak odchází za nerozhodného stavu 0:0.
     
    Za pár chvil jdeme do druhé třetiny, oba týmy jsou již na ledě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jere Innala v prvním střeleckém pokusu této třetiny, ale jeho rána příklepem míjí domácí bránu.
     
    20:38
    Vhazování po pravici Lukáše Dostála. Po vyhraném buly se ale hra stěhuje k Harri Säterimu.
     
    21:22
    Zadina se Stránským operovali na finském území, těžko se oba hráči dostávali do zakončení.
     
    21:56
    Finové zvýšili důraz v obraně a jsou hodně nepříjemní. Dost to teď pocítil Radim Zohorna.
     
    22:45
    Ondra na Michala, brácha na bráchu. Souhra Kovařčíků měla slušné parametry, Michal však zakončil jen do betonů Säteriho. První slušná šance Česka v této periodě.
     
    23:44
    Markus Nurmi podle statistik teprve potřetí zaměstnal Dostála. Jeho střela však končí na vyrážečce brněnského rodáka.
     
    24:19
    Tak to byla jasně největší šance Finska v tomto zápase. Innala našel mezi kruhy najetého Rasmuse Rissanena, který pálil do horních pater brány, ovšem Dostál skvělým zákrokem překazil radost hostujících hráčů. Posléze další super zákrok vytáhl po střele z otočky v podání Oksanena, pro kterého zdejší zimák také neznámým. S Hradcem tady odehrál zápasy proti místní Kometě.
    24:19 Dva skvělé zákroky Dostála drží bezbrankové skóre
     
    24:49
    Pohotově pak Dostál vyřešil i jedovatou ránu Kaskiho. Je vidět, že se hosté ve druhé třetině zlepšili a jednoznačně ožili.
     
    25:36
    Domácí však nechtějí zůstat pozadu, nyní si nabruslil na pravý kruh Ondřej Beránek a rameno brankáře Säteriho vytáhlo kotouč do bezpečných míst.
     
    26:10
    Už to vypadalo, že se bude pískat icing, Finové mohli hrát a teď jsou nastěhování až běda v našem pásmu.
     
    26:43
    Po delší době se českým hráčům povedlo vyhodit kotouč do středního pásma a pak také zahrozit. Od modré napřáhl obránce Rutta a Harri Säteri znovu prokázal svou kvalitu.
     
    26:59
    Komerční přestávka, následně se bude vhazovat ve finském obranném pásmu.
     
    27:23
    Opět to byl Innala, který zahrozil a pořádně provětral Dostálovu lapačku. Domácí brankář připraven. Bude se ovšem vylučovat.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jan Rutta – 2 min., hrubost.
     
    27:33
    První přesilovku si vyzkouší také hosté. Rutta už sedí na trestné.
     
    28:02
    V oslabení zkusil sám zahrozit Tomáš Nosek, důrazně se natlačil na bránu a zdálo se, že to bylo i s faulem finského hráče. Fanouškům se to nepozdává, rozhodčí jsou ale v klidu.
     
    29:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou do vedení, když využili svou přesilovku. VILI SAARIJÄRVI v prvním pokusu nechal Dostála ještě vyniknout výborným zákrokem, opětovný pokus ale končí gólem. Jeho prudká rána z pravého kruhu prosvištěla přesně do české šibenice – 0:1. Asistence: Patrik Puistola a Pekka Jormakka.
    29:01 Vili SAARIJÄRVI - 0:1
     
    30:05
    Český tým chce rychle reagovat na nepříznivý výsledek, Kubalík chtěl odpovědět tvrdou ránou, ale finská jednička znovu zasahuje.
     
    30:05
    Je tu další komerční přestávka.
     
    30:18
    Fanoušci si přejí vyrovnání, nutno ale dodat, že tlak z první třetiny je dávno fuč. Finové se zlepšíli a mnoho toho soupeři nedovolili.
     
    31:26
    Pokus Špačka trefil jen záda beka Oliwera Kaskiho. Domácí mužstvo však pokračuje v držení kotouč. No a zdá se, že bude mít možnost hrát přesilovku.
     
    32:00
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Rasmus Rissanen – 2 min., krosček.
     
    32:19
    Je to tak, český výběr má k dispozici svou druhou dnešní početní výhodu.
     
    32:42
    Tak to je velká škoda. Dominik Kubalík byl na svém klasickém místě ideálně zaparkovaný, napřáhl prudkou ránu a orazítkoval břevno finské branky.
    32:42 Kubalík otřel svou střelu o břevno
     
    33:03
    Po pěkné souhře pro změnu mohl vyrovnat Radim Zohorna, kterému dával zadovku přesný pas Kondelík. Kotouč šel do betonů Säteriho a poté kousíček vedle.
     
    34:05
    Finsko přežilo těžko minuty a celkem výživnou českou přesilovku plnou šancí. Opět tomu chybělo i potřebné štěstí.
     
    35:16
    Těsně před komerční přestávkou vypálil Ahti Oksanen, Dostál si po delší době připisuje zákrok. Finové zase měli pasáž, kdy se spíš jen bránili a často nezahrozili. Teď ale mohli udeřit, stav se nemění.
     
    35:32
    Hraje se ve středním pásmu, prozatím bez nějakých dalších šancí.
     
    35:40
    Za dvě třetiny vyprodukovala česká družina poměrně slušnou porci šancí, chybí tomu jediné, proměnit je.
     
    36:16
    Naopak Finsko toho mnoho nemělo, využilo však přesilovku. Aktuálně střely na bránu 22:11 pro domácí.
     
    36:53
    Puk vypadl ze hřiště, buly ve středním pásmu.
     
    37:19
    Tak teď skončila v bráně místo puku Noskova helma po souboji v brankovišti. Krátce předtím to zkoušel znovu aktivní střelec Kubalík, nebylo mu přáno.
    37:19 Místo puku doskákala za Säteriho záda jen Noskova helma
     
    37:49
    Säteri stále trápí české mužstvo, už šestadvacátou střelu vyslal Stránský, lapačka finského mága připravena.
     
    38:02
    Säteri raději přerušil hru, dvě minuty před koncem druhé třetiny.
     
    38:19
    Blíží se závěr druhé části hry, po nepřesné kombinaci se hra stěhuje před Lukaše Dostála.
     
    38:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok v závěru druhé třetiny. Modrobílí zase z poměrně nenápadné akce udeřili. Puistola se natlačil před Dostála, který jeho náporu ještě dokázal odolat. Jenže ARTTU HYRY odněkud vyšťoural kotouč a pohotově ho uklidil pod ležícího domácího brankáře. Asistence: Patrik Puistola, Juuso Riikola.
    38:54 Arttu HYRY - 0:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Ve druhé třetině se hosté výrazně zlepšili. Sice neměli velký tlak a přehršel šancí, ale pokud se k něčemu dostali, tak udeřili. Přesně v polovině utkání prostřelil domácího brankáře v přesilovce Vili Saarijärvi a v samotném závěru druhého dějství zasadil Česku druhý úder Arttu Hyry. Výsledek je pro české mužstvo nelichotivý, ale stále je to zápas hratelný. Chybí však větší klid v zakončení, příležitostí je mnoho, góly však dnes chybí.
     
    Vše se připravuje na začátek poslední třetiny, Česko má před sebou nelehký úkol, dorovnat dvoubrankové manko.
     
    Hráči jsou na ledě, jdeme na to.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Flekova formace na ledě, Ondřej Kovařčík hned v úvodu chtěl zahrozit, ale hra je přerušena.
     
    40:38
    Na druhé straně střílel nepřesně Kaski, Dostál mohl zůstat v klidu.
     
    41:09
    Stránský se skvěle uvolnil přes obránce a rychlou svižnou chtěl překvapit Säteriho, ten ale ukryl kotouč mezi svými betony.
     
    41:43
    Zlepšený pohyb a viditelná snaha je na našich hráčích vidět, pořád ale ta koncovka drhne.
     
    42:38
    Jesper Mattila prověřil pevnost výstroje Lukáše Dostála, ten přerušuje hru.
     
    43:26
    Finové hrají hodně úsporně a pečlivě v obraně. Působí hodně nenápadně, pakliže se dostanou do zakončení, většinou je to ale hodně nebezpečné.
     
    44:23
    Český tým se nemůže dostat do soustavnějšího tlaku, Kubalík si chtěl vykoledovat faul na svou osobu, rozhodčí zůstávají v klidu.
     
    45:15
    A tak čas běží a prakticky se nepřerušuje. Až teď po střele Oliwera Kaskiho, kteá byla sražená mimo hřiště.
     
    45:48
    Hosté stále výborně brání a navíc blokují české střely. Ticháček by mohl vyprávět, jeho ránu zablokoval Larmi.
     
    46:38
    Domácí stále nemohou najít recept na připravenou bránící pětici a gólmana Säteriho.
     
    47:27
    A tak po chybě české obrany mohl udeřit velmi aktivní Jere Innala, jehož střelu Dostál pokryl betonem.
     
    47:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už budou mít čeští hokejisté proklatě těžké, v jejich síti totiž končí další gól. Od modré napřáhl do skrumáže před bránou Kaski, k odraženému kotouči se dostal OLIVER KAPANEN a poslal ho přesně pod horní tyč. Asistence: Oliwer Kaski, Jesse Puljujärvi.
    47:33 Oliver KAPANEN - 0:3
     
    47:50
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Pekka Jormakka – 2 min., podrážení.
     
    47:54
    Třetí přesilovka zápasu pro domácí barvy a znovu v šanci Kubalík. Dopadlo to střelou do připraveného Säteriho.
     
    48:38
    Zaskvěl se i Dostál, který čelil úniku jednoho hostujících hráčů. Byl to Oksanen, který na českého gólmana nevyzrál. Jen to v hledišti zahučelo.
     
    49:35
    Co je však podstatné, ani tato přesilovka nebude zhodnocena. Šancí opravdu málo a stav tak zůstává 0:3.
     
    49:56
    Vhazuje se před Säteriho bránou, do konce zápasu zbývá zhruba deset minut.
     
    50:16
    Hra vysokou holí českého mužstva. Je tu další komerční přestávka.
     
    50:16
    Atmosféra v Brně opět interesantní, i přes výsledek se hala dobře baví a neustále povzbuzuje domácí výběr.
     
    50:42
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jere Innala – 2 min., krosček.
     
    50:42
    Přesilovka s pořadovým číslem čtyři.
     
    50:52
    Krejčíkovo nahození propadlo až k Säteriho bráně, tam velmi srdnatě operoval Beránek, který chtěl poskakující kus černé gumy dopravit konečně do sítě. Ani tato šance není využítá.
     
    50:52
    Rozhodčí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti a posunují hru do středního pásma.
     
    51:49
    Poprvé slyšíme pískot, fanouškům se přesilovka přlliš nepozdává. Dost času se hrálo mimo útočné pásmo.
     
    52:15
    Celé to vzal na sebe znovu Kubalík, který má ve svém arzenálu pořádně tvrdé náboje, ale Säteri je prostě neskutečný. Zase má puk v lapačce.
     
    52:59
    Finové jsou v pěti, i tyto složité chvíle ustáli.
     
    53:37
    U kotouče čeští hokejisté, kteří vedou na střely 35:15, ale je jim to platné, jak mrtvému zimník. Finové skutečně z mála dokáží být nesmírně produktivní.
     
    55:16
    Už se zdá, že se čtvrteční mač pouze dohrává, fanoušci si ale přeci jen přejí alespoň jeden gólový úspěch.
     
    55:46
    Flek vybojoval kotouč za bránou a hledal Beránka. Vše bedlivě sledoval Säteri a kotouč má v lapačce.
     
    56:37
    Dnešnímu utkání příhlíží 7312 diváků.
     
    56:37
    Není sice vyprodáno, ale mnoho volných míst k vidění není.
     
    56:37
    Trenéři to zkusí v závěru zápasu bez brankáře. Dostál zůstává na střídačce.
     
    56:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se diváci dočkali gólu, risk při hře bez brankáře trenérům vyšel. Stránský vypálil do prostoru brankoviště, puk se po odrazu dostal na hůl JÁCHYMA KONDELÍKA, který už jen pohodlně zasadil touš do poloprázdné brány. Säteri se nestihl přesunout a snížení je na světě. Asistence: Matěj Stránský, David Špaček.
    56:51 Jáchym KONDELÍK - 1:3
     
    57:52
    Dostál se znovu hlásí o slovo, půjde určitě ještě jednou z brány.
     
    58:46
    Je to tak, Česko opět bez brankáře.
     
    59:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, hosté se ubránili velkému tlaku a zasazují definitivní úder gólem do prázdné brány. Ticháček se asi právem zlobí, že dostal hokejkou do obličeje, ale nepískalo se. Kotouč vybojoval JERE INNALA a poslal ho jednoduše do prázdné brány. Asistence: Ahti Oksanen, Oliver Kapanen.
    59:38 Jere INNALA - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Hráči zápasu: Jáchym Kondelík – Harri Säteri.
     
    Finsku k dnešnímu vítězství stačilo pouze šestnáct střel, zatímco český tým měl bez jedné čtyřicet. Velká škoda především nevyužitých možností v první třetině. Od té druhé se finská sestava zlepšila a hrála velmi spolehlivě v obraně, kterou navíc držel výtečný Säteri. Češi snížili v závěru v power-play díky Kondelíkovi, víc branek ale v modrobílé síti téměř 7400 nevidělo. Takže první zápas končí prohrou domácího týmu. Je to vůbec první porážka v rámci přípravy, která prozatím nabídla sedm duelů.
     
    Program Betano Hokejových her bude pokračovat o víkendu, kdy nás čeká velká porce zápasů. Budeme se u nich zase těšit. Pro tuto chvíli je to od nás pro vás všechno. Přeji pěkný večer z Brna a mějte se rádi. (20:35:09)

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 57. Kondelík (Stránský, D. Špaček) – 30. Saarijärvi (Puistola, Jormakka), 39. Hyry (Puistola, Riikola), 48. Kapanen (Kaski, Puljujärvi), 60. Innala (Oksanen, Kapanen)


    Česko: Dostál (Mrázek) – Kempný, Gudas (A), Mašín, Rutta, Krejčík, D. Špaček, Ticháček, Zábranský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Flek (A) – Zadina, Kodýtek, Stránský – Palát (C), Nosek, Kubalík – Zohorna, Kondelík, Beránek.
    Tréner: Radim Rulík

    Fínsko: Säteri (Larmi) – Kaski, Rissanen, Saarijärvi, Riikola (A), Määttä (C), Matinmikko, Rindell, Je. Mattila – Puljujärvi, Kapanen, Innala – Jormakka, Ju. Mattila, Oksanen – Pakarinen, Björninen (A), Jääskä – Nurmi, Hyry, Luoto – Puistola.
    Tréner: Jukka Jalonen

    Rozhodca: Harnebring (SWE), Tscherrig (SUI) – Hynek (CZE), Schlegel (SUI)

    Diváci: 7312